skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اپلیکیشن و نرم‌افزار

کیمیا آقابگلو نویسنده میهمان

۱۵۰۰ عضو جدید به باشگاه پادکسترهای جوان اضافه شدند دومین رویداد ملی پادکست فارسی وارد مرحله داوری شد

کیمیا آقابگلو
نویسنده میهمان

۱۱ دی ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

دومین رویداد ملی پادکست فارسی با ارسال ۲۱۷ اثر در شرایطی وارد مرحله داوری می‌شود که نسبت به دوره قبل ۱۵۰۰ عضو جدید به باشگاه پادکسترهای جوان اضافه شده‌اند.

به گزارش پیوست، طبق گفته هیات داوران ارزشمندی پادکست برای تولیدکننده، چگونگی انتشار محتوا و میزان اثرگذاری آن بر دنیای اطراف و شنوندگان سه پارامتر اصلی انتخاب پادکست در این دوره است.

در این دوره، ۱۰ گروه با ۲ زیرگروه تشکیل شدند و بخش ویژه آن به نسبت دوره پیش شامل تغییراتی بود. برخلاف دوره اول که شامل ۵ رشته علمی، فرهنگی، هنری، تاریخی، بهداشت و خانواده بود، در این دوره، تغییراتی در رابطه با جوایز و تنوع بخش‌ها اعمال شده است.

دومین رویداد ملی پادکست فارسی

 

علی بیاگویی، عضو هیات داوران، در خصوص روند داوری آثار توضیح داد: از مجموع ۲۱۷ اثر ارسال‌ شده، بیش از نیمی از آنها وارد مرحله داوری اصلی شده‌ است. بررسی پادکست‌ها کار پیچیده‌ای است؛ برخی از آنها ساختارشکن بودند که ما از شنیدن آن‌ها لذت بردیم. پادکست‌ها محصول دنیای دیجیتال و مدرن هستند که در بستر اینترنت شکل گرفته‌اند.

بیاگویی همچنین به معیارهای سخت‌گیرانه‌ای که برای ارزیابی آثار در نظر گرفته‌اند، اشاره کرد و افزود: ما سه پارامتر اصلی برای ارزیابی داریم: ارزشمندی پادکست برای تولیدکننده، چگونگی انتشار محتوا و میزان اثرگذاری آن بر دنیای اطراف و شنوندگان.

امیرحسین مددی مدیرعامل شنوتو و عضو هیات داوران، معتقد است با وجود همه چالش‌های موجود برای درآمدزایی و مشکلات اقتصادی، پادکست توانسته است جای خود را در میان برند‌ها باز کند. به نظر او روش اصلی درآمدزایی در حوزه پادکست از طریق جذب سرمایه است. مددی در این باره گفت: رسانه‌ها و آژانس‌های تبلیغاتی هم باید برای چرخهٔ درآمدزایی پادکست به عنوان یک رسانه جدید توجه ویژه ای کنند. به خصوص که مخاطب پادکست به طور معمول طبقه تاثیر گذار جامعه است. ما باید به کمک همدیگر  یک مدل درآمدزایی پایه دار را ایجاد کنیم. مددی شرط اصلی برای رسیدن به درآمدزایی را استمرار در این راه دانست.

 

تنوع موضوعات پادکست‌ها

در این دوره از مسابقات، آثار در دسته‌های مختلفی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. ۱۱ اثر در بخش سلامت و زندگی، ۴۸ اثر در زمینه هنر و موسیقی، ۲۶ اثر در زمینه تاریخ و ۱۶ اثر در بخش آگاه‌سازی جوانان و آینده‌سازان به دست داوران رسیده است. این تنوع نشان‌دهنده توجه به موضوعات مختلف اجتماعی و فرهنگی است که می‌تواند به ارتقای سطح آگاهی عمومی کمک کند.

برنامه‌های آموزشی برای پادکسترها

به دنبال استقبال چشمگیر از رویداد قبلی، تعداد اعضای باشگاه پادکسترهای جوان به ۱۵۰۰ نفر رسیده است. نکته‌حائز اهمیت در این دوره برابری تعدادی پادکسترهای خانوم و آقا در مرحله داوری است. در آینده نزدیک، کارگاه‌های آموزشی برای این باشگاه تدارک دیده خواهد شد که به ارتقاء مهارت‌های پادکست‌سازی اعضا کمک خواهد کرد. همچنین، برنامه رادیویی ویژه‌ای تحت عنوان «باشگاه پادکسترهای جوان» طراحی شده است که شنبه تا سه‌شنبه ساعت ۲۰ پخش می‌شود و فرصتی برای پادکسترها، به‌ویژه تازه‌واردان، فراهم می‌کند تا تجربیات خود را به اشتراک بگذارند.

سیاوش صفاریان‌پور، رئیس کمیته داوران، با اشاره به موفقیت نخستین دوره این رویداد،گفت: در نخستین رویداد ملی پادکست فارسی که سال گذشته برگزار شد، از میان ۵۰۰ اثر ارسالی، ۴۴۰ اثر به رقابت پرداختند. ما امیدواریم در این دوره شاهد حضور افراد بیشتری باشیم تا از یکدیگر انرژی بگیریم.

داوران این دوره شامل چهره‌هایی مانند گلاره عباسی،بازیگر و فعال حوزه پادکست، محیا ساعدی مجری و گوینده،  سعید معدن‌کن مدیر سابق سازمان صداوسیما، امیرحسین مددی، مدیرعامل پلتفرم شنوتو و دیگر متخصصان حوزه صدا و پادکست است.

در این رویداد جوایزی برای بهترین میزبان پادکست، نویسنده، صدابردار و تدوین‌گر پادکست در نظر گرفته شده است. صفاریان‌پور اعلام کرد که شرکت‌کنندگان باید حداقل پنج قسمت منتشر کرده باشند که یکی از آنها حتماً در سال جاری منتشر شده باشد. همچنین برای پادکست‌هایی که در حوزه اعتیاد فعالیت می‌کنند، حتی اگر تنها یک قسمت منتشر کرده باشند، جایزه ویژه‌ای تعلق خواهد گرفت.

این رویداد به منظور بازنمایی خلاقانه، ارزش‌های اجتماعی و فرهنگی، بن‌مایه فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی پیگیری شد. 

فرزاد حسنی، مجری و هنرمند به عنوان سفیر این رویداد انتخاب شده است. او با اشاره به اهمیت موضوع اعتیاد و تأثیر آن بر جامعه، بر لزوم تولید محتوای باکیفیت در این زمینه تأکید کرد. حسنی گفت: پادکست‌ها می‌توانند ابزاری مؤثر برای آگاهی‌بخشی و تغییر نگرش‌ها در مورد موضوعات اجتماعی باشند.

 

https://pvst.ir/jxd

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو