بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۹ آذر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱ دی ۱۴۰۳
معاملهگری ارزدیجیتال با برگزاری اولین مجمع عمومی «انجمن صنفی معاملهگران ارز دیجتال» به رسمیت شناخته شد.
به گزارش پیوست، انجمن معاملهگران ارزدیجیتال اولین مجمع عمومی خود را برگزار کرد و به این ترتیب یکی دیگر از فعالیتهای مرتبط با ارزهای دیجیتال به رسمیت شناخته شد. با وجود ۱۵ میلیون کاربر ارزدیجیتال در ایران، بسیاری از کاربران از شرایط قانونی برای دفاع از حقوق خود آگاه نیستند و باوجود ابهام در مواردی مانند مالیات، پیگیری شکایات و یا بیمه، فعالیت در این زمینه دشوار است.
در این مجمع نمایندگانی از بخشهای مختلف دولتی هم حضور داشتند و سرگرد عرفان میرزایی، نماینده پلیس فتا، به نیاز برای افزایش آگاهی کاربران باتوجه به افزایش جرایم این حوزه اشاره کرد و علیرضا جاوید عربشاهی، مدیر کل مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اعلام کرد با توجه به روابط مرکز توسعه تجارت با نهادهای داخلی و خارجی، این مرکز میتواند به انتقال تجربه و تسهیل فعالیت در این حوزه کمک کننده باشد.
احسان کرمی نایب رئیس هیات مدیره انجمن صنفی معاملهگران ارزدیجیتال به پیوست در مورد نگاه حقوقی به فعالیت معاملهگری ارزدیجیتال در ایران گفت: پایه اصلی قوانین وزارت کار به سال ۱۳۶۸ برمیگردد که در آن فعالیتهای کارگری و کارفرمایی تعریف شده است و تعریفی برای معاملهگر ندارد. از جمله دلایلی که ما حدود ۳۰۰ جلسه با نهادهای مختلف حاکمیتی داشتیم این بود که تعریف شفافی برای این فعالیت وجود ندارد.
او معقتد است، سرعت رشد تکنولوژی بلاکچین در مقابل قوانین زیاد است و بروکراسیهای اداری به این عقبماندگی دامن میزنند. به گفته او: در حال حاضر صرافیها و کارفرماهای این حوزه رسمیتی پیدا کردهاند و توانستهاند برخی موضوعات قانونی را برای خودشان به تصویب برسانند اما بیشتر از ۱۵ میلیون نفر کاربر در این فضا حضور دارند که باتوجه به گسترگی و نبود یک مرجع ثالث این اتفاق تاکنون برای آنها نیوفتاده است.
به گفته کرمی: کاربران شرایط قانونی برای دفاع از حقوق خود ندارند. دلیل شکلگیری این انجمن به دادن مشاوره، راهنمایی به کاربران و تعامل با ارگانها و سازمانهای مختلف برای رفع موانع است و فعالیتهایی مانند بیمه، خدمات اجتماعی، حقوقی و قضایی را شامل میشود.
حامد عباسی رئیس هیات مدیره انجمن صنفی معاملهگران ارزدیجیتال در مورد اعضای انجمن به پیوست گفت: در حال حاضر انجمن صنفی معاملهگران ارز دیجیتال ۵۴ نفر است و ۴۵ نفر متقاضی هستند که این افراد معاملهگران حرفهای و متخصص را شامل میشود که در شرکتهای سرمایهگذاری فعالیت دارند و یا با اشخاص حقیقی به عنوان معاملهگر همکاری دارند.
او در مورد تعامل انجمن با نهادهای دولتی و حاکمیتی گفت: با مهمترین نهادهای دولتی و حاکمیتی بدون هیچ مشکلی پیش رفتهایم و حمایت خوبی هم دریافت کردهایم. حتی روزهای اول امیدی به حضور بانک مرکزی نداشتیم اما تعامل شکل گرفته و حضور این نهاد به امنیت معاملهگران کمک میکند.
کاربران ارزدیجیتال داخلی طیف گستردهای از افراد را شامل میشوند. احسان کرمی این مورد که چه فردی معاملهگر ارزدیجیتال شناخته میشود، گفت: به صورت پایه هر فردی که با نیت درآمد یک رمزارز را ارسال/خرید/دریافت میکند، معاملهگر است. اما باتوجه به نو بودن این تکنولوژی، بسیار گسترده و با برداشتهای متفاوت است که سعی داریم با یکپارچه کردن تعاریف، حداکثر کاربران تحت پوشش قرار بگیرند.
او در مورد کلاهبرداریهای این فضا گفت: ما به بهشت کلاهبرداری در جهان تبدیل شدیم و ارگانها نهادهای مختلف محدودیتهایی برای اطلاع رسانی دارند. در حالی حاضر یکی از پروژههایی که رصد میکنیم و کمتر یک سال از فعالیت آن با نامهای مختلف میگذرد، فقط بیشتر از ۳۰ میلیون دلار از کاربران ایرانی کلاهبرداری کرده است.
همچنین کرمی در مورد فعالیت کاربران داخلی در پلتفرمهای خارجی گفت: تعداد بالایی از کاربران ایرانی در صرافیهای خارجی احراز هویت میکنند و عملا اطلاعات مالی و هویتی کاربران ایرانی به رایگان در اختیار دیگران قرار میگیرد که جلوی این موضوع با شفافیت و حمایت از سیستمهای داخلی باید گرفته شود. همچنین به گفته او: به دلیل اینکه کاربران به صرافیهای بالارده بازار خارجی دسترسی ندارند به سمت صرافیهای رده پایین میروند که مشخص نیست چه اتفاقاتی در پشت پرده آنها رخ میدهد.