نسخه نهایی کانواس در اختیار تمامی کاربران ChatGPT قرار گرفت
نسخه نهایی کانواس(Canvas) که به صورت خاص روی حوزه برنامهنویسی و متن فعال است، به…
۲۱ آذر ۱۴۰۳
۳۰ آبان ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۱۲ دقیقه
در این مطلب میخوانید
امروزه و با توسعه هوش مصنوعی ابزار پردازش تصویر بسیاری برای تبدیل متن به تصویر به وجود آمده است. این مدلها امکان پردازش تصاویر پیچیده را از طریق پرامپت نویسی به طراحان حرفهای و کاربران ساده ارائه میدهند. سه مورد از مهمترین این ابزارها عبارتند از ImageFX, Adobe Firefly, DALL-E 3 را در کنار چندین ابزار دیگردر این گزارش بررسی کردهایم.
به گزارش پیوست، ابزار پردازش تصویر از کاربردیترین انواع هوش مصنوعی است که رایگان بودن و دسترسی آسان به آنها یکی از اصلیترین معیارهای ما در تهیه گزارش از این مدلها بوده است. برای دقت هرچه بیشتر این گزارش، پرامپت مشخصی را به تمام این مدلها دادیم تا بتوانید نتایج هر یک از این ابزار را باهم مقایسه کنید.
( پرامپت داده شده به تمام این مدلها: A picture of active Damavand volcano)
نایتکافه (NightCafe) یکی از اصلیترین مدلهای پردازش تصویر از طریق پرامپت نویسی است. این واسطه هوش مصنوعی قابلیت ویرایش تصاویر پردازش شده را به کاربران میدهد و طیف گستردهای از افزونهها، فیلترها و قالبها را برای اعمال پیش یا پس از ساخت تصویر در اختیار کاربران قرار میدهد.
نایتکافه علاوه بر پدیدآوردن محیطی ساده و جذاب برای طیف وسیع کاربران، با افزودن امکان به اشتراکگذاری تصاویر کاربران در بستر سایت، اجتماعی کوچک و تعاملی را به وجود آورده که به هوشمندتر شدن موتور پردازش این مدل هم کمک میکند.
برای استفاده از نایتکافه میتوانید از طریق سایت این ابزار پردازش تصویر از حسابهای گوگل و مایکروسافت استفاده کنید. نایتکافه بهطور روزانه امکان ساخت پنج عکس رایگان را به کاربران میدهد و همچنین امکان حفظ حق کپیرایت را برای سازندگان فراهم کرده است. از نقاط ضعف این مدل هم میتوان به سانسور سختگیرانه محتوا و در دسترس نبودن پشتیبانی آن اشاره کرد.
باید دقت کرد که نایتکافه خود یک هوش مصنوعی پردازنده عکس نیست بلکه واسطهای است که با گردهم آوردن چندین پردازنده تصویر دیگر چون استیبلدفیوژن (Stable Diffusion) و دالای 2 ( DALL-E 2)، نتایج را به کاربران تحویل میدهد.
کانوا (Canva) پردازنده تصویری است که بیشترین محبوبیت خود را مدیون قالبهای خاصی است که توسط توسعهدهندگان این مدل ساخته شده است که به نوعی به امضای این ابزار سازنده تصاویر بر پایه نوشته تبدیل شده است. محیط این مدل از سادگی خاصی برخوردار است که باعث میشود کاربران مبتدی نیز در کار کردن با این مدل به مشکل نخورند. این مدل ساخت ۵۰ پرامپت رایگان از طریق سایت این ابزار پردازش تصویر را برای هر حساب کاربری ساخته شده توسط گوگل یا مایکروسافت مهیا میکند.
جیکرفت (Gecraft) گذشته از فضای کاربرپسند و دوستداشتنی خود و همچنین سرعت مناسب و تنوع بالایی که در پردازش تصاویر فراهم میکند و حتی تعداد پنج پرامپت رایگانی که در اختیار کاربران و طراحان قرار میدهد؛ امکانات قابل توجه متعددی را به ابزارهای پردازش تصویر اضافه میکند که از جمله آنها میتوان به پردازش ویدیو جیکرفت در کنار ساخت تصاویر از طریق واژگان اشاره کرد.
دسترسی به این هوش مصنوعی پردازنده ویدیو و تصویر به آسانی و از طریق سایت جیکرفت و با اکانت گوگل یا مایکروسافت امکانپذیر است.
دریم بای وومبو (Dream by Wombo) نه تنها موفق به کسب مقام نخست اپهای پلی استور (Play Store) در سال ۲۰۲۲ شده است، بلکه توانسته امتیاز بسیار بالایی را هم از کاربران دریافت کند. این هوش مصنوعی پردازش عکس محیط سادهای ندارد و استفاده از آن میتواند برای پرامپت نویسان حرفهایتر لذتبخش باشد. یکی از نقاط ضعف اصلی این مدل شاید در محدودیت بسیار زیاد آن برای کاربران رایگان است، چرا که طیف گستردهای از قالبها، ژانرها، فیلترها و افزونهها را تنها در اختیار کاربران پرمیوم قرار میدهد.
از نقاط قوت این پردازنده تصویر هم میتوان به عکسهای متفاوتی که نسبت به سایر مدلها در مواجهه با پرامپت مشخص پردازش میکند، اشاره کرد. برای استفاده محدود و رایگان از این پردازشگر تصویر تنها کافی است به حساب گوگل خود دسترسی و از طریق سایت این ابزار پردازش تصویر اقدام کنید.
استیبل دیفیوژن ( Stable Diffusion) یکی از واقعگرایانهترین مدلهایی است که برای تبدیل متن به عکس وجود دارد. این مدل قدرتمند با استفاده از قابلیت منبع باز( Open Source) خود راه را برای پیشرفت و توسعه مداوم خود باز گذاشته و از سویی با نقدهایی جدی مبنی بر عدم رعایت حریم خصوصی کاربران مواجه است.
استفاده از این پردازنده به طور معمول از طریق درگاهی سوم پیشنهاد میشود، چرا که موتورهای قدرتمند این پردازنده ممکن است برخی سیستمها را به دردسر بیاندازد. استیبل دیفیوژن علاوهبر این که یکی از ابزارهای رایگان پردازش تصویر است، امکان پردازش عکس از طریق عکس را هم در اختیار پرامپت نویسان قرار میدهد. تمام آنچه برای استفاده از این ابزار هوش مصنوعی لازم دارید حساب کاربری گوگل یا مایکروسافت و دسترسی به سایت استیبل دیفیوژن است.
لئوناردو ای آی ( Leonardo AI) شاید از نوظهورترین هوش مصنوعیهای سازنده تصویر بر پایه متن باشد، اما آنچه که واضح است پیشرفت سریع این مدل در مدت زمانی کوتاه است.
لئوناردو در اصل برای یاری رساندن به طراحان حوزه گیمینگ ساخته شده و به همین خاطر نتایجی که برای پرامپتها پردازش میکند اغلب فضایی غیرواقعی و متناسب با فضای بازیهای ویدیویی است. لئوناردو از سیستم توکن برای اجازه تصویرسازی به کاربران استفاده میکند و کسانی که قصد بهرهمندی رایگان از این هوش مصنوعی را دارند میتوانند روزانه ۶ پرامپت خود را به از درگاه سایت ابزار پردازش تصویر Leonardo به عکس تبدیل کنند. تنها لازمه استفاده از این ابزار پردازش تصویر دسترسی به حساب گوگل است و برای هر پرامپت خود میتوانید چهار تصویر متفاوت دریافت کنید.
ادوبی فایرفلای (Adobe Firefly) شاید آشناترین عنوان در لیست هوش مصنوعی ما باشد. بعید است کسی تا کنون با حداقل یکی از محصولات ادوبی سرکار نداشته باشد. کمپانی شناخته شده ادوبی حال به دنبال ساخت مدلی از هوش مصنوعی برای طراحان و تصویرپردازان حرفهای رفته است و با امکان اتصال این ابزار با سایر محصولات ادوبی یکی از قدرتمندترین ابزارهای پردازنده تصویر را در اختیار طراحان حرفهای قرار داده که به دنبال سرعت بخشیدن به فرآیند کار خود و دیدن ایدههای جدید هستند. هر کاربر با داشتن حساب گوگل یا مایکروسافت میتواند به میزان ماهانه بیست و پنج عکس رایگان از این از سایت این ابزار پردازش تصویر استفاده کند.