اپل در سال ۲۰۲۵: از معرفی آیفون ایر ۱۷ تا تمرکز بر هوش مصنوعی
مارک گورمن، روزنامهنگار بلومبرگ که به طور خاص روی اپل تمرکز دارد، میگوید سازنده آیفون…
۲۴ دی ۱۴۰۳
۲۴ دی ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
بریتانیا برنامه بلندپروازانهای برای هوش مصنوعی در نظر دارد. دولت کییر استارمر در تلاش برای پیشتازی در عرصه جهانی هوش مصنوعی به دنبال افزاش چشمگیر زیرساخت رایانش ملی و ساخت چالشگری بومی برای شرکت اوپنایآی است.
به گزارش پیوست به نقل از CNBC، دولت بریتانیا براساس این طرح به دنبال توسعه ظرفیت دیتاسنتری در انگلستان است تا یاری توسعه دهندگانی باشد که مدلهای هوش مصنوعی قدرتمند آنها به تجهیزات رایانشی پیشرفته در مناطق دور دست وابسته است.
دولت بریتانیا برای افزایش ۲۰ برابری ظرفیت رایانش عمومی تا سال ۲۰۳۰ هدفگذاری کرده است. دولت همچنین متعهد میشود تا امکان دسترسی به AI Research Resource، طرحی با هدف توسعه زیرساخت رایانشی بریتانیا، را فراهم کند.
بحث استقلال هوش مصنوعی به مبحث داغی برای سیاستگذاران، به ویژه در اروپا، تبدیل شده است. براساس این ایده، فناوریهای حیاتی برای رشد اقتصادی و امنیت ملی باید در همان کشورهایی که مصرفکننده آن هستند توسعه یابد.
دولت بریتانیا برای کمک به توسعه زیرساخت رایانشی به ایجاد چندین «منطقه خاکستری» با قوانین سبکتر برای دریافت مجوز متعهد شده است.
علاوه بر این، «شورای انرژی هوش مصنوعی» که با مشارکت رهبران صنعتی بخش انرژی و هوش مصنوعی تشکیل شده است نیز به دنبال راهکارهایی برای استفاده از انرژی تجدیدپذیر و با کربن پایین، از جمله انرژی هستهای، برای هوش مصنوعی هستند.
در حال حاضر بزرگترین فعالان حوزه زیرساخت هوش مصنوعی از جمله آمازون، مایکروسافت و گوگل صدها میلیون دلار به سرمایهگذاری روی رئاکتورهای ماژولار کوچک (SMR) برای تامین انرژی دیتاسنترها اختصاص دادهاند.
انگلستان همچنین به دنبال ایجاد «قهرمانان» داخلی هوش مصنوعی در ابعادی قابل قیاس با غولهای فناوری آمریکا است. شرکتهای بزرگ آمریکایی در حال حاضر مدلهای بنیادی هوش مصنوعی یا مغز متفکر ابزارهای هوش مصنوعی از جمله ChatGPT را تحت کنترل خود دارند.
بریتانیا در تلاش است تا از مناطق خاکستری و یک کتابخانه داده ملی که به تازگی احداث شده است برای اتصال موسسات عمومی از جمله دانشگاهها استفاده کند تا توان کشور در ساخت مدلهای هوش مصنوعی داخلی و مستقل و خارج از کنترل سیلیکون ولی افزایش یابد.
گفتنی است که این کشور در تلاش برای رقابت با صنعت فناوری آمریکا و ارائه جایگزین مناسب برای اوپنایآی با چالشهای جدی روبرو است. برای مثال کارآفرینان این کشور در تامین سرمایه با مشکل مواجه هستند و در نتیجه استارتآپها برای توسعه به پول لازم دسترسی ندارند.
از این رو بسیاری از بنیانگذاران و فعالان حوزه سرمایهگذاری جسورانه از صندوقهای بازنشستگی درخواست کردهاند تا بخش بیشتری از سبد سرمایهگذاری خود را به استارتآپهای رشدمحور و خطرناک اختصاص دهند.