طرح «فناپرج» از بازگشت نخبگان حوزه علوم انسانی به کشور حمایت میکند
هلدینگ فناپ به همراه موسسه حامی، اجرای طرح «فناپرج» را با هدف کمک به بازگشت…
۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
طبق گفته احسان آراسته مدیرعامل سرویسِ بارکد اسنپ، این سرویس میخواهد ارزش آفرینی جدیدی در صنعت توزیع محصولات ایجاد کند. این استارتآپ که به تازگی فعالیت مستقل خود از اسنپ را آغاز کرده است تصمیم دارد رویکرد سنتی و کلاسیک سوپرمارکتها به توزیع کالا را تغییر دهد.
به گزارش پیوست؛ احسان آراسته مدیرعامل «بارکد»، سرویسِ بارکد اسنپ را از نوع B2B (بیزینس به بیزینس) میداند و هدف این پلتفرم را توانمندسازی صنعت FMCG از طریق اتصال مزایای فناوری به بازار سنتی و کلاسیک سوپرمارکتها عنوان میکند. او میگوید بارکد در تلاش است تا ارزشآفرینی جدیدی در صنعت توزیع و محصولات ایجاد کند.
آراسته درباره سرویس بارکد اسنپ توضیح میدهد: «بارکد» بخشی از اکوسیستم اسنپ است که در ابتدا به عنوان یک پروژه داخلی طراحی شد تا زیرساخت زنجیره تأمین و پخش اسنپمارکت را تقویت کند و فرآیندهای مدیریت فروش، انبارداری و حسابداری را با کمک فناوریهای دیجیتال بهینهسازی کند. اما حالا حدود یکسال است که بهطور مستقل فعالیت خود را ادامه میدهد و تحت یک ونچرز مجزا کار میکند.
به گفته مدیرعامل این پلتفرم، مسئولیت اصلی بارکد ابزاری برای تسهیل مدیریت کسب و کارهاست و با ارائه ساختاری نوین سعی دارد روندی را که حدود ۵۰ سال از اجرای آن میگذرد، برای کسب و کارها بهروز کند.
احسان آراسته، مدیرعامل بارکد، در مورد گسترش فعالیتهای این شرکت در حوزههای مختلف تشریح میکند: در حال حاضر تمرکز بارکد روی سوپرمارکتهاست، اما در آیندهای نه چندان نزدیک برنامهریزی برای ورود به صنایع دیگر نیز در دست اقدام است. این تغییر میتواند در بازه زمانی دو ساله اتفاق بیفتد. در حال حاضر، ما در صنعت FMCG، داروخانهها و فشن فعال هستیم. ورود ما به حوزه داروخانه به دلیل همکاری با اسنپ دکتر و نیاز این حوزه برای ارائه خدمات به بارکد بوده است. میخواهیم توانمندیهایمان را در صنعت با حفظ، حضور و ثبات نمایش دهیم و در بازههای زمانی کوتاه خود را در معرض آزمون و خطا قرار دهیم، چون این امر به ما کمک میکند تا خدمات خود را توسعه داده و در مرحله دوم، آمادگیمان را برای افزایش ظرفیتها افزایش میدهد. ممکن است پس از یک سال، به صنایع دیگر نیز وارد شویم.
آراسته ادامه میدهد: شرکتهای پالیز و آسانا که پیش از راهاندازی بارکد بهصورت سنتی به فروشگاههای محلی خدمات ارائه میکردند، اکنون تحت برند بارکد فعالیت میکنند تا خدمات خود را یکپارچه کنند. شرکت پالیز توسط بارکد خریداری شده و آسانا نیز که در اوایل فعالیت بارکد جزئی از ساختار آن بود، بهطور کامل با بارکد ادغام شده است. بارکد بهزودی با اعلام رسمی ادغام و حذف نام این دو شرکت، فرآیند ریبرندینگ خود را آغاز خواهد کرد.
آراسته درباره نحوه فعالیت سرویس بارکد اسنپ توضیح میدهد: سرویس ارائهشده به فروشندگان بدون وابستگی به اینترنت عمل میکند و از این رو، احتمال بروز اختلال بسیار کم است. بارکد با ایجاد زیرساختی مبتنی بر فناوری، فعالیتهایی مشابه ویزیتور را انجام میدهد و فرایندهای سنتی که معمولاً هزینهبر و مستعد خطا هستند را به یک فعالیت ماشینی تبدیل کرده است.
طبق گفته آراسته امنیت دادهها در بارکد با استفاده از سازوکار جدیدی تأمین میشود. او ادامه میدهد: تمامی دادهها برای پیشگیری از بروز مشکلات، در فضای ابری ذخیره میشوند و فروشندگان میتوانند از دادههای خود نسخه پشتیبان تهیه کنند تا در صورت بروز هرگونه مشکل، بتوانند اطلاعات را به سیستم بازگردانند. دادههای هر فروشنده بهطور مستقل ذخیره میشوند و هیچ فروشندهای قادر به مشاهده اطلاعات دیگران نیست. همچنین، هر زمان که فروشندهای به بخشی از دادهها نیاز نداشته باشد، اختیار حذف آن دادهها را نیز دارد.
آراسته در رابطه با آمار فعالیت سال گذشته و هدف بارکد در سال جدید توضیح میدهد: در سال ۱۴۰۳ شاهد رشد تقریبی ۲۰ برابری بودیم. این سال نقطه عطفی برای ما محسوب میشد چرا که برای اولین بار به صورت مستقل شروع به درآمدزایی کردیم و ساختار تیم را کاملا مستقل از سایر کسبوکارهای موجود در اسنپ سازماندهی کردیم. در واقع در تلاش بودیم تا خارج از فضای حمایت اسنپ دنبال مستقل شدن باشیم. به دنبال دو هدف در سال آینده هستیم: هدف اول رشد و توسعه بارکد در سطح کشور و هدف دوم، ایجاد شبکه جدید درآمدی. اگر فضای کسب و کاری را مانند پازلی جدا از هم تصور کنیم. فروشگاههای سنتی و محلی با روش قدیمی و ثبت دستی بخشی از این پازل هستند که ما میخواهیم یکی یکی آنها را از فضای کلاسیک وارد فضای مدرن کنیم و بعد از آن وارد شاخههای دیگر کسب و کاری شویم.
در حال حاضر تیم بارکد حدود ۵۰ نفر هستند و در یکی از طبقات ساختمان مرکزی اسنپ مشغول به فعالیتند.