راهکارهای صعود به جمع ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی
در یادداشت «تحلیل گزارشهای جهانی برای صعود ایران از رتبه ۷۰ در هوش مصنوعی به…
۱۸ فروردین ۱۴۰۴
احراز هویت و تطبیق شماره تلفن با کد ملی، تقویت فرایند عودت مبالغ (Refund) و واریز وجه از سمت دیوار، استفاده از سیستمهای بانکی مورد تایید و معتبر، افزونههای احراز هویت و خوش حسابی بانکی در آگهی، استفاده از افزونههای پرداخت امن،مقابله با کاربران متخلف (سواستفاده از هویت، حساب بانکی یا سیمکارت دیگران) و معرفی سامانه گزارشهای مردمی، بخشی از اقدامات دیوار برای مبارزه با پولشویی بوده است.
به گزارش روابط عمومی دیوار، دیوار در راستای حفظ حقوق کاربران و تضمین فضای امن و شفاف برای انجام معاملات و همچنین مبارزه با پولشویی اقدامات متنوعی را در دستور کار خود قرار داده است.
در دیوار، مرحله «احراز هویت شاهکار» شماره تلفن و کد ملی افراد را تطبیق میدهد تا مشخص شود دارنده سیمکارت و صاحب کد ملی یک نفر هستند. به این ترتیب هر فردی که بخواهد از پلتفرم دیوار استفاده کرده و آگهی ثبت کند، باید احراز هویت را پشت سر بگذارد. این رویکرد مانع از ورود افرادی میشود که از سیمکارتهای اجارهای یا جعلی استفاده میکنند. مسئولیت درج آگهیها و انجام تراکنشها را روی صاحب واقعی حساب تعریف میکند.با کاهش فعالیت حسابهای بدون هویت مشخص، بستر امنتری برای کاربران فراهم میآورد.
در مواردی مانند لغو معامله یا بازگشت اعتبار خرید خدمات، دیوار مبلغ را تنها به حساب بانکی همان شخصی که از پیش احراز هویت شده است باز میگرداند. برای این کار، اطلاعات کارت بانکی و صاحب حساب تطبیق داده شده و صحت اطلاعات کاربری با دقت بیشتری راستیآزمایی میشود تا مبالغ تنها به حساب صاحب کارت بازگردد. این اقدام جلوی سوءاستفاده از اطلاعات بانکی دیگران را میگیرد.
سطح اعتماد کاربران را بالاتر برده و از بروز تخلفاتی نظیر «دریافت وجه به حساب فرد ثالث» جلوگیری میکند.محیط را برای کاربرانِ متخلف که قصد پولشویی یا کلاهبرداری دارند ناامن میسازد.
تمامی عملیات مالی در دیوار صرفاً از طریق سیستمهای بانکی معتبر و مورد تأیید انجام میشود تا خطرات ناشی از پرداختهای نامعتبر به حداقل برسد. دیوار صرفاً با شبکههای بانکی مورد تایید بانک مرکزی، در زمینه انتقال وجه یا بازگشت مبالغ همکاری میکند. با این شیوه مسیرهای پرداخت شناسنامهدار هستند و تخلفات احتمالی شناسایی و رهگیری آسانتری دارند. همچنین ریسک تراکنشهای خطرناک یا کانالهای مالی غیراستاندارد که امکان دور زدن نظارت رسمی را فراهم میکنند، کاهش مییابد. کاربران نیز میتوانند با آرامش بیشتری تراکنش انجام دهند و مطمئن باشند که انتقال وجه در بستری ایمن صورت میگیرد.
برای کاربرانی که تمایل دارند در آگهیهای خود شفافیت بیشتری ارائه دهند، دیوار افزونههای خاصی به کمک پلتفرم «کنار دیوار» قرار داده است تا اطلاعات بانکی یا شناسایی خود را در آگهی درج کنند. مزیت این موضوع عبارت است از:ایجاد تمایز بین آگهیهایی که قدمهای بیشتری برای اثبات هویت فروشنده یا ارائهدهنده خدمات برمیدارند. افزایش قطعیت و اعتماد خریداران نسبت به واقعیبودن آگهی و مالکیت کالا یا خدمت. فراهمکردن روندی سریع برای خریدار که بدون نیاز به جستوجوی اضافی، اطلاعات تأییدشده فروشنده را ببیند.
دیوار در حال توسعه و تقویت خدمات پرداخت امن در بستر «کنار دیوار» است تا خریدار و فروشنده در فرایند نقلوانتقال پول، آسودگی خاطر بیشتری داشته باشند. این ابزارها نقش واسطه امن را ایفا کرده و تا زمانی که کالا یا خدمت تأیید نشود، وجه را نزد خود نگاه میدارند. کاربران با اطمینان بیشتری اقدام به دادوستد میکنند و احتمال معاملات مشکوک یا ناشناس کمتر میشود.
مقابله با کاربران متخلف (سوءاستفاده از هویت، حساب بانکی یا سیمکارت دیگران)
دیوار با نظارت منظم بر فعالیت کاربران، مانع از سوءاستفاده از هویت حقیقی، حساب بانکی و سیمکارتهای دیگران میشود و در صورت تأیید تخلف، اقدامات لازم برای جلوگیری از ادامه فعالیت متخلف صورت میگیرد.
همکاری فعال کاربران و اطلاعرسانی بهنگام هرگونه رفتار یا تراکنش مشکوک، موجب پیشگیری از تخلف در فضای مجازی خواهد شد. برای شناسایی و ثبت موارد مشکوک به تخلف مالی، سامانه گزارشهای مردمی مرکز اطلاعات مالی کشور به نشانی fiu.gov.ir به کاربران معرفی میشود.