سامانههای مشترک ۱۴ دستگاه اجرایی مشمول قانون برنامه هفتم توسعه تکمیل شد
سامانههای مشترک ۱۴ دستگاه اجرایی مشمول قانون برنامه هفتم توسعه تکمیل شد. این اقدام پس…
۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
کمیسیون تامین تجهیزات و کالای فاوا سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران در رابطه با توقف و اختلاب در ثبت سفارش کالاهای حوزه IT در بیانیه خود اعمال این محدودیتها را بدون ارائه راهکارهای جایگزین و پایدار تهدیدی جدی قلمداد کرد. این کمیسیون در بیانیه خود با هشدار درباره ۱۱ پیامد این بحران، خواستار اقدام فوری سیاستگذاری برای عبور از این وضعیت شد.
بهگزارش پیوست، در متن بیانیه کمیسیون تامین تجهیزات و کالای فاوا سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران آمده که اعمال این محدودیتها، بدون ارائه راهکارهای جایگزین و پایدار، نهتنها توسعه زیرساختهای حیاتی کشور را با تهدید جدی مواجه کرده، بلکه معیشت فعالان این صنعت و کیفیت خدمات دیجیتال مورد نیاز مردم را نیز به مخاطره انداخته است.
یکی از پیامدهای ۱۱ گانهای که این سازمان در نتیجه این تصمیم متصور شده، افزایش حداقلی ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت تجهیزات فناوری اطلاعات(سرورها، پردازندهها، لپتاپها و تجهیزات ذخیرهسازی) است که فشار مالی مضاعفی را بر مصرفکنندگان نهایی و مردم وارد کرده است. اختلال در توسعه زیرساختهای ارتباطی، بهویژه در شرایطی که دورکاری و خدمات دیجیتال به بخش جداییناپذیر زندگی مردم تبدیل شده، دیگر پیامد این اتفاق است.
آسیب به کسبوکارهای حوزه فناوری، خطر بیکاری هزاران نفر از شاغلین صنف فاوا، کاهش کیفیت خدمات دیجیتال از جمله خدمات اینترنت و پلتفرمهای آنلاین از دیگر تبعاتی است که در بیانیه سازمان نصر به آنها اشاره شده است.
از دیگر پیامدهای این اتفاق که در بیانیه آمده، تاخیر در اجرای پروژههای فناوری که اجرای طرحهای ملی و زیرساختی را با موانع جدی مواجه کرده است.
تحمیل جرایم مالی و ضبط ضمانتنامههای پیمانکاران توسط کارفرمایان، جلوگیری از واردات از مبادی قانونی و رسمی، ایجاد وقفه طولانی و زیانبار در تامین مواد اولیه مورد نیاز برای خط تولید تجهیزات و تهدید پایداری زیرساختهای حیاتی موارد دیگری است که سازمان نصر در این بیانیه به آنها پرداخته است.
یازدهمین پیامد این تصمیم در این بیانیه چنین آمده است: بالا بردن احتمال تکرار مخاطرات امنیتی مانند آنچه در گمرک شهید رجایی اتفاق افتاد. مانند دپوی طولانی مدت کالاها به دلیل صدور بخشنامه های متعدد و بعضا متناقض، عدم بهروزرسانی نرمافزاری سامانه جامع تجارت همزمان با تغییرات پی در پی بخشنامهها، اختلالات دائمی سامانه مذکور و عدم امکان امور ساده توسط بازرگانان مانند تمدید یا ویرایش ثبت سفارشات، که تهدیدی جدی برای سرمایه بازرگانان و پایداری زنجیره تامین به شمار میآید.
اعضای سازمان در این بیانیه آوردهاند:
ما بهعنوان صدای فعالان صنعت فناوری اطلاعات، با ابراز نگرانی عمیق نسبت به پیامدهای این وضعیت، خواستار اقدام فوری، موثر و مسئولانه سیاستگذاران و نهادهای ذیربط و نظارتی برای جلوگیری از تشدید بحران هستیم.
در همین راستا، درخواستهای سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران از مسئولان و نهادهای تصمیمگیر به منظور رفع چالشهای واردات تجهیزات زیرساختی فناوری اطلاعات و حفظ پایداری فعالیت شرکتهای فعال در این حوزه به شرح زیر اعلام میشود:
۱- رفع فوری ممنوعیت ثبت سفارش و ایجاد سازوکارهای شفاف برای تامین تجهیزات مورد نیاز
۲- حذف سهمیهبندی واردات در سیستم ثبت سفارش در حوزه کالاهای زیرساختی فناوری اطلاعات
۳- کاهش زمان تایید تخصیص ارز برای کالاهای حوزه فناوری اطلاعات بهویژه در حوزه زیرساخت به حداکثر ۳۰ روز
۴- تخصیص و تامین ارز مورد نیاز با اولویت بالا توسط بانک مرکزی و تبیین جایگاه و نقش صنعت فاوا در اقتصاد ملی برای مسئولان تصمیمگیر در این بانک از سوی مقامات ذیربط، بهویژه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
۵- حمایت از شرکتهای متضرر از طریق اعمال معافیتهای مالیاتی و تمدید مهلت اجرای قراردادها و جلوگیری از ضبط ضمانتنامه پیمانکاران
۶- تقویت تولید داخلی با برنامهریزی واقعبینانه، بهگونهای که مکمل واردات باشد نه جایگزین کامل آن
۷- پرهیز از موازیکاری در فرآیند واردات از ثبت سفارش تا ترخیص و تمرکز فعالیتها در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان مرجع تخصصی صنعت فاوای کشور
۸- تسهیل واردات و ترخیص تعهدی تمامی اقلام فاوای کشور و جلوگیری از انباشت کالا در گمرک با روندی شفاف و چابک
در این بیانیه همچنین نوشته شده که: سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، با تکیه بر تعهد خود به پیشرفت فناوری و حفظ منافع ملی، آماده همکاری با تمامی نهادهای مسئول برای یافتن راهحلهای فوری و موثر است. ما از همه فعالان این حوزه دعوت میکنیم تا با همافزایی و همدلی، صدای واحدی برای رفع این چالش باشیم.
سازمان نصر در این بیانیه اشاره کرد که با توجه به اهمیت حیاتی حل این بحران و مسئولیت جمعی در قبال آینده صنعت فناوری کشور، این سازمان در راستای تعهد خود به توسعه فناوری و صیانت از منافع ملی، آمادگی کامل خود را برای همکاری با تمامی نهادهای مسئول بهمنظور دستیابی به راهحلهای فوری و موثر اعلام میدارد.