بایننس و چند صرافی رمزارزی دیگر به دلیل مشکل در سرویس ابری AWS با اختلال مواجه شدند
چندین صرافی رمزارزی از جمله بایننس، کوکوین (Kucoin) و MEXC با اختلال مواجه شدهاند و…
۲۶ فروردین ۱۴۰۴
۲۵ فروردین ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
طبق گزارش شرکت تحقیقاتی کانالیس (Canalys)، بازار جهانی گوشیهای هوشمند در سهماهه چهارم سال ۲۰۲۴ رشدی ۳ درصدی را تجربه کرده است و تعداد گوشیهای فروخته شده در این دوره به ۳۳۰ میلیون دستگاه رسید که پنجمین فصل پیاپی رشد در بازار موبایل را نشان میدهد.
به گزارش پیوست، کانالیس با وجود اشاره به رشد مثبت و فروش ۳۳۰ میلیون گوشی در سه ماهه چهارم تصریح میکند که نرخ رشد به شکل قابل توجهی کاهش یافته است. طبق دادههای این شرکت سلطه اپل در سه ماهه چهارم سال گذشته افزایش یافته که بخش مهمی از آن مربوط به سنت دیرینه عرضه محصولات جدید این شرکت در این سه ماهه است.
گزارشی کانالیس نشان میدهد که اپل در سهماهه پایانی سال میلادی گذشته، که معمولا با رونمایی از محصولات جدید این شرکت همراه است، عملکردی بسیار قدرتمند را به ثبت رسانده است و با کسب ۲۳ درصد از سهم بازار، در رتبه نخست قرار دارد.
رشد اپل بهویژه در بازارهای نوظهور مانند هند و کشورهای جنوبشرقی آسیا جالب توجه است. بنا بر اظهارات تحلیلگر کانالیس، لو ژوان چیو، اپل توانسته با گسترش شبکه فروش، حضور گسترده در کانالهای محلی و استفاده هوشمندانه از استراتژیهای بازاریابی و برندینگ، فرصتهای رشد را بهخوبی شناسایی و از آنها بهرهبرداری کند.
با این حال، در بازارهای توسعهیافته، طولانی شدن چرخه تعویض گوشی و رقابت فشرده باعث شده تا رشد این برند سرعت سابق را نداشته باشد. کارشناسان پیشبینی میکنند اپل در سال ۲۰۲۵ نیز با تکیه بر پرتفوی بهروزشده، ارتقای سختافزاری و پذیرش گستردهتر قابلیتهای هوش مصنوعی این شرکت با نام «Apple Intelligence» به روند رشد خود ادامه دهد.
با وجود رشد اپل از بازار جهانی گوشیها در این سه ماهه، کانالیس میگوید سامسونگ در این سه ماهه نسبت به دوره مشابه سال گذشته یک درصد از سهم بازار خود را از دست داده و با سهم ۱۶ درصدی در رده دوم قرار گرفته است.
این در حالی است که شیائومی با سهم ۱۳ درصدی توانست جایگاه خود در رده سوم را همانند دوره مشابه سال گذشته حفظ کند و همچنین تنها برند در سه رده اول این رده بندی باشد که رشد سال به سالی را تجربه کرده است. کانالیس میگوید عملکرد خوب شیائومی ناشی از افزایش حضور در بازار داخلی (چین) و تلاشهای شرکت برای افزایش حضور بینالمللی است.
محصولات متنوع با قیمتهای رقابتی و مدیریت موثر موجودی کالا نیز از دیگر عوامل موفقیت این شرکت ذکر شده است و تحلیلگران معتقدند این استراتژیها باعث شده تا شیائومی بتواند علیرغم چالشهای زنجیره تامین، فروش خود را در بازارهای نوظهور تثبیت و افزایش دهد.
دو برند ترنسیون و ویوو (که هردو چینی هستند) نیز در گزارش کانالیس رتبههای چهارم و پنجم در اختیار دارند. رشد این برندها بیشتر ناشی از بازیابی تقاضا در بازارهای در حال توسعه در منطقه آسیا-اقیانوسیه است. این شرکتها با بهرهگیری از شبکههای فروش گسترده، محصولات مقرونبهصرفه و تطبیق با نیازهای محلی، توانستهاند جایگاه مناسبی را در بازار جهانی گوشیهای هوشمند به خود اختصاص دهند.
گزارشی کانالیس میگوید در مجموع، طی سال ۲۰۲۴، فروش جهانی گوشیهای هوشمند به ۱.۲۲ میلیارد دستگاه رسیده است رشد ۷ درصدی را به نسبت سال گذشته (۲۰۲۳) نشان میدهد. این دومین سال پیاپی است که اپل در جایگاه نخست بازار سالانه قرار میگیرد و سامسونگ را پشت سر میگذارد.
توبی ژو، تحلیلگر ارشد کانالیس، میگوید: «شکوفایی محصولات اقتصادی در بازار را میتوان یکی از عوامل کلیدی رشد بازار گوشی هوشمند در سال ۲۰۲۴ دانست. با وجود چالشهایی که از اوایل سال ۲۰۲۴ باعث افزایش هزینههای زنجیره عرضه شده است، برندهای اندرویدی همچون شیائومی، ترنسیون و ویوو رشد دو رقمی را تجربه کردند که ماحصل شبکههای گسترده، محصولات رقابتی و مدیریت بهینه انبار است. در عین حال، دستگاهّای میانرده با فشار از سمت تقاضا روبرو شدند زیرا مشتریان بازارهای نوظهور محصولات مقرونبهصرفه را ترجیح میدهند و در عین حال ابزارهای پیشرفته نیز به سمت میانگین قیمتهای بالاتر پیش رفتهاند.»
با وجود گزارش مثبت کانالیس از سال گذشته و همچنین سه ماهه چهارم سالی که گذشت، تحلیلگران هشدار دادهاند که تکرار عملکرد موفق بازار در سال ۲۰۲۵ دشوار است.
رشد سال ۲۰۲۴ تا حد زیادی از طریق پر کردن مجدد موجودی انبارها و بهبود نسبی اقتصاد جهانی در برخی مناطق بود. با این حال، در سال پیشرو، نوسانات تقاضا و ابهامات کلان اقتصادی، چالشهای بزرگی را پیش پای تولیدکنندگان میگذارد.
برندها تمرکز بیشتری بر روی محصولات ردهبالا و یکپارچهسازی هوش مصنوعی خواهند داشت و تلاش میکنند با نوآوریهای فناورانه و بازاریابی موثر، رقابتپذیری خود را حفظ کنند. در همین حال، مدیریت محتاطانه موجودی و مقابله با پیامدهای درگیریهای ژئوپولیتیکی نیز بخشی از استراتژی تولیدکنندگان در سال آینده خواهد بود.