رئیس هیات مدیره شرکت آوا: مقررات بازار نوآفرین تا حدی شرایط پذیرش را تسهیل کرده است
شرکت صنایع ارتباطی آوا اولین شرکتی بود که ۸ دی ماه روی تابلوی دانشبنیان بازار…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲ بهمن ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
صنعت گردشگری به دلیل ماهیت اجتماعی و انسانمحور بودن، جزو آخرین صنایع و مشاغلی به شمار میرود که هوش مصنوعی و فناوری میتواند آن را از بین ببرد و به اعتقاد فعالان حوزه گردشگری، گردشگری ایران بیش از آنکه به دستیارهای هوش مصنوعی و ایدههای فناورانه نیاز داشته باشد به ایدههای نوآورانهای نیاز دارد که با نگاهی جزئینگر خلاهای گردشگری داخلی ایران را پر کنند.
به گزارش پیوست، در پنل تخصصی نقش استارتآپها در تحول پایدار گردشگری شهری با رویکرد بینالملل که در رویداد توریستاپ (جذب سرمایه استارتآپهای گردشگری) برگزار شد اشکان بروج مشاوره توسعه کسبوکار گردشگری و هتلداری به موضوع اهمیت نوآوری در استارتآپهای گردشگری پرداخت و گفت: موضوعی که بنیانگذاران استارتآپهای گردشگری در ایران باید به آن دقت کنند این نکته است که فناوری لزوما باعث پیشرفت در گردشگری نمیشود و آنچه به آن احتیاج مبرم داریم توجه به نوآوری است.
بروج در ادامه به تفاوت ایی-بیزینسها و استارتآپها اشاره کرد و توضیح داد: اسنپتیریپ، علیبابا و امثال آن حالا استارتآپ نیستند بلکه کسبوکارهای دیجیتال حوزه گردشگری به شمار میروند. استارتآپ لزوما نباید فناورانه باشد بلکه باید نگاهی واقعبینانه، کاربردی و نوآورانه به مارکت خود داشته باشد.
بروج در ادامه به وضعیت فاجعهبار محتوای دیجیتال موجود در مورد ایران اشاره کرد و گفت: با جستوجویی ساده در وب با عنوان Why Iran متوجه خواهید شد چه محتواهای نامناسب و خشنی از ایران در ذهن کاربران نقش بسته است و اینجاست که سواد دیجیتال و تولید محتواهای دیجیتال اهمیت خود را نشان میدهد.
بروج در ادامه از هوش مصنوعی به عنوان یکی از ترندهای محبوب بنیانگذاران استارتآپها در ایران صحبت کرد. طبق گفته بروج خلا فعلی ایدههای استارتآپهای حوزه هوش مصنوعی در ایران بحث تحلیل دادههاست. او در این باره تشریح کرد: تورم، تحریم و نرخ دلار گردشگری خروجی ما را تحت شعاع قرار داده است و گردشگری ورودی ما هم به خاطر سختگیریهای سیاسی با اینکه تقاضای زیادی برای آن وجود دارد به شدت محدود شده است. اما حالا مهاجرت و گردشگری داخلی به عنوان منبع درآمد خیلی از کسب و کارهای گردشگری شناخته شده است.
ما بیش از آنکه به دستیارهای صوتی هوشمند گردشگری و امثال آن نیاز داشته باشیم به استارتآپهایی نیاز داریم که در زمینه تحلیل دیتا فعال باشند. ما در بحث فناورانه گردشگری در ابتدای راهیم و بازار گردشگری نیاز مبرم به استارتآپهای حوزه آموزش دارد.سواد دیجیتال در حوزه گردشگری پایین است و باید در این زمینه حرفهای تر وارد شویم و رویدادهایی اینچنین میتواند به این حوزه کمک کند.
بروج از کپیبرداریهای درست از استارتهای آپ موفق در جهان هم صحبت کرد و افزود: بهترین و بزرگترین غولهای فناوری تجارت الکترونیکی ایران کپی خوبی از نمونههای خارجی خود بودهاند. پس اگر کسی توانایی کپیبرداری درست از ایدههای موفق جهان و بومیسازی آن را دارد دست به کار شود. نکته دیگری که آن را به استارتآپها توصیه میکنم این است که به جای نگاه کلان به موضوعات و کلینگری نقاط ریز را بشناسند.
طبق گفته بروج در حال حاضر صنعت گردشگری و مهماننوازی در کنار صنعت گردشگری و هورکا (هتل رستوران وکافه) در کنار هم قرار گرفتهاند و با هم رشد میکنند. او در اینباره توضیح داد: گردشگری به جای تمرکز روی های-تک روی های-تاچ و قابل لمس بودن متمرکز است و تاکید میکنم فناوری تمام آن چیزی نیست که ما در گردشگری به آن احتیاج داریم. چون گردشگری صنعتی انسان محور است و در آخرین تحقیقات صنعت گردشگری جزو سه صنعتی است که با هوش مصنوعی از بین نمیرود.
ارشد حسینی راهبر پنل و عضو هیات اجرایی کارایا در ادامه از علیرحیمپور کارشناس و مشاور سرمایهگذاری گردشگری، در مورد وضعیت گردشگری ایران پرسید و رحیمپور در اینباره گفت: اینکه در زمینه گردشگری از بسیاری از کشورهای جهان عقبتر هستیم بر کسی پوشیده نیست. ما هنوز تفاوت هتل و برجسازی را به خوبی درک نکردهایم برجسازها هتل میسازند و همین میشود که در حوزه بهرهبرداری به مشکل میخوریم. دنیا به سمت هوشمندسازی رفته است و ما در این زمینه هم با چالش مواجهیم. در صورتی که گردشگری در کوتاهترین زمان میتواند امکان بازدهی را فراهم کند.
رحیمپور در ادامه از توریسم سلامت به عنوان ناجی اقتصاد ایران یاد کرد و گفت: با محدودیتهای ایران این توریسم سلامت و فروش کالاها و محصولات بومی،سالم و ارگانیک است که میتواند گردشگری در ایران را زنده کند.
محمد گرویی مدرس دانشگاه نیز از عنوان یونیکورن در اکوسیستم استارتآپی ایران و تقریبا غیرممکن بودن آن در ایران صحبت کرد و افزود: میگویم تقریبا غیرممکن و روی واژه تقریبا تاکید میکنم چون شرایط سیاسی و نداشتن نگاه سرمایهداری در کشور باعث این موضوع شده است . میزان روند سرمایهگذاری خطرپذیر در حوزه گردشگری منفی بوده است و همین موضوع نشان میدهد استارتآپهای گردشگری باید با نگاهی دقیقتر به خلاهای گردشگری وارد این حوزه شوند.
در ادامه رویداد توریستاپ که با حمایت کارایا و منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد برگزار شده بود بنیانگذاران استارتآپهای تیراول(بازیوارسازی گردشگری)، سفرکلاب(سفر و اجاره وسایل و آفرود)،رورو(اجاره اسکوتر برقی)، رالیور(آژانس تخصصی موتوراسپرت و سیمریسینگ) و بوموند(گردشگری بومی و تجربهمحور) ایدههای خود را برای جذب سرمایه برای سرمایهگذاران مطرح کردند.