skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اپلیکیشن و نرم‌افزار

شایان عارضی

شایان عارضی نویسنده میهمان

معرفی سیزده هوش مصنوعی تولید و پردازش تصویر: خلق از حروف ساده

شایان عارضی
شایان عارضی
نویسنده میهمان

۳۰ آبان ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۱۲ دقیقه

بهتزین‌های ابزار پردازش تصویر

در این مطلب می‌خوانید

    امروزه و با توسعه هوش مصنوعی ابزار پردازش تصویر بسیاری برای تبدیل متن به تصویر به وجود آمده است. این مدل‌ها امکان پردازش تصاویر پیچیده‌ را از طریق پرامپت نویسی به طراحان حرفه‌ای و کاربران ساده ارائه می‌دهند. سه مورد از مهم‌ترین این ابزارها عبارتند از ImageFX, Adobe Firefly, DALL-E 3 را در کنار چندین ابزار دیگردر این گزارش بررسی کرده‌ایم.

    به گزارش پیوست، ابزار پردازش تصویر از کاربردی‌ترین انواع هوش مصنوعی است که رایگان بودن و دسترسی آسان به آنها یکی از اصلی‌ترین معیارهای ما در تهیه گزارش از این مدل‌ها بوده است. برای دقت هرچه بیشتر این گزارش، پرامپت مشخصی را به تمام این مدل‌‌ها دادیم تا بتوانید نتایج هر یک از این ابزار را باهم مقایسه کنید.

    ( پرامپت داده شده به تمام این مدل‌ها: A picture of active Damavand volcano)

    NightCafe، رابطی برای دسترسی به سه مدل دیگر

    نایت‌کافه (NightCafe) یکی از اصلی‌ترین مدل‌های پردازش تصویر از طریق پرامپت نویسی است. این واسطه‌ هوش‌ مصنوعی قابلیت ویرایش تصاویر پردازش شده را به کاربران می‌دهد و طیف گسترده‌ای از افزونه‌ها، فیلترها و قالب‌ها را برای اعمال پیش یا پس از ساخت تصویر در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

    نایت‌کافه علاوه بر پدید‌آوردن محیطی ساده و جذاب برای طیف وسیع کاربران، با افزودن امکان به اشتراک‌گذاری تصاویر کاربران در بستر سایت، اجتماعی کوچک و تعاملی را به وجود آورده که به هوشمندتر شدن موتور پردازش این مدل هم کمک می‌کند.

    برای استفاده از نایت‌کافه می‌توانید از طریق سایت این ابزار پردازش تصویر از حساب‌های گوگل و مایکروسافت استفاده کنید. نایت‌کافه به‌طور روزانه امکان ساخت پنج عکس رایگان را به کاربران می‌دهد و همچنین امکان حفظ حق کپی‌رایت را برای سازندگان فراهم کرده است. از نقاط ضعف این مدل هم می‌توان به سانسور سخت‌گیرانه‌ محتوا و در دسترس نبودن پشتیبانی آن اشاره کرد.

    باید دقت کرد که نایت‌کافه خود یک هوش ‌مصنوعی پردازنده عکس نیست بلکه واسطه‌ای است که با گردهم ‌آوردن چندین پردازنده‌ تصویر دیگر چون استیبل‌دفیوژن (Stable Diffusion) و دال‌ای 2 ( DALL-E 2)، نتایج را به کاربران تحویل می‌دهد.

     

    Canva، قالب‌هایی که با وسواس پرداخت شده‌اند

    کانوا (Canva) پردازنده‌ تصویری است که بیشترین محبوبیت خود را مدیون قالب‌های خاصی است که توسط توسعه‌دهندگان این مدل ساخته شده است که به نوعی به امضای این ابزار سازنده‌ تصاویر بر پایه‌ نوشته تبدیل شده است. محیط این مدل از سادگی خاصی برخوردار است که باعث می‌شود کاربران مبتدی نیز در کار کردن با این مدل به مشکل نخورند. این مدل ساخت ۵۰ پرامپت رایگان از طریق سایت این ابزار پردازش تصویر را برای هر حساب کاربری ساخته شده توسط گوگل یا مایکروسافت مهیا می‌کند.

     

     

    جی‌کرفت (Gecraft) گذشته از فضای کاربرپسند و دوست‌داشتنی خود و همچنین سرعت مناسب و تنوع بالایی که در پردازش تصاویر فراهم می‌کند و حتی تعداد پنج پرامپت رایگانی که در اختیار کاربران و طراحان قرار می‌دهد؛ امکانات قابل توجه متعددی را به ابزارهای پردازش تصویر اضافه می‌کند که از جمله آنها می‌توان به پردازش ویدیو جی‌کرفت در کنار ساخت تصاویر از طریق واژگان اشاره کرد.

    دسترسی به این هوش مصنوعی پردازنده‌ ویدیو و تصویر به آسانی و از طریق سایت جی‌کرفت و با اکانت گوگل یا مایکروسافت امکان‌پذیر است.

    نتایج نهایی

     

    Dream by Wombo، اپلیکیشن برگزیده پلی استور

    دریم بای وومبو (Dream by Wombo) نه تنها موفق به کسب مقام نخست اپ‌های پلی استور (Play Store) در سال ۲۰۲۲ شده است، بلکه توانسته امتیاز بسیار بالایی را هم از کاربران دریافت کند. این هوش مصنوعی پردازش عکس محیط ساده‌ای ندارد و استفاده از آن می‌تواند برای پرامپت نویسان حرفه‌ای‌تر لذت‌بخش باشد. یکی از نقاط ضعف اصلی این مدل شاید در محدودیت بسیار زیاد آن برای کاربران رایگان است، چرا که طیف گسترده‌ای از قالب‌ها، ژانرها، فیلترها و افزونه‌ها را تنها در اختیار کاربران پرمیوم قرار می‌دهد.

    از نقاط قوت این پردازنده تصویر هم می‌توان به عکس‌های متفاوتی که نسبت به سایر مدل‌ها در مواجهه با پرامپت مشخص پردازش می‌کند، اشاره کرد. برای استفاده محدود و رایگان از این پردازشگر تصویر تنها کافی است به حساب گوگل خود دسترسی و از طریق سایت این ابزار پردازش تصویر اقدام کنید.

     

    Stable Diffusion، منبع بازی که محدودیتی برای توسعه ندارد

    استیبل دیفیوژن ( Stable Diffusion) یکی از واقع‌گرایانه‌ترین مدل‌هایی است که برای تبدیل متن به عکس وجود دارد. این مدل قدرتمند با استفاده از قابلیت منبع باز( Open Source) خود راه را برای پیشرفت و توسعه‌ مداوم خود باز گذاشته و از سویی با نقدهایی جدی مبنی بر عدم رعایت حریم خصوصی کاربران مواجه است.

    استفاده از این پردازنده به طور معمول از طریق درگاهی سوم پیشنهاد می‌شود، چرا که موتورهای قدرتمند این پردازنده ممکن است برخی سیستم‌ها را به دردسر بیاندازد. استیبل دیفیوژن علاوه‌بر این‌ که یکی از ابزارهای رایگان پردازش تصویر است، امکان پردازش عکس از طریق عکس را هم در اختیار پرامپت نویسان قرار می‌دهد. تمام ‌آنچه برای استفاده از این ابزار هوش مصنوعی لازم دارید حساب کاربری گوگل یا مایکروسافت و دسترسی به سایت استیبل دیفیوژن است.

     

    Leonardo AI، نوظهور مناسب برای بازی‌سازان

    لئوناردو ای آی ( Leonardo AI) شاید از نوظهورترین هوش مصنوعی‌های سازنده تصویر بر پایه‌ متن باشد، اما آنچه که واضح است پیشرفت سریع این مدل در مدت زمانی کوتاه است.

    لئوناردو در اصل برای یاری رساندن به طراحان حوزه‌ گیمینگ ساخته شده و به همین خاطر نتایجی که برای پرامپت‌ها پردازش می‌کند اغلب فضایی غیرواقعی و متناسب با فضای بازی‌های ویدیویی است. لئوناردو از سیستم توکن برای اجازه‌ تصویرسازی به کاربران استفاده می‌کند و کسانی که قصد بهره‌مندی رایگان از این هوش مصنوعی را دارند می‌توانند روزانه ۶ پرامپت خود را به از درگاه سایت ابزار پردازش تصویر Leonardo به عکس تبدیل کنند. تنها لازمه استفاده از این ابزار پردازش تصویر دسترسی به حساب گوگل است و برای هر پرامپت خود می‌توانید چهار تصویر متفاوت دریافت کنید.

    نتایج نهایی

     

    Adobe Firefly، هر آنچه از ادوبی سراغ دارید در خدمت پردازش تصویر

    ادوبی فایرفلای (Adobe Firefly) شاید آشنا‌ترین عنوان در لیست هوش مصنوعی ما باشد. بعید است کسی تا کنون با حداقل یکی از محصولات ادوبی سرکار نداشته باشد. کمپانی شناخته شده‌ ادوبی حال به دنبال ساخت مدلی از هوش مصنوعی برای طراحان و تصویرپردازان حرفه‌ای رفته است و با امکان اتصال این ابزار با سایر محصولات ادوبی یکی از قدرتمندترین ابزارهای پردازنده‌ تصویر را در اختیار طراحان حرفه‌ای قرار داده که به دنبال سرعت بخشیدن به فرآیند کار خود و دیدن ایده‌های جدید هستند. هر کاربر با داشتن حساب گوگل یا مایکروسافت می‌تواند به میزان ماهانه بیست و پنج عکس رایگان از این از سایت این ابزار پردازش تصویر استفاده کند.

     

    صفحه نخست

    صفحه پرامپت نویسی
    صفحه پرامپت نویسی

     

     

    StarryAI؛ ابزار پردازش تصویر با ترکیبی حساب شده از سادگی و تنوع

    استاری ای‌آی (StarryAI) را به راحتی می‌توان جزو راحت‌ترین ابزارهای پردازش تصویر در زمینه‌ رابط کاربری و راحتی قرار داد. این سادگی فضای سایت و سهولت کار با این پردازنده تصویر البته نباید شما را به این اشتباه بیاندازد که طرز کار این مدل تصویرساز ساده و نتایجی که تحویل می‌دهد کیفیت پایینی دارد؛ استاری ای آی با بهره‌مندی از دو مدل قدرمتند اراین(Orion) برای تصاویر روایی‌تر و آلتیر( Altair) برای عکس‌های انتزاعی به یکی از با تنوع‌ترین ابزارهای هوش مصنوعی‌ در زمینه پردازش تصویر تبدیل شده است.

    از نقدهایی هم که برخی کابران در تجربه‌ از استفاده از این مدل بیان کرده‌اند، نادیده گرفتن پرامپت‌ها در برخی مواقع از سوی این پردازنده تصویر بوده است. برای دسترسی به روزانه پنج تصویر رایگان (به علاوه‌ سه تصویر  اضافه در صورت به اشتراک‌گذاری تصاویر پرداخت شده) کافی است از طریق اکانت گوگل خود وارد سایت یا اپلیکیشن استاری ای آی شوید.

    صغحه نخست
    صفحه پرامپت نویسی

    ابزارهای ویرایش تصویر پرازش شده

    نتایج نهایی پردازش تصویر

    Microsoft Bing Image Creator، دنیایی از امکانات به شرط عضویت در مایکروسافت

    مایکروسافت بینگ ایمیج کرییتور( Microsoft Bing Image Creator) هم مثل نایت‌کافه ابزاری است که با بهره‌گیری از یک هوش مصنوعی دیگر تصاویری را در نتیجه پرامپت کاربران پردازش می‌کند. دال ای 3 ( DALL-E 3) هوش مصنوعی بسیار قدرمتندی است که مایکروسافت ایمیج کرییتور با استفاده از آن توانسته تصاویری را با بیشترین میزان مطابقت و کیفیت به شکل رایگان (در مقابل چت جی‌پی‌تی( Chat GPT) که با همین مدل پردازشگر، تنها امکان سه پرامپت رایگان را برای کاربران فراهم می‌کند.) در اختیار کاربران قرار دهد.

    از محدودیت‌های این ابزار پردازش تصویر می‌توان به این نکته اشاره کرد که دسترسی به آن تنها از طریق داشتن حساب کاربری مایکروسافت امکان پذیر است. این ابزار پردازنده تصویر برای راحتی هرچه بیشتر پرامپت نویسان امکان دسترسی از طریق هوش مصنوعی کوپایلت ( Copilot) را هم اخیرا فراهم کرده است؛ به این ترتیب شما تنها با نوشتن پرامپت موردنظر و درخواست از کوپایلت یا سایت مایکروسافت ایمیج جنریتور می‌توانید تصویری که دال ای 3 پردازش کرده است را دریافت کنید.

    صغحه نخست

    صغحه پرامپت نویسی

    نتایج نهایی

    ImageFX، موتور جست‌وجویی که کم نمی‌آورد

    ایمیج اف ایکس(ImageFX) پردازنده تصویری بود که گوگل برای خارج شدن از زیر سلطه ابرقدرت‌های تکنولوژی و حفظ استقلال تکنولوژیک خود در حوزه‌ هوش‌ مصنوعی راه‌اندازی کرد. لازم به گفتن نیست که ابزاری با پشتوانه‌ موتور جست‌وجو قدرتمندی چون گوگل و بهره‌مندی از تکنولوژی ایمیجن 3( Imagen 3) قادر به ساخت گستره متنوعی از تصاویر با قالب‌ها و ژانرها و همچنین اندازه‌های مختلف است. استفاده از این هوش مصنوعی رایگان نیازمند حساب گوگل است. گوگل همچنین برای عقب نماندن از رقبای خود مانند کوپایلت و چت جی‌پی‌تی که پردازش عکس را از طریق پرامپت نویسی مستقیم برای چت باکس هوش مصنوعی‌های خود امکان‌پذیر کرده‌اند، امکان پردازش مستقیم تصویر از طریق جمنای(Gemini) را به تازگی فراهم کرده است.

    علاوه بر اینها دسترسی به سایت ایمیج اف ایکس و کار با آن بسیار آسان است.

    صفحه نخست
    صفحه پرامپت نویسی برای پردازش تصویر

    نتیجه نهایی ابزار پردازش تصویر

    Recraft V3، دقت بالا در پرامپت خوانی

    ریکرفت وی 3 ( Recraft V3) یکی دیگر از ابزارهای پردازش تصویر مستقل است که دو مزیت خاص و کاربردی آن سبب شده تا جایگاه خاصی در این لیست به دست آورد. اول اینکه هوش مصنوعی‌ ریکرفت امکان پردازش مستقیم متن در تصاویر خود را برای کاربران فراهم می‌کند و نیاز به ویرایش پس از دریافت تصویر و افرودن متن را از بین می‌برد. نحوه کار این هوش مصنوعی ساده است و تنها کافی است شما در پرامپت خود ذکر کنید که خواستار یک متنی در تصویر پردازش شده‌ هستید و منتظر نتیجه مطلوب از سوی این مدل باشید. دومین ویژگی حائز اهمیت این پردازنده عکس هم توانایی پردازش پرامپت‌های طولانی با دقتی بالا نسبت به دیگر مدل‌های پردازش تصویر است. لازمه استفاده از این ابزار پردازش تصویر دسترسی به حساب کاربری گوگل و سایت ریکرفت است.

    OpenArt AI؛ ابزار پردازش تصویر مستقل، ساده و پرمدعا

    اوپن آرت ( OpenArt) بدون شک یکی از جذاب‌ترین ابزارهای پردازش تصویر است. زمانی که گروهی از نخبه‌های سابق گوگل تصمیم گرفتند با استفاده از الگوریتم اوپن ای‌آی ( Open AI) مدلی برای پردازش تصویر با استفاده از پرامپت ساده تولید کنند کمتر کسی گمان می‌کرد که چنین مدل قدرتمند و کاملی را به طور کاملا رایگان در اختیار کاربران قرار دهند. اوپن آرت ابزار هوش مصنوعی است که همه چیز را در حد اعتدال و در عین سادگی در حرفه‌ای‌ترین حالت خود قرار داده است.

    دسترسی به این ابزار پردازش تصویر از طریق گوگل، دیسکورد و مایکروسافت به سادگی ممکن است و هر آنچه که برای کار کردن با این پردازنده تصویر لازم است در نخستین ورود به سایت به شکلی ساده و گیرا به شما آموزش داده می‌شود.

    DALL-E 3، ابزار پردازش تصویر تقریبا بی‌نقص

    دال ای 3 ( DALL-E 3) تمام آن چیزی است که می‌توان از ترکیب هوش مصنوعی اوپن ای آی، چت‌جی‌پی‌تی و یکی از حرفه‌ای‌ترین مدل‌های پردازنده تصویر انتظار داشت. محیط کاربری، چت باکس جی‌پی‌تی است و همین یکی از ساده‌ترین رابط‌های کاربری را در میان تمام پردازنده تصویرهای دیگر به این مدل اختصاص می‌دهد. موتور قدرتمند اوپن ای ‌آی که به طور منظم از داده‌های کابران به‌روز می‌شود سبب شده تا توسعه این پردازنده تصویر به شکل سرسام‌آوری سریع و پویا باشد.

    تمام ‌آنچه برای استفاده از این هوش مصنوعی لازم است دسترسی به چت جی‌پی‌تی و درخواست تصویر در ازای پرامت کردن است. از بزرگترین معایب این ابزار پردازش تصویر هم امکان پردازش تنها سه پرامپت در روز و هزینه بالای نسخه پرمیوم آن است.

    صفحه نخست
    درخواست پردازش تصویر
    نتیجه نهایی این ابزار پردازش تصویر
    نتایج نهایی

    در نهایت امر باید دانست که ابزارهای بسیار زیادی برای پردازش متن به عکس وجود دارد و در این میان ابزارهایی که بتوان به صورت کاملا رایگان یا محدود از آنها استفاده کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، کم نیست. آنچه این توسعه مداوم و رقابت شدید در بین مدل‌های مختلف سبب می‌شود، گستره‌ای از ابزارهایی است که نیاز هر قشر و طیف استفاده کننده را برآورده و در نهایت امر استقلال و حق انتخاب نهایی در گزینش این ابزارها را به مخاطب محول می‌کند.

    به عنوان کاربر ساده‌ای که برای نخستین بار کار بیشتر این مدل‌‌ها را تجربه می‌کند، می‌‌توانم بگویم که در کیفیت نتایج دریافتی و مطابقت با متن نوشته شده، مدل‌‌های: ImageFX, DALL-E 3, OpenArt  و Starry AI  از دقت بسیار بالایی برخوردار بوده و فضایی بسیار دلپذیر را برای تجربه پرامپت نویسی پرداخت کرده‌اند.

    https://pvst.ir/jjc

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو