skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

گزارش بهمن ماه شاپرک: تعداد تراکنش‌های شبکه پرداخت افزایش یافت

ملینا جعفری نویسنده میهمان

۱۸ اسفند ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تراکنش شاپرک

تعداد تراکنش‌های شبکه پرداخت در بهمن ماه نسبت به دی ماه گذشته  با رشد ۳.۴۵ درصدی همراه بوده است، به نظر می‌رسد این میزان افزایش نیز مانند سال‌های گذشته به دلیل نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و افزایش خرید از سمت دارندگان کارت است.

به گزارش پیوست، بر اساس گزارش منتشر شده از شاپرک برخلاف پاییز که تعداد تراکنش‌های این شبکه روند کاهشی را طی می‌کرد، در زمستان با رشد تعداد تراکنش دستگاه‌های کارتخوان همراه بوده است.

بر اساس گزارش عملکردی شاپرک، در بهمن ماه ۱۴۰۳ بالغ بر چهار میلیارد و ۱۶۳  میلیون تراکنش با ارزش بیش از هزار و ۶۶۱ همت در شبکه الکترونیک پرداخت کارت، پردازش شده است. این عدد نسبت به دی ماه، با رشد ۰.۲۰ درصدی در تعداد و ۷.۰۳ درصدی در ارزش ریالی همراه بوده است.

مقایسه آمار ماهانه تراکنش‌های شاپرک

تراکنش‌های الکترونیکی بهمن ۱۴۰۳ به نسبت ماه مشابه در سال ۱۴۰۲ از نظر تعدادی ۳.۴۵ و از نظر ریالی ۵۰.۹۳ درصد رشد کرده است.

مقایسه عملکرد سالانه تراکنش‌های شاپرک

طبق گزارش منتشر شده، ارزش اسمی تراکنش‌های بهمن ۱۴۰۳ نسبت به ماه گذشته با رشد ۷.۰۳ درصدی همراه بوده و ارزش حقیقی تراکنش‌ها نیز رشد ۲.۷۹ درصدی را تجربه کرده است. لازم به ذکر است ارزش حقیقی تراکنش‌ها در واقع ارزش تراکنش‌های شاپرک بدون در نظرگیری اثرات تورم است.

مقایسه ارزش اسمی و حقیقی تراکنش‌های شبکه شاپرک

جداول گزارش شاپرک، خبر از کاهش ۰.۵۳ درصدی تعداد ابزارهای شاپرکی بهمن ماه نسبت به ماه گذشته را می‌دهند. به نظر می‌رسد علت این تغییر کاهش ۰.۷۳ درصدی تعداد ابزار کارتخوان فروشگاهی است. ابزارهای پذیرش اینترنتی در بهمن ۱۴۰۳ نسبت به دی ماه این سال، رشد ۰.۹۷ درصدی را تجربه کردند.

مقایسه ابزارهای پذیرش فعال سیستمی در شبکه شاپرک

بر اساس این گزارش، کارتخوان فروشگاهی با سهم ۹۰.۴۷ درصد بیشترین تعداد تراکنش را در میان ابزارهای پذیرش داشته است. همچنین ابزارهای پذیرش اینترنتی و پذیرش موبایلی به ترتیب با سهم ۷.۲۶ و ۲.۲۷ در جایگاه‌های بعد از آن قرار می‌گیرند. عواملی مانند وجود محدودیت انجام تراکنش بر ابزار پذیرش موبایلی، تعداد بالای ابزارهای کارتخوان فروشگاهی و فراگیر بودن آن، همچنین بی‌نیازی کارتخوان‌های فروشگاهی به تجهیزات مکمل مانند کامپیوتر یا موبایل را می‌توان از دسته مواردی دانست که بر سهم کارتخوان‌های فروشگاهی در شبکه پرداخت شاپرک تاثیر گذاشته است.

سهم ابزارهای پذیرش از تعداد تراکنش‌ها

در بهمن‌ماه، ۸۹.۶۷ درصد خدمات ارائه شده توسط شاپرک از نوع خدمت «خرید کالا و خدمات» بوده است. این سهم به نسبت ماه گذشته با افزایش ۰.۰۳۳ درصدی همراه بوده است. خدمت «پرداخت قبض و خرید شارژ» با ۵.۶۷ درصد و «مانده‌گیری» با ۴.۶۶ درصد به ترتیب کمترین سهم در میان خدمات ارائه شده را دارد.

سهم تعدادی انواع خدمات ارائه شده شاپرک

بر اساس گزارش شاپرک، با وجود افزایش ۰.۰۳۳ درصدی سهم تعدادی خدمت «خرید کالا و خدمات» از کل تراکنش‌ها، خدمات «پرداخت قبض و خرید شارژ» و «مانده‌گیری» به ترتیب با کاهش ۰.۰۱۹ و ۰.۰۱۴ درصدی همراه بودند. سهم مبلغی تراکنش‌های «خرید کالا و خدمات» نیز در بهمن ماه با افزایش ۰.۰۲۶ درصدی همراه بوده است که میزان افزایش یافته از سهم مبلغی تراکنش‌های «پرداخت قبض و خرید شارژ» کاسته شده است.

مقایسه سهم مبلغی و تعدادی انواع خدمات

در بهمن ۱۴۰۳ بیشترین افزایش در تعداد کارتخوان‌های فروشگاهی فعال با ۱۲۶ افزایش به استان زنجان متعلق است. از سوی دیگر به ترتیب استان‌های تهران، خراسان رضوی، فارس، اصفهان و خوزستان دارای بیشترین تعداد کارتخوان فروشگاهی فعال در بهمن ۱۴۰۳ بودند.

تعداد کارتخوان‌های فروشگاهی فعال در هر استان

درحال حاضر در شبکه پرداخت الکترونیکی کارتی خطا در پنج گروه خطای صادر کنندگی، خطای پذیرندگی، خطای شاپرکی، خطای کاربری و خطای کسب‌وکار طبقه‌بندی می‌شوند. بر اساس جدول زیر در بهمن ماه ۱۴۰۳ تراکنش‌های موفق سهم ۹۲.۹۴ درصدی و خطاهای رخ داده ۷.۰۶ درصد را شامل می‌شوند.

تعداد و سهم تراکنش‌های موفق و ناموفق از کل تراکنش‌ها

بر اساس جداول خطای صادرکنندگی در بهمن ماه ۱۴۰۳ به نسبت ماه گذشته همین سال با رشد چشمگیری همراه بوده و خطای پذیرندگی و شاپرکی نیز با کاهش ۴۰ درصدی همراه بودند. بر اساس بررسی‌های صورت گرفته بروز خطای کاربری عمده‌ترین دلیل بروز خطا بوده و ۹۰.۸۴ درصد از کل تراکنش‌های خطا را شامل می‌شود. این نوع خطا به عملکرد شبکه پرداخت الکترونیک ارتباطی نداشته و ناشی از عملکرد دارنده کارت نظیر کمبود موجودی یا فراموشی رمز است.

سهم هریک از انواع خطا از مجموع تراکنش‌های خطا

در شاخص سهم تعدادی و مبلغی تراکنش‌ها، شرکت پرداخت الکترونیک سامان (سپ) به ترتیب با سهم ۲۰.۶۵ و ۲۰.۳۸ درصدی جایگاه اول را به خود اختصاص داده است. در این ماه اختلاف سهم تعدادی و مبلغی شرکت «به پرداخت ملت»، دومین شرکت بازار، با این شرکت به ترتیب حدود ۱.۶۴ و ۰.۲۷ درصد است. مقایسه دو جدول با گزارش دی ماه ۱۴۰۳ نشان می‌دهد در مولفه سهم تعدادی و مبلغ تراکنش‌ها جابه‌جایی میان شرکت‌ها رخ نداده است.

 

شرکت «پرداخت الکترونیک سامان» در بهمن ماه با پوشش ۲۰.۹۲ درصد از بازار تراکنش‌های کارتخوان فروشگاهی، مانند ماه گذشته بالاترین سهم را در اختیار خود دارد. شرکت «به پرداخت ملت» نیز در هر دو ابزار پذیرش اینترنتی و موبایلی به ترتیب با کسب ۳۸.۸۴ و ۴۶.۶۴ درصد بالاترین سهم بازار را متعلق است.

شرکت «به پرداخت ملت» در بهمن ماه موفق شد با پوشش ۱۸.۹۳ درصدی مبالغ بازار کارتخوان فروشگاهی بالاترین سهم مبلغی تراکنش را کسب کند. بر اساس گزارش بهمن ماه شاپرک، شرکت‌ «الکترونیک کارت دماوند» کمترین سهم تعدادی و مبلغی تراکنش‌ها را در میان شرکت‌های ارائه دهنده خدمات پرداخت داشته و سهم آن از بازار کلیه سرویس‌های خدمات پرداخت ناچیز است.

https://pvst.ir/kil

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو