skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

گزارش فروردین ماه شاپرک: ارزش ریالی تراکنش‌ها افزایش و ارزش حقیقی کاهش یافت

ملینا جعفری نویسنده میهمان

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

رشد ۴۹.۰۶ درصدی ارزش ریالی تراکنش‌های شاپرکی در فروردین ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل، در حالی ثبت شده که ارزش حقیقی این تراکنش‌ها کاهش یافته و نشان می‌دهد افزایش مبلغ تراکنش‌ها بیش از آن‌که ناشی از رونق اقتصادی باشد، نتیجه تورم و کاهش قدرت خرید بوده است.

به گزارش پیوست، در فروردین ۱۴۰۴ بالغ بر چهار میلیارد و ۱۸۶ میلیون تراکنش به ارزش هزار و ۴۵۰ همت در شبکه الکترونیکی پرداخت کارت پردازش شده که نسبت به اسفند ماه کاهش ۸.۸۹ درصدی در تعداد و ۲۹.۴۰ درصدی در ارزش ریالی داشته است.

مقایسه آمار ماهانه تراکنش‌های شاپرک

بر اساس این گزارش همچنین، تراکنش‌های فروردین ۱۴۰۴ به نسبت ماه مشابه سال ۱۴۰۳ از نظر تعدادی ۶.۸۳ و از نظر ریالی ۴۹.۰۶ درصد رشد داشته است.

مقایسه آمار شاپرک بر اساس ماه مشابه در سال ۱۴۰۳

جداول شاپرک نشان می‌دهد در کنار کاهش ۲۹.۴۰ درصدی ارزش اسمی تراکنش‌های فروردین ۱۴۰۴ ارزش حقیقی تراکنش‌ها نیز کاهش ۳۲.۰۷ درصدی را تجربه کرده است. ارزش حقیقی تراکنش‌ها در واقع ارزش تراکنش‌های شاپرکی بدون در نظر گرفتن اثر تورم است.

مقایسه رشد اسمی و حقیقی ارزش ماهانه تراکنش‌های شاپرک

عملکرد هر ابزار پذیرش به لحاظ تعداد و مبلغ تراکنش‌ها

تعداد ابزارهای شاپرکی در موجموع به نسبت اسفند ماه با کاهش یک درصدی همراه بودند. ابزارهای پذیرش اینترنتی در فروردین ۱۴۰۴ نسبت به اسفند ۱۴۰۳ کاهش ۰.۰۴ درصدی را تجربه کرده‌اند و کارتخوان فروشگاهی کاهش ۱.۱۳ درصدی را تجربه کرده‌اند.

مقایسه تعداد هر یک از ابزار های پذیرش فعال سیستمی

کارتخوان فروشگاهی با سهم ۹۱.۴۸ درصدی، بیشترین تعداد تراکنش را در بین سایر ابزارهای پذیرش داشته است و ابزار پذیرش اینترنتی و کدهای دستوری (USSD) به ترتیب در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

سهم هریک از ابزارهای پذیرش از تعداد تراکنش‌ها

بر اساس این گزارش در فروردین ۱۴۰۴ به نسبت اسفند ۱۴۰۳، سهم تعدادی خدمت «خرید کالا و خدمات» از کل تراکنش‌ها با افزایش همراه بوده است. همچنین خدمات «پرداخت قبض و خرید شارژ» و «مانده گیری» به ترتیب افزایش و کاهش یافته‌اند. سهم تعدادی تراکنش‌های «خرید کالا و خدمات» و «پرداخت قبض و خرید شارژ» نسبت به ماه گذشته به ترتیب با افزایش ۰.۳۷۹ درصدی و ۰.۰۵۶ درصدی همراه بوده‌اند.

سهم تعدادی تراکنش‌های «مانده ‌گیری» نیز با کاهش ۰.۴۳۵ درصدی روبرو بوده است. . سهم مبلغی تراکنش‌های «خرید کالا و خدمات» نیز در فروردین ماه با افزایش ۰.۷۸۰ درصدی همراه بوده است که میزان افزایش یافته از سهم مبلغی تراکنش‌های «پرداخت قبض و خرید شارژ» کاسته شده است.

مقایسه سهم مبلغی و تعدادی انواع خدمات

سهم تراکنش‌های موفق از کل تراکنش‌ها

بر اساس گزارش شاپرک، در فروردین ۱۴۰۴ سهم تراکنش‌های موفق از کل تراکنش‌ها ۹۳.۱۲ درصد بوده و خطاهای تراکنشی نیز ۶.۸۸ درصد بوده است. بر اساس این گزارش همچنین تعداد تراکنش‌های ناموق به نسبت ماه گذشته با کاهش ۱۷.۰۶ درصدی همراه بوده و خطای صادرکنندگی نیز با مقدار ۶۱.۰۰ درصد، کاهش قابل توجهی داشته است.

تعداد و سهم تراکنش های موفق و ناموفق از کل تراکنش‌ها

بروز خطای کاربری عمده‌ترین دلیل بروز خطا بوده و ۹۲.۴۶ درصد از کل تراکنش‌های خطا را شامل می‌شود. این نوع خطا به عملکرد شبکه پرداخت الکترونیک ارتباطی نداشته و ناشی از عملکرد دارنده کارت، نظیر کمبود موجودی یا فراموشی رمز است.

سهم هر یک از انواع خطا از مجموع تراکنش‌های ناموفق

در شاخص سهم تعدادی و مبلغی تراکنش‌ها شرکت «پرداخت الکترونیک سامان» به ترتیب با سهم ۲۰.۹۸ و ۲۱.۷۴ درصدی جایگاه اول را به خود اختصاص داده است.

در این ماه اختلاف سهم تعدادی و مبلغی شرکت «به پرداخت ملت» با شرکت «پرداخت الکترونیک سامان» به ترتیب حدود ۲.۰۲ و ۰.۸۹ درصد است.

بر اساس جداول و در مقایسه با گزارش اسفند ماه، در فروردین ۱۴۰۴ در مولفه سهم تعدادی جابجایی بین شرکت‌ها رخ نداده است. در سهم مبلغ تراکنش‌ها نیز شرکت «پرداخت الکترونیک سامان» با یک پله صعود در جایگاه نخست قرار گرفت.

شرکت «به پرداخت ملت» با یک پله نزول در جایگاه دوم قرار گرفت. شرکت «پرداخت نوین آرین» با یک پله صعود در جایگاه پنجم قرار گرفت. شرکت «پرداخت الکترونیک پاسارگاد» با یک پله نزول در جایگاه ششم قرار گرفت.

در فروردین ۱۴۰۴ شرکت «پرداخت الکترونیک سامان» با پوشش ۱۹.۶۷ درصدی از مبالغ بازار کارتخوان فروشگاهی بالاترین سهم را در اختیار خود دارد.

شرکت «به پرداخت ملت» در فروردین ماه از مبالغ ابزار پذیرش کدهای دستوری (USSD) با پوشش ۴۷.۸۹ درصدی دارای بالاترین سهم است. در ابزار پذیرش اینترنتی نیز شرکت «پرداخت الکترونیک سامان» با پوشش ۲۹.۷۱ درصدی دارای بالاترین سهم در این ابزار است.

سهم هر شرکت PSP از مبلغ تراکنش‌های هریک از ابزار پذیرش

بر اساس گزارش شاپرک همچنین، در فروردین ۱۴۰۴ مجموع مبلغ تراکنش‌ها شرکت «الکترونیک کارت دماوند» در هر سه ابزار پذیرش کمترین سهم از کل مبلغ و شرکت «پرداخت الکترونیک سامان» در ابزار پذیرش کارتخوان فروشگاهی و اینترنتی و شرکت «به پرداخت ملت» در ابزار پذیرش کدهای دستوری (USSD) بیشترین سهم از کل مبلغ را به خود اختصاص داده‌اند.

شرکت «پرداخت الکترونیک سامان» با پوشش ۲۱.۳۶ درصد از بازار تراکنش‌های خرید در این ماه نیز بالاترین سهم را به خود اختصاص داده است. این شرکت همچنین در حوزه تراکنش‌های «مانده‌گیری» با در اختیار داشتن ۱۸.۳۷ درصد از بازار تراکنش‌های فوق بیشترین سهم را دارد.

در این ماه شرکت «به پرداخت ملت» با کسب ۲۵.۹۳ درصد از سهم بازار تراکنش‌های «پرداخت قبض و خرید شارژ» به بالاترین حجم از این گونه تراکنش‌ها خدمت ارائه می‌دهد.

https://pvst.ir/l27

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو