روز پرنوسان کریپتو؛ قیمت بیتکوین در واکنش به تعرفههای آمریکا سقوط کرد
بازارهای مالی در ساعت پایانی روز چهارشنبه با شوک تعرفههای گمرکی آمریکا مواجه شدند. بیتکوین…
۱۴ فروردین ۱۴۰۴
۱۴ فروردین ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
قیمت تتر در صرافیهای داخلی به بالای ۱۰۶ هزار تومان رسیده و این در حالی است که دلار کاغذی کمتر از ۱۰۴ هزار تومان معامله میشود. فعالان معتقدند این اختلاف قیمت با انتظار بازار نسبت به افزایش قیمت دلار بعد از تعطیلات مرتبط است.
به گزارش پیوست، قیمت هر واحد تتر در ۲۴ ساعت گذشته در صرافیهای داخلی با ثبت اختلافی حدود ۳ هزار تومان از دلار کاغذی بیشتر شده و به ۱۰۶.۵۰۰ تومان هم رسیده است. هرچند به دلیل هزینههای تامین تتر، کمی بالاتر بودن قیمت تتر منطقی به نظر میرسد. در بازههای قیمتی مختلف، قیمت تتر همواره با کمی اختلاف بالاتر از دلار فیزیکی معامله شده است که باتوجه به رشد قیمتی و قرارگیری بالای ۱۰۰ هزار تومان این اختلاف قابل توجهتر به نظر میرسد.
این در حالی است که به نظر میرسد شکلگیری یک شکاف ۳ هزارتومانی میتواند نشاندهنده ناکارآمدی معاملات، تغییر در عرضه و تقاضا یا انتظار افزایش قیمت دلار کاغذی بعد از تعطیلات باشد.
علیرضا یعقوبی رئیس هیات مدیره انجمن فینتک در مورد شکاف قیمتی تتر و دلار به پیوست گفت: همواره در چنین تعطیلاتی قیمت تتر به نسبت دلار افزایش داشته و دارد.
از نگاه یعقوبی: قیمت بالاتر از ۱۰۵.۷۰۰ نشان از نشان دهنده انتظار بازار نسبت به افزایش قابل توجه دلار پس از تعطیلات است.
امیرحسین راد، مدیرعامل نوبیتکس در پاسخ به پیوست گفت: تتر لزوما نماینده قیمت دلار نیست و در بازارهای غیر ایران هم بعضا تتر یک تا دو درصد میتواند با نرخ ارز اختلاف داشته باشد.
همچنین به گفته راد: اختلاف شکل گرفته بیشتر تابع عرضه و تقاضا بوده که تا این میزان طبیعی است.
جواد کیهانی تحلیلگر بازار ارزهای دیجیتال در این رابطه به پیوست گفت: یکی از دلایل این اختلاف قیمت انتظار از بازگشایی بازارها بعد از تعطیلات است. باتوجه به متشنج بودن فضا از نظر اقتصادی و سیاسی، طبیعی است فعالان و مردم برای محافظت از سرمایه خود ترس داشته باشند.
به گفته او: به دلیل تعطیلات و نبود فعالیت فعالان اقتصادی این بازار با ناکارایی بازار مواجهیم. با شکلگیری اختلاف قیمت، پنجره آربیتراژگیری باز و فعالان (مانند صرافیهای سنتی) برای کسب سود بدون ریسک در این روش، باعث نزدیکی قیمتها میشوند. اما به دلیل تعطیلات میتوان گفت تامین تتر کمتر شده است.
همچنین کیهانی معتقد است: به صورت فصلی در فروردین تقاضا برای دلار کاغذی کاهش پیدا میکند و حتی برخی افراد ارزهایی را که در اواخر اسفند تهیه کرده اما استفاده نکردهاند را به بازار عرضه کنند که این عوامل با افزایش فشار فروش میتواند روی کاهش قیمت دلار فیزیکی تاثیرگذار باشند.
به گفته کیهانی: این روند در بلند مدت به دلیل وابستگی قیمتی دلار و تتر (پگ بودن)، نمیتواند ادامهدار باشد مگر اینکه در سطح کلان اتفاقاتی بیوفتاد که تبدیل تتر و دلار را سختتر و پرهزینهتر کند.