skip to Main Content
دیجی‌ پی
کانال بله پیوست
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

انتخاب سردبیر

نهادهای نظارتی خواستار ورود بانک مرکزی برای رگولاتوری طلای آ‌نلاین شدند

۲ دی ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

 

نهادهای نظارتی مانند قوه قضائیه و دادستانی خواستار ورود بانک مرکزی به حوزه رگولاتوری خرید و فروش طلای آنلاین شده‌اند.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در گفت‌وگو با پیوست با اعلام این خبر گفت: در حال ‌حاضر بحث رمزارزها و پلتفرم‌های طلا، به دلیل حجم بالای پرونده‌هایشان، یکی از مطالبات جدی قوه ‌قضائیه است.

نوش‌آفرین مومن واقفی در واکنش به این گفته که تا کنون اتحادیه‌ها و وزارت صمت به صورت خاص مسئول رگولاتوری کسب و کارهای حوزه طلا بودند گفت: مکاتبات متعددی در این حوزه انجام شده است. در حال حاضر بالای ۶۰۰ تا ۷۰۰ پلتفرم فروش طلا وجود دارد که تعداد زیادی از آنها حتی اسم‌شان شناخته‌شده نیست. در این شرایط بحث خالی‌فروشی بسیار جدی است. زمانی کسب‌وکارها کوچک‌اند به همین دلیل همه از دور نگاه می‌کنند تا ببینند فضا به چه سمتی می‌رود.

در حال حاضر بالای ۶۰۰ تا ۷۰۰ پلتفرم فروش طلا وجود دارد که تعداد زیادی از آنها حتی اسم‌شان شناخته‌شده نیست.

او ادامه داد: به نظر من عقب‌نشینی در خصوص این موضوع بیش از حد بوده‌ است، به طوری که بسیاری از این کسب‌وکارها توسعه پیدا کرده‌اند و درگاه‌های پرداخت بسیار زیادی دارند. با این اوصاف باید دید آیا واقعاً این حجم از طلا وجود دارد یا اینکه عملاً هوا خریدوفروش می‌شود؟ در حال حاضر با همکاری وزارت صمت اقداماتی در دست انجام است.

مومن واقفی با اشاره به اینکه برخی نهادها خواستار تنظیم‌گری و ورود بانک مرکزی به این حوزه شده‌اند گفت: وضعیت به گونه‌ای است که بسیاری از نهادها می‌گویند کنترل از دست‌شان خارج شده و به خاطر اینکه توسعه نامعقول شکل گرفته است، بانک مرکزی باید بررسی کند که آیا این حجم از ذخایر طلا واقعاً وجود دارد یا خیر.

آیا واقعاً این حجم از طلا وجود دارد یا اینکه عملاً هوا خریدوفروش می‌شود؟

او اضافه کرد: صحبت از تنظیم‌گری به معنای آنچه در فضاهای دیگر رخ داده نیست و بیشتر منظور بر وجود یک چارچوب کلان برای نگهداری طلا و پاسخگویی در صورت بروز هرگونه اتفاق است. از سوی دیگر تنظیم‌گری تنها مختص بانک مرکزی نیست و سایر اصناف مربوطه مانند وزارت صمت نیز سر میز خواهند بود.

نمی‌توانیم پدیده‌هایی مثل نئوبانک را متوقف کنیم

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که با توجه به مصوبه سال گذشته بانک مرکزی در مورد شعب دیجیتال بانک‌ها آیا رویکرد بانک مرکزی مقاومت در برابر نئوبانک‌هاست گفت: به نظر من در آن مصوبه بانک مرکزی وارد حوزه نئوبانک نشده است. به نظر می‌رسد برای ورود به این حوزه برنامه‌ریزی لازم است. این نکته هم مغفول نماند که ما واقعاً نئوبانک در مفهوم بین‌المللی در کشور نداریم.

او ادامه داد: بعضی مواقع به رسمیت شناختن چیزی دست ما نیست، زیرا فارغ از آنچه انتظار داریم مسیر خود را طی می‌کند.
او اضافه کرد: مقاومت در برابر بازیگران جدید در مقطعی مانع شکل‌گیری اسنپ، دیجی‌کالا، تارا و امثال آن نشد، با توجه به اینکه در بین مردم، به خاطر تجربه مشتری خوب، جایگاه دارند. بنابراین هر چقدر در ورود به این فضا مقاومت نشان دهیم و دیرتر وارد آن شویم، چالش‌ها و صورت‌مساله سخت‌تری را باید حل کنیم.

مقاومت در برابر بازیگران جدید در مقطعی مانع شکل‌گیری اسنپ، دیجی‌کالا، تارا و امثال آن نشد، با توجه به اینکه در بین مردم، به خاطر تجربه مشتری خوب، جایگاه دارند.

او در واکنش به این گفته که مصوبه سال گذشته بانک مرکزی موجب شد تا نئوبانک‌هایی که به نوعی فعالیتشان را آغاز کرده بودند به نوعی عقب‌گرد کنند و مدل سرویس‌دهی‌اشان تحت شعاع بانک اصلی قرار گیرد گفت: به نظر من این انتقاد شما کاملاً بجاست و ما در این زمینه عقب‌گرد داشته‌ایم، امیدواریم بتوانیم در این مسیر مجدداً رو به جلو حرکت کنیم.

بازنگری مدل کسب و کار ریال دیجیتال

او همچنین در بخشی از صحبت‌هایش با اشاره به برنامه بانک مرکزی برای ریال دیجیتال گفت: پنج ۶ سال پیش که معاون شرکت خدمات انفورماتیک بودم، کاربرد ذهنی من از اولویت کاربردهای بلاک‌چین برای صنعت بانکی، بحث هویت دیجیتال بود. بر اساس این نوع هویت و استفاده از ویژگی‌های بلاک‌چین، می‌توانستیم سرویس‌های متنوع و نوآورانه جدید در صنعت بانکی ایجاد کنیم. در کنار آن پرداخت قطعاً یکی دیگر از کاربردهای پلتفرم مبتنی بر بلاک‌چین است. در حال حاضر که ریال دیجیتال با بحث پرداخت شروع شده، تنها کاربردش در این مرحله کیف پولی ‌است که نسبت به شبکه شتاب آفلاین است.

او ادامه داد: از این جنبه توسعه و بهره‌گیری از آن در بحث تاب‌آوری شبکه پرداخت ارزشمند است، ولی از نظر مدل کسب‌وکار تکلیف مشخصی ندارد.

او اضافه کرد: تا زمانی که مدل کسب‌وکار شفاف نباشد، توسعه‌پذیری نخواهیم داشت. البته اگر این کیف پول با قابلیت‌های قراردادهای هوشمند مبتنی بر بلاک‌چین ترکیب نشود، باز هم نوآوری خاصی اتفاق نیفتاده است. بر همین اساس یکی از موضوعاتی که روی آن کار می‌کنیم، بازنگری مدل کسب‌وکاری ریال دیجیتال است تا نیازهای واقعی دیگری را دربرگیرد.

متن کامل گفت وگو با معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، نوش‌آفرین مومن واقفی در خصوص برنامه‌های این معاونت برای شبکه پرداخت و شبکه بانکی و همچنین سند رمرزارز بانک مرکزی و تفاوت آن با سند مرکز ملی فضای مجازی را در شماره ۱۳۰ ماهنامه پیوست می‌توانید بخوانید.

https://pvst.ir/jsx

روزنامه‌نگاری را از سینما شروع کردم؛ با این تصور که یک روزنامه‌نگار باید از هر حوزه‌ای سر دربیاورد. خیلی زود اما یک اتفاق ساده مسیرم را به سمت روزنامه‌نگاری اقتصادی برد و پایم به تحریریه روزنامه‌های صدای عدالت، آزاد، ابرار اقتصادی، فرهنگ آشتی و همشهری اقتصادی باز شد. زندگی حرفه‌ای من کلاً با همین اتفاق‌های ساده جلو رفته است. یکی دیگر از آنها باعث شد همکاری نیمه‌وقتی با هفته‌نامه عصر ارتباط را در حوزه تجارت و بانکداری الکترونیکی شروع کنم. آن کار نیمه‌وقت خیلی زود تمام‌وقت شد و ۹ سال ادامه پیدا کرد؛ تا اینکه باز هم یک اتفاق، مسیر را عوض کرد. این بار مقصد پیوست بود؛ رسانه‌ای که همراه با همکارانم پایه گذاشتیم و سال‌هاست خانه حرفه‌ای من است. به‌عنوان یکی از بنیان‌گذاران پیوست، از سال ۱۴۰۱ سردبیری آن را بر عهده گرفتم؛ هرچند سردبیر شدن باعث نشد از خبرنگاری فاصله بگیرم. هنوز مصاحبه می‌کنم، گزارش می‌نویسم، سؤال می‌پرسم و دنبال سوژه‌ای می‌گردم که ارزش روایت کردن داشته باشد. تجارت، بانکداری و دولت الکترونیکی علاقه‌های قدیمی من هستند، اما در این سال‌ها تنظیم‌گری، اینترنت، اقتصاد دیجیتال و حالا هوش مصنوعی هم به آنها اضافه شده‌اند. بیشتر از خود فناوری، برایم این مهم است که فناوری و تصمیم‌هایی که درباره آن گرفته می‌شود چه تغییری در زندگی مردم و کسب‌وکارها ایجاد می‌کند. و احتمالاً اتفاق ساده بعدی، باز هم چیزی به این فهرست اضافه خواهد کرد.

تمام مقالات

یک دیدگاه

  1. اوهههههه بانک مرکزی خودش متخلف و باعث افزایش نرخ ارز شده و رئیسش هم مدام در حال دروغ تحویل دادن و نیش خند زدن است حالا قراره بازرس بشه؟؟؟؟؟ بلد بود فکری برای نرخ ارز میکرد

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو