skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فعالان حوزه رمزارز: مشکل اصلی سند تنظیم‌گری حوزه رمزدارایی مشخص نبودن فرآیندهای اجرایی است

تحریریه پیوست

۳ بهمن ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

فعالان حوزه رمزارز و بلاک‌چین در پنل نوآوری‌ها چطور فراگیر می‌شوند اعلام کردند نگاه رگولاتوری به این حوزه مثبت به نظر می‌رسد هرچند همچنان باید منتظر فرآیندهای اجرایی ماند. همچنین در این پنل از نگاه بانکداری، وثیقه‌گذاری رمزارز برای دریافت تسهیلات در شبکه بانکی به عنوان یک فرصت خوب معرفی شد.

به گزارش پیوست، سحر بنکدارپور، رئیس مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران در پنل نوآوری‌ها چطور فراگیر می‌شوند رویداد ۹ ژانویه اعلام کرد: رگولاتوری در رابطه با فناوری عقب مانده است. او پیرو این موضوع به جایگاه ۱۱۳ ایران در شاخص‌های جهانی هوش مصنوعی از میان ۱۷۳ کشور  اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ما بازی را به تکنولوژی باخته‌ایم.

بنکدارپور وکیل مدافع اعضا بودن، شبکه‌سازی و توانمندسازی را ۳ کارکرد اصلی مرکز تحول و نوآوری اتاق تهران برشمرد و به استمرار مشورت‌دهی برای عقب نماندن از سرعت شتابان فناوری تاکید کرد.

طبق گفته بنکدارپور تحلیل‌های درست، تمیزداده شده، قابل پیش‌بینی و شناسایی کاربران ناایمن از جمله این پیامدهای تلفیق هوش مصنوعی و بلاک‌چین است که قطعا تاثیرات گسترده‌ای خواهد داشت.

بنکدارپور معتقد است که تمرکز را در حال حاضر باید به قسمت ارائه‌دهنده‌ها متوجه کرد زیرا عملا در بخش زیرساخت و نرم‌افزاری نمی‌توان با غول‌های حاضر رقابت کرد.

صرافی نداریم؛ کارگزاری و نهاد امین داریم

یاسر مرادی، عضو هیات مدیره بانک صادرات، چارچوب تصویب شده فعلی برای فعالان حوزه رمزارز، را دستورالعمل موجود و لازم‌الاجرا برای فعالان این حوزه عنوان کرد. او گفت: در حال حاضر ۲ سند در دست داریم که باید طبق آنها فعالیت کرد. شاید کاستی‌هایی وجود داشته باشد و اقتضائات استارت‌آپی در آن لحاظ نشده است اما همواره قانون بد از بی‌قانونی بهتر است.

مرادی گفت که دیگر با اسم صرافی سر و کار نداریم. طبق سند بانک مرکزی این اسم به نهاد امین دارایی یا کارگزاری تغییر نام داده است. او معتقد است نئوبانک‌ها و لندتک‌ها در همین فضای خلا قانونی فعالیت کردند و قانون‌گذار را به نقطه به رسمیت شناختن رساندن.

مرادی همچنین گفت: فضای بسیار مناسب برای وثیقه‌گیری رمزارها در بانک‌ها فراهم شده است که فرصت بسیار خوبی است. به صورت قانونی می‌شود از این دارایی‌ها به عنوان وثیقه در بانک‌ها استفاده کرد.

نبود قانون در مقابل قانون بد

میلاد صفایی، مدیر توسعه کسب و کار کیف پول من در رابطه با بزرگ شدن اکوسیستم رمزارز گفت: این اکوسیستم بدون حمایت قانونی به این نقطه رسیده و بزرگ شده است.

صفایی با نظریه «قانون بد از بی‌قانونی بهتر است» مخالفت کرد و گفت: قانون خوب قانونی است که کارآمد باشد. طبق گفته او هم‌نشینی بخش بانکداری با فعالان این بازار با لحاظ تفاوت‌های ماهیتی می‌تواند موثر باشد.

مدیر توسعه کسب‌وکار کیف پول من، تدوین سند از سمت شورای عالی فضای مجازی را قدمی کوچک اما مثبت و رو به جلو دانست، هرچند که از نگاه او این سند هنوز فرآیندهای اجرایی را مشخص نکرده و باید دید چگونه این فرآیندها اجرایی می‌شوند.

صفایی در پاسخ به این پرسش که آیا خودتنظیم‌گری برای این حوزه مناسب است یا نه گفت: باید به سمت راهکارهایی رفت که کارآ باشد.  او با ذکر مثال‌هایی از نظام پزشکی و مهندسی گفت: این حوزه‌ها به دلیل تخصصی بودن، دولت صلاحیت ورود به تنظیم‌گری آنها را نداشته و ما تجربه‌های موفقی از خودتنظیم‌گری داریم.

او در ادامه گفت: خودتنظیم‌گری تنها چاره کارکرد رگولاتوری است‌ و تشکیل نظام صنفی حوزه بلاکچین از نیازهای این حوزه است.

زمان مهم‌ترین دارایی عرصه فناوری

محمد قاسمی، مدیرعامل مزدکس نگاه رگولاتور به این حوزه را مثبت قلمداد کرد و علت آن را برطرف شدن بسیاری از مشکلات در صورت از بین رفتن برخی از چالش‌های این حوزه دانست.

قاسمی زمان را مهم‌ترین دارایی در حال حاضر عرصه فناوری و حوزه رمزارز عنوان کرد و گفت: اگر همین زمان را هم از دست بدهیم و مدت رسیدگی به مسائل و چالش‌های حوزه دیرهنگام به نتیجه برسد توسعه هم با مشکل رو به خواهد شد.

https://pvst.ir/k3g

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو