skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فناوری

کیمیا آقابگلو

کیمیا آقابگلو نویسنده میهمان

آیا گسترش هوش‌مصنوعی تهدیدی برای گونه انسانی است؟

کیمیا آقابگلو
کیمیا آقابگلو
نویسنده میهمان

۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

کارایی مشابه تکنولوژی با مغز انسان و درک مسائل پیچیده باعث ابراز نگرانی‌هایی از سوی مردم و حتی افراد پیشرو در این زمینه شده است. متخصصان، دستیابی نظری یک ماشین، برای انجام هر نوع وظیفه‌ حتی فراتر از انسان و بهبود خودکار را چشم‌انداز هوش مصنوعی می‌دانند. دستیابی به چنین ارتقایی از برخی جهات ممکن است احتمال خطر برای نسل انسان را افزایش دهد.

AGIچیست

تکنولوژی با قابلیت تشخیص وظایف شناختی مانند زبان، شناسایی اشیا، افراد، تصمیم‌گیری و حل مسائل است. agi همچون هوش انسان، قادر است در موقعیت‌های جدید سازگار شود و تجربه‌های جدید یاد بگیرد. ایجاد این تکنولوژی یک مأموریت مشترک بین بشریت و هوش مصنوعی محدود خواهد بود که با هم به سوی هدف مشترک حرکت می‌کنند. تصور رایجی درباره شکل‌گیری و تکامل فناوری از طریق گسترش هوش مصنوعی وجود دارد. اما هیچ پیشنیه علمی ندارد. درواقع شکل گیری AGI ها ربطی به گسترش بستر این تکنولوژی ندارد بلکه به احتمال زیاد برای پیدایش این فناوری نیازمند ایجاد یک هوش مصنوعی محدود بزرگتر هستیم که در طراحی اولین پروتوتایپ AGI کمک خواهد کرد و این پروتوتایپ AGI، AGi واقعی را خلق خواهد کرد. ابزار‌ها و سیستم‌های جدید در پیدایش این نوآوری الزامی است. اما هنوز اطلاعاتی مشخصی درباره تعداد مراحل این فرآیند موجود نیست.

مفهوم تکنیگی (The concept of singularity)

ریاضی‌دان و دانشمند کامپیوتر، جان فون نویمان، خالق مفهوم تکینگی، به آینده‌ای می‌نگرد که در آن ماشین‌‌آلات قادر به انجام هر نوع وظیفه انسانی و ذهنی هستند، وظایفی که امروزه تنها از عهده انسان برمی‌آید. لازم به ذکر است که  AGI رویداد علمی تعریف شده نیست و به همین دلیل زمان وقوع آن هم تنها حدس و گمان است. علاوه بر این، ایده تکینگی، سوالات اخلاقی و فلسفی زیادی را مطرح می‌کند. مانند؛

ماهیت هوش، آگاهی و آینده بشریت. این مسائل پیچیده‌ای هستند که نیاز به درک عمیق از رشته‌های مختلف دارند و هیچ توافقی در مورد چگونگی حل آنها وجود ندارد.

خطرات گسترش هوش مصنوعی

دیپ فیک یکی از فناوری‌های نوین هوش مصنوعی است که در زمینه‌های مختلفی از جمله سیاست، سینما و آموزش ویدئویی کاربرد دارد. این تکنولوژی قادر است چهره‌های واقعی را به صورت جعلی بازسازی کند و حتی صدای آن‌ها را تقلید نماید. به عنوان مثال، می‌تواند چهره یک شخصیت سیاسی را به گونه‌ای جعل کند که هیچ تفاوت مشهودی با واقعیت نداشته باشد و ویدئویی از صحبت‌های او در مورد موضوعات جنجالی سیاسی تولید کند. دیپ فیک برای نخستین بار در سال ۲۰۱۷ معرفی شد و از آن زمان به دلیل توانایی‌های شگفت‌انگیز خود در تولید ویدئوهای جعلی، بیشتر به عنوان یک چالش امنیتی شناخته می‌شود. نگرانی‌ها درباره مسائل امنیتی و حریم خصوصی، همراه با فقدان بینش اخلاقی در تصمیم‌گیری‌ها، موجب شده تا برخی تصور کنند هوش مصنوعی دیدگاه تعصبی ندارد و به مسائل به صورت بی‌طرفانه نگاه می‌کند. اما بر اساس آموزش‌ها و طراحی‌هایی که برای آن انجام شده، ممکن است به ترویج برخی دیدگاه‌های خاص در جامعه بپردازد.

نظارت ناکافی بر هوش‌مصنوعی تهدیدی برای گونه انسانی محسوب می‌شود.

نگرانی‌ها تنها به جنبه‌های انسانی محدود نمی‌شود. آموزش مدل‌های هوش مصنوعی و انجام محاسبات پیچیده به مقدار زیادی انرژی نیاز دارد و این فرآیند به شدت باعث افزایش انتشار کربن می‌شود؛ بنابراین، اجرای مدل‌های پیچیده می‌تواند به محیط‌زیست آسیب برساند.

مسئله مصرف آب نیز یکی دیگر از نگرانی‌های مرتبط با توسعه هوش مصنوعی است. بسیاری از سیستم‌های هوش مصنوعی بر روی سرورهایی اجرا می‌شوند که گرمای زیادی تولید کرده و خنک‌سازی آن‌ها نیازمند مصرف آب فراوانی است. بر اساس یک تحقیق، آموزش مدل GPT-3 در مراکز داده مایکروسافت به ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر آب نیاز دارد و برای پردازش ۱۰ تا ۵۰ درخواست، تقریباً ۵۰۰ میلی‌لیتر آب مصرف می‌شود.

گلدمن ساکس پیش‌بینی کرده است که اتوماسیون ناشی از هوش مصنوعی می‌تواند منجر به از بین رفتن ۳۰۰ میلیون شغل تمام‌وقت شود.

https://pvst.ir/l0e

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو