skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

گزارش pew: اینفلوئنسرهای خبری در آمریکا چه تاثیری داشتند؟

۲۶ فروردین ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۱۵ دقیقه

با دسترسی راحت شبکه‌های اجتماعی برای عموم، نحوه دریافت اخبار و اطلاعات ما، همچنین نوع خبرنگاران و مخاطبان آنها به طور مداوم در حال تغییر است. یکی از پدیده‌های نوظهور در این عرصه، ظهور اینفلوئنسرهای«خبری» است؛ افرادی که از طریق شبکه‌های اجتماعی، نقشی کلیدی در انتشار و تحلیل اخبار ایفا می‌کنند. با رویکردی جامع و چندوجهی، به بررسی این گروه جدید از فعالان عرصه خبر در آمریکا پرداخته شده است.

برای این منظور و بررسی آماری که از تاثیر نقش آنها ایجاد شده است، از سه روش تحقیق مختلف استفاده شده است. این تحلیل طبق نظرسنجی از بزرگسالان آمریکایی پنل American Trends مرکز پژوهشی Pew، با بررسی عمیق فعالیت ۵۰۰ اینفلوئنسر خبری در پنج پلتفرم اصلی شبکه‌های اجتماعی و تحلیل محتوای بیش از ۱۰۴ هزار پست منتشر شده توسط این افراد در اواخر تابستان ۲۰۲۴ صورت گرفته است.

نظرسنجی این تحقیق از ۱۵ جولای تا ۴ آگوست ۲۰۲۴، در میان ۱۰،۶۵۸ بزرگسال آمریکایی انجام شد. همه افرادی که در این نظرسنجی شرکت کردند، عضو پنل American Trends هستند؛ گروهی از افراد که از طریق نمونه‌گیری تصادفی ملی از آدرس‌های مسکونی انتخاب شده‌اند و موافقت کرده‌اند که به‌طور منظم در نظرسنجی‌ها شرکت کنند.
این شیوه نمونه‌گیری تقریباً به همه بزرگسالان آمریکایی فرصت حضور در نظرسنجی را می‌دهد. نظرسنجی‌ها به‌صورت آنلاین یا تلفنی با مصاحبه‌کننده زنده انجام می‌شود. داده‌های نظرسنجی به‌گونه‌ای وزن‌دهی شده است که نماینده‌ای از کل جمعیت بزرگسال ایالات متحده باشد و معیار‌هایی مانند جنسیت، نژاد، قومیت، گرایش سیاسی، تحصیلات و سایر عوامل را در نظر می‌گیرد.

پژوهش درباره اینفلوئنسرها خبری در شبکه‌های اجتماعی

در این پژوهش از شرکت‌کنندگان سؤال شد که آیا به‌طور منظم اخبار را از اینفلوئنسرهای خبری در شبکه‌های اجتماعی دریافت می‌کنند یا به سایر کانال‌های تولید خبر و سایر رسانه. افرادی که پاسخ مثبت دادند، درباره نوع اطلاعاتی که از این خبرنگاران دریافت می‌کردند، دیدگاه‌شان نسبت به آن‌ها و جزئیات دیگر مورد پرسش قرار می‌گرفتند.

تحلیل تأثیرگذاران اینفلوئنسرهای خبری

در این تحلیل، نمونه‌ای شامل ۵۰۰ اینفلوئنسر خبری بررسی شد. این نمونه از میان ۲۸،۲۶۶ حساب کاربری در پنج پلتفرم بزرگ شبکه‌های اجتماعی شامل فیس‌بوک، اینستاگرام، تیک‌تاک، ایکس (توییتر) و یوتیوب انتخاب شد. پژوهشگران حساب‌های کاربری با بیش از ۱۰۰ هزار دنبال‌کننده را که در اوایل سال ۲۰۲۴ از کلیدواژه‌های مرتبط با اخبار استفاده کرده بودند، شناسایی کردند. تیمی از پژوهشگران متخصص این حساب‌ها را بررسی کرده و ۲،۰۵۸ اینفلوئنسر خبری را شناسایی کردند که به‌طور منظم درباره اخبار پست می‌گذاشتند و این حساب‌ها توسط افراد (و نه سازمان‌ها) اداره می‌شد.

از میان این حساب‌ها، با استفاده از نمونه‌گیری لایه‌ای، تعداد ۵۰۰ تأثیرگذار خبری برای تحلیل عمیق‌تر انتخاب شد. تیمی از کدنویسان آموزش‌دیده، جنبه‌های مختلف هویت عمومی این تأثیرگذاران و حساب‌های آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی را بررسی کردند.

تحلیل محتوای پست‌های خبری توسط خبرنگاران اینفلوئنسر شبکه‌های اجتماعی

در بخش تحلیل محتوا، نمونه‌ای متشکل از ۱۰۴,۷۸۶ پست از اینفلوئنسرهای خبری در پنج شبکه اجتماعی فیس‌بوک، اینستاگرام، تیک‌تاک، ایکس (توییتر) و یوتیوب بررسی شد. این پست‌ها در سه بازه زمانی یک هفته‌ایِ ۱۵ تا ۲۱ جولای، ۲۹ جولای تا ۴ آگوست و ۱۹ تا ۲۵ آگوست ۲۰۲۴ جمع‌آوری شدند. برای بررسی دقیق‌تر محتوای این پست‌ها و شناسایی الگوها و روندهای موجود در آن‌ها، عناوین، متن و کپشن‌های پست‌ها کدگذاری شدند.

محتوای ویدیویی از اینستاگرام و تیک‌تاک به متن تبدیل شد و برای ویدیوهای یوتیوب از زیرنویس‌ها استفاده شد. داده‌های متنی جمع‌آوری‌شده به مدل GPT-4 از OpenAI داده شد و با استفاده از دستورالعمل مشخص، موضوع مربوط به هر پست استخراج شد. البته برای تحلیل انسانی که دچار خطاهای هوش مصنوعی نشده باشد؛ دو کدنویس آموزش‌دیده، یک درصد از کل داده‌ها را که توسط GPT-4 کدگذاری شده بود، به‌طور دستی تأیید کردند.

آمار کلیدی درباره تاثیر اینفلوئنسرهای خبری

حدود ۲۰ درصد از کل آمریکایی‌ها (یعنی از هر ۵ نفر، ۱ نفر) اعلام کرده‌اند که به طور مرتب اخبار را از اینفلوئنسرهای رسانه‌های اجتماعی دریافت می‌کنند.

بر اساس یک نظرسنجی که در تابستان ۲۰۲۴ با مشارکت ۱۰,۶۵۸ نفر از بزرگسالان آمریکایی انجام شد:حدود ۲۰ درصد از کل آمریکایی‌ها (یعنی از هر ۵ نفر، ۱ نفر) اعلام کرده‌اند که به طور مرتب اخبار را از اینفلوئنسرهای رسانه‌های اجتماعی دریافت می‌کنند. این میزان در میان بزرگسالان زیر ۳۰ سال بسیار بیشتر است و به ۳۷ درصد می‌رسد. به عبارت دیگر، تقریباً از هر ۳ جوان زیر ۳۰ سال، مخصوصا در بازه سنی ۱۸ تا ۲۹، بیش از ۱ نفر اخبار خود رابه طور منظم از اینفلوئنسرهای شبکه‌های اجتماعی می‌گیرند.

اینفلوئنسرهای خبری بیشتر در پلتفرم X (توییتر سابق) فعال هستند؛ به طوری که ۸۵ درصد آن‌ها در این پلتفرم حضور دارند. همچنین، حضور قابل توجهی نیز در سایر شبکه‌ها دارند؛ ۵۰ درصد آن‌ها در اینستاگرام و ۴۴ درصد در یوتیوب حساب کاربری دارند.

در دوره انتخابات اخیر از نظر گرایش سیاسی، ۲۷ درصد از اینفلوئنسرهای خبری خود را جمهوری‌خواه، محافظه‌کار یا طرفدار دونالد ترامپ معرفی می‌کردند، در حالی که ۲۱ درصد آن‌ها دموکرات، لیبرال یا طرفدار کامالا هریس بودند. به این ترتیب، گرایش به سمت راست کمی بیشتر از گرایش به سمت چپ در میان اینفلوئنسرها دیده می‌شود. اکثریت قاطع اینفلوئنسرهای خبری یعنی ۶۳ درصد مرد هستند و ۷۷ درصد آن‌ها هیچ وابستگی یا سابقه‌ای در سازمان‌های خبری رسمی ندارند.

تجربه آمریکایی‌ها از شنیدن اخبار توسط اینفلوئنسرهای شبکه‌های اجتماعی

 در این زمینه بین جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها تفاوت زیادی مشاهده نمی‌شود. دیدگاه آمریکایی‌هایی که اخبار را از اینفلوئنسرهای خبری در شبکه‌های اجتماعی دریافت می‌کنند، اکثر این افراد (۶۵٪) معتقدند که تاثیرگذاران خبری به آن‌ها کمک کرده‌اند تا رویدادهای جاری و مسائل مدنی را بهتر درک کنند.حدود ۷۰٪ می‌گویند اخباری که از رسانه‌های فردی دریافت می‌کنند، حداقل تا حدودی با اخباری که از منابع دیگر می‌بینند متفاوت است.

طبق آمار این نظرسنجی ۳۱٪ از مخاطبان احساس می‌کنند که ارتباط شخصی با اینفلوئنسرهای خبری دارند. این دسته از آمریکایی‌ها می‌گویند که انواع مختلفی از اطلاعات را از این طریق دریافت می‌کنند؛ از حقایق و اطلاعات پایه گرفته تا نظرات، پست‌های سرگرم‌کننده و اخبار فوری. در مورد نظراتی که این افراد در شبکه‌های اجتماعی می‌بینند، اکثر آن‌ها (۶۱ درصد) می‌گویند که ترکیبی از نظرات موافق و مخالف را مشاهده می‌کنند. با این حال، تعداد بسیار بیشتری از آن‌ها (۳۰ درصد) می‌گویند که بیشتر با نظراتی که می‌بینند موافق هستند، در حالی که تنها ۲ درصد گفته‌اند که بیشتر با نظرات مخالف هستند.

حضور بیشتر اینفلوئنسرهای خبرنگار در توییتر (پلتفرم x)

اکثر اینفلوئنسرهای خبری در چندین پلتفرم فعالیت دارند، اما X (توییتر سابق) رایج‌ترینِ آن‌هاست. تعداد بسیار بیشتری از اینفلوئنسرهای خبری مورد بررسی ما در پلتفرم X حساب کاربری دارند. ۸۵ درصد آن‌ها در این سایت حضور دارند، در حالی که این رقم برای اینستاگرام، دومین پلتفرم محبوب، ۵۰ درصد است.

در عین حال، داشتن حضور در چندین پلتفرم برای اینفلوئنسرها به منظور افزایش مخاطبانشان امری رایج است. حدود دو سوم اینفلوئنسرهای خبری مورد مطالعه در بیش از یک سایت فعالیت می‌کنند، که از این میان، ۲۷ درصد در پنج سایت یا بیشتر حضور دارند.

بسیاری از اینفلوئنسرها محتوای خود را از طریق پادکست (۳۴ درصد) یا خبرنامه (۲۲ درصد) نیز به اشتراک می‌گذارند. در میان پلتفرم‌های مختلف، اکثریت اینفلوئنسرهای خبری (۵۹٪) به نوعی از حضور آنلاین خود درآمدزایی می‌کنند. این درآمدزایی می‌تواند از طریق اشتراک‌های پولی، دریافت کمک‌های مالی یا فروش محصولات باشد.

ویژگی‌های جمعیتی و گرایش سیاسی اینفلوئنسرهای خبری

بیشتر اینفلوئنسرهای خبری مرد هستند و تعداد بیشتری از آنها آشکارا گرایش راست (محافظه‌کار) نسبت به گرایش چپ (لیبرال) دارند. به عبارت دیگر، هم از نظر جنسیتی و هم از نظر سیاسی، این گروه بیشتر به سمت مردان و دیدگاه‌های راست متمایل است.

در میان اینفلوئنسرهای خبری مورد بررسی این تحقیق، تعداد مردان تقریباً دو برابر زنان هستند؛ ۶۳ درصد اینفلوئنسرها مرد و ۳۰ درصد زن هستند. بسیاری از جمهوری‌خواهان مدت‌هاست بر این باورند که سایت‌های رسانه‌های اجتماعی دیدگاه‌های محافظه‌کارانه را سانسور می‌کنند. اما در کل، تعداد بیشتری از اینفلوئنسرهای خبری در بیوگرافی حساب‌های کاربری، پست‌ها، وب‌سایت‌ها یا پوشش رسانه‌ای خود، به صراحت گرایش سیاسی راست‌گرایانه را نسبت به گرایش چپ‌گرایانه نشان می‌دهند. این تقابل نسبت ۲۷ درصد به ۲۱ درصد را شامل می‌شود.

حدود نیمی از اینفلوئنسرها هیچ گرایش سیاسی مشخصی را بیان نمی‌کنند. اینفلوئنسرهای فیس‌بوک به طور خاص بیشتر احتمال دارد که دیدگاه‌های راست‌گرایانه را به طور برجسته بیان کنند؛ در این سایت، سه برابر بیشتر اینفلوئنسر خبری محافظه‌کار صریح (۳۹ درصد) نسبت به اینفلوئنسرهای لیبرال (۱۳ درصد) وجود دارد.

نزدیک به یک پنجم اینفلوئنسرهای خبری (۱۸ درصد) بخشی از هویت یا باورهای خود را فراتر از گرایش سیاسی‌شان به اشتراک می‌گذارند. برای مثال، از طریق کلمات، تصاویر یا ایموجی‌ها در صفحه حساب کاربری خود، از یک آرمان یا ارزش سیاسی خاص حمایت می‌کنند. از رایج‌ترین این موارد می‌توان به ۶ درصد از آنها که به ابراز هویت یا حمایت از جامعه‌ای با گرایش‌های خاص یا ۵ درصد از خبرنگارانی که به طرفداری از فلسطین پرداختند، اشاره کرد.

نحوه تفاوت اینفلوئنسرهای خبری در تیک‌تاک با سایر سایت‌ها

در حالی که بسیاری از اینفلوئنسرهای خبری در چندین سایت فعالیت دارند، ترکیب متفاوتی از اینفلوئنسرها در هر سایت نیز وجود دارد. بررسی دقیق‌تر پنج سایت اصلی رسانه‌های اجتماعی، فیس‌بوک، اینستاگرام، تیک‌تاک، X و یوتیوب، نشان می‌دهد که اینفلوئنسرهای خبری در تیک‌تاک – که به سرعت به مقصدی برای اخبار در ایالات متحده تبدیل می‌شود – از جهات زیر با سایر سایت‌ها متفاوت هستند:

  • جنسیت: تیک‌تاک کمترین شکاف جنسیتی را دارد: ۵۰ درصد از اینفلوئنسرهای خبری در تیک‌تاک مرد و ۴۵ درصد زن هستند. در همه سایت‌های دیگر، تعداد مردان تقریباً دو برابر یا بیشتر از زنان است.

  • گرایش سیاسی: تیک‌تاک همچنین به عنوان تنها سایتی از این پنج سایت متمایز است که در آن اینفلوئنسرهای خبری که به صراحت خود را راست‌گرا معرفی می‌کنند (۲۵ درصد از اینفلوئنسرهای خبری تیک‌تاک)، از کسانی که به طور علنی یک ایدئولوژی سیاسی چپ‌گرایانه را بیان می‌کنند (۲۸ درصد) بیشتر نیستند. به عبارت دیگر، در تیک‌تاک، تعداد اینفلوئنسرهای چپ‌گرا اندکی بیشتر از راست‌گراهاست، در حالی که در سایر پلتفرم‌ها، این نسبت برعکس است.

تفاوت اینفلوئنسر خبری با سابقه کاری در سازمان‌های خبری و بدون آن

اکثر اینفلوئنسرهای خبری، صداهای مستقلی از خارج از سازمان‌های خبری سنتی هستند. در واقع، حدود ۷۷ درصد از این افراد هیچ ارتباط شغلی فعلی یا گذشته‌ای با سازمان‌های رسانه‌ای ندارند. در مقابل، تنها ۲۳ درصد از آن‌ها به نحوی در صنعت خبر فعالیت داشته‌اند. این گروه دوم شامل افرادی می‌شود که در حال حاضر با یک رسانه خبری (دیجیتال، تلویزیون، چاپی و غیره) همکاری می‌کنند، افرادی که قبلاً در این صنعت مشغول به کار بوده‌اند و سپس به عنوان اینفلوئنسر مستقل به فعالیت خود ادامه داده‌اند، و همچنین اینفلوئنسرهای آزادکاری که به طور منظم برای رسانه‌های خبری محتوا تولید می‌کنند. این تفاوت نشان می‌دهد که اکثریت اینفلوئنسرهای خبری بدون وابستگی به رسانه‌های سنتی فعالیت می‌کنند و نقشی مستقل‌تر و غیررسمی‌تر در دنیای اخبار ایفا می‌کنند.

در زمینه گرایش سیاسی، اینفلوئنسرهای خبری که با سازمان‌های خبری وابستگی دارند، کمتر احتمال دارد که موضع سیاسی روشنی را ابراز کنند. ۶۴ درصد از این افراد هیچ گرایش سیاسی مشخصی را بیان نمی‌کنند، در حالی که این رقم در میان اینفلوئنسرهایی که هرگز در یک سازمان خبری کار نکرده‌اند، ۴۴ درصد است. به عبارت دیگر، اینفلوئنسرهای مستقل بیشتر تمایل به ابراز دیدگاه‌های سیاسی خود دارند.

با این حال، هنگامی که اینفلوئنسرهای وابسته به رسانه گرایش سیاسی خود را به صراحت بیان می‌کنند، ۲۵ درصد از آن‌ها محافظه‌کار، جمهوری‌خواه یا حامی ترامپ هستند، در حالی که تنها ۹ درصد خود را لیبرال، دموکرات یا حامی هریس یا بایدن معرفی می‌کنند. در مقابل، اینفلوئنسرهایی که هیچ ارتباطی با یک رسانه خبری ندارند؛ تقریباً به طور مساوی گرایش‌های سیاسی خود را به صورت ۲۷ درصد راست‌گرا و ۲۵ درصد چپ‌گرایان می‌کنند. این داده‌ها نشان می‌دهد که اینفلوئنسرهای خبری با سابقه کار در رسانه‌ها، نه تنها گرایش سیاسی کمتری را ابراز می‌کنند، بلکه در صورت ابراز آن، بیشتر به سمت دیدگاه‌های محافظه‌کارانه تمایل دارند. در مقابل، در میان اینفلوئنسرهای مستقل، توزیع گرایش‌های سیاسی متوازن‌تر است.

ویژگی‌های اینفلوئنسرهای خبری با سابقه کار در سازمان‌های خبری در مقایسه با دیگران

تأثیرگذاران خبری که در گذشته یا حال با یک سازمان خبری همکاری داشته‌اند، کمتر احتمال دارد که خود را با ارزش‌ها یا هویت‌های خاص مرتبط بدانند. به‌عنوان مثال؛ تقریباً تمام اینفلوئنسرهای خبری با وابستگی به یک سازمان خبری (۹۶٪) در پلتفرم X (توییتر سابق) حضور دارند. این رقم در میان تأثیرگذاران خبری مستقل کمتر است و ۸۲٪ را شامل می‌شود.

در مقابل، اینفلوئنسرها خبری که وابستگی به صنعت خبر ندارند، بیشتر در پلتفرم‌های ویدئومحور مانند یوتیوب و تیک‌تاک فعالیت می‌کنند. آن‌ها همچنین بیشتر از تأثیرگذاران وابسته به رسانه‌های خبری از طریق روش‌هایی مانند اشتراک‌های پولی، کمک‌های مالی یا فروش محصولات از محتوای خود درآمدزایی می‌کنند. این یافته‌ها نشان می‌دهد که خبرنگاران تاثیر گذار مستقل در پلتفرم‌های متنوع‌تر حضور دارند و فرصت‌های بیشتری برای درآمدزایی دارند، در حالی که خبرنگاران وابسته به رسانه‌های خبری حضور پررنگ‌تری در پلتفرم X دارند و کمتر به ارزش‌ها و هویت‌های خاص اشاره می‌کنند.

موضوعات اصلی محتوای اینفلوئنسرهای خبری در سال ۲۰۲۴

برای درک موضوعاتی که اینفلوئنسرهای خبری درباره آن‌ها پست می‌گذارند، محققان تمام پست‌های عمومی ۵۰۰ اینفلوئنسر خبری در نمونه خود را برای سه هفته جداگانه در سال ۲۰۲۴ در بازه‌های متفاوت، ۱۵ تا ۲۱ جولای، ۲۹ جولای تا ۴ آگوست و ۱۹ تا ۲۵ آگوست جمع‌آوری کردند. سپس این پست‌ها با استفاده از یک مدل زبان بزرگ اعتبارسنجی‌شده توسط انسان تجزیه و تحلیل شدند.

اینفلوئنسرهای خبری درباره طیف گسترده‌ای از موضوعات پست می‌گذارند. در واقع، بیشتر پست‌های اینفلوئنسرهای خبری در نمونه ما در طول این سه هفته (۵۷٪) نمی‌توانستند مستقیماً به رویدادهای جاری یا مسائل مدنی مرتبط باشند. این ممکن است تا حدی نتیجه بررسی هر پست خارج از زمینه و عدم گنجاندن تصاویر در تجزیه و تحلیل باشد.

موضوعاتی از رویدادهای مدنی سال گذشته

برخی از یافته‌های کلیدی حاصل از بررسی ۴۳٪ از پست‌هایی که تأیید شد درباره رویدادهای جاری یا مسائل مدنی هستند. از میان پست‌هایی که به رویدادهای جاری یا مسائل مدنی اشاره داشتند، بیش از نیمی (۵۵٪) درباره سیاست، دولت یا انتخابات ریاست جمهوری بودند. این شامل پست‌هایی بود که به طور خاص در مورد اولین تلاش برای ترور دونالد ترامپ (۵٪)، کنوانسیون ملی دموکرات‌ها (۴٪)، کنوانسیون ملی جمهوری‌خواهان (۳٪) یا خروج رئیس‌جمهور جو بایدن از رقابت (۲٪) بودند. برای بیشتر اینفلوئنسرهای خبری (۵۸٪)، سیاست، دولت یا انتخابات رایج‌ترین موضوع پست بود.

اتفاقات سیاسی و اجتماعی جنجالی

فراتر از سیاست‌های کلی ایالات متحده، ۱۸ درصد از پست‌ها بر مسائل اجتماعی، از جمله نژاد، مسائل جنسیتی و سقط جنین متمرکز بودند. سهم مشابهی از پست‌ها (۱۴ درصد) مربوط به مسائل بین‌المللی، از جمله جنگ اسرائیل و حماس (۷ درصد) بود.

پست‌های هر هفته منعکس کننده رویدادهایی بود که در آن زمان رخ می‌داد. پست‌های ۱۵ تا ۲۱ جولای بیشتر از سایر هفته‌ها در مورد اولین تلاش برای ترور ترامپ در ۱۳ جولای شامل ۱۰ درصد از پست‌ها، RNC که از ۱۵ تا ۱۸ جولای شامل ۶ درصد از پست‌ها می‌شد. انصراف بایدن از رقابت در ۲۱ جولای ۵ درصد بود. و پست‌های ۱۹ تا ۲۵ آگوست به ویژه احتمالاً در مورد DNC بود که در آن، ۱۱ درصد هفته برگزار شد.

در طول همه هفته‌ها، تغییراتی بین سایت‌ها در مورد اینکه کدام موضوعات بیشتر یا کمتر مورد بحث قرار می‌گرفتند، وجود داشت. برای مثال، جنگ اسرائیل و حماس بیشتر از هر سایت دیگری در اینستاگرام، ۱۴ درصد از پست‌های این پلتفرم را مورد بحث قرار داد. پس از آن ۸ درصد از پست‌های X، در حالی که سیاست ایالات متحده موضوع کمتری در اینستاگرام نسبت به سایر سایت‌ها بود. سیاست و انتخابات در سهم بسیار بالایی از پست‌ها در یوتیوب، ۶۸ درصد مورد بحث قرار گرفت.

اصطلاح اینفلوئنسرهای خبری

در این مطالعه، از اصطلاح اینفلوئنسر های خبری برای اشاره به افرادی استفاده می‌کنیم که به‌طور منظم درباره رویدادهای جاری و مسائل مدنی در شبکه‌های اجتماعی پست می‌گذارند و در یکی از پلتفرم‌های فیس‌بوک، اینستاگرام، تیک‌تاک، ایکس (توییتر سابق) یا یوتیوب حداقل ۱۰۰ هزار دنبال‌کننده دارند. به طورکلی اینفلوئنسرهای خبری می‌توانند خبرنگارانی باشند که هم‌اکنون یا در گذشته با یک سازمان خبری همکاری داشته‌اند یا تولیدکنندگان مستقل محتوا باشند. با این حال، آن‌ها اشخاص حقیقی باید باشند و به سازمان‌های خاصی وابسته نیستند.

یک سری اطلاعات از بخش‌های مختلف حساب‌های کاربری اینفلوئنسرها در شبکه‌های اجتماعی، مانند بیوگرافی، تصویر پروفایل، بنر صفحه، پست‌های پین‌شده یا پست‌های اخیر برای فهمیدن تمرکز و علاقه آنها بر موضوعات خاص خبری استخراج شده است. همچنین، اطلاعات مربوط به وب‌سایت شخصی، صفحات حرفه‌ای و پوشش رسانه‌ای برجسته نیز برای تعیین گرایش سیاسی بررسی شده است.

حضور خبرنگاران اینفلوئنسر در انتخابات ریاست جمهوری

در انتخابات سال ۲۰۲۴، اینفلوئنسرهای خبری تقریباً در همه جا حضور داشتند. هم جمهوری‌خواهان و هم دموکرات‌ها به تولیدکنندگان محتوای خبری مجوز دادند تا مراسم‌های خود را پوشش دهند و آن‌ها را تشویق کردند تا پیام‌های سیاسی‌شان را به اشتراک بگذارند. تأثیرگذاران حتی با نامزدها مصاحبه کردند و برای آن‌ها جمع‌آوری کمک‌های مالی انجام دادند. با این حال، تاکنون به‌دست آوردن درکی روشن از اندازه و ویژگی‌های این موج جدید از ارائه‌دهندگان اخبار کار دشواری بود.

مطالعه‌ای منحصر به فرد از مرکز پژوهشی Pew درک عمیق‌تری از ترکیب دنیای اینفلوئنسرهای خبری و مخاطبان آن‌ها را در سال گذشته ارائه می‌دهد. این پروژه شامل بررسی عمیق نمونه‌ای از ۵۰۰ تأثیرگذار خبری محبوب و محتوایی است که آن‌ها تولید می‌کنند. این نمونه از میان ۲۸,۰۰۰ حساب کاربری در شبکه‌های اجتماعی انتخاب شده است. علاوه بر این، یک نظرسنجی ملی از مردم آمریکا انجام شد تا مشخص شود چه کسانی به‌طور منظم اخبار خود را از اینفلوئنسرهای خبری دریافت می‌کنند.

https://pvst.ir/kud
برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو