مدیران اپراتورهای فیبر نوری: مشوقهای پروژه به سمت اتصال برود
مدیران اپراتورهای فیبر نوری از وزارت ارتباطات خواستند اگر جهتگیری این وزارتخانه از ایجاد پوشش…
۶ آذر ۱۴۰۳
۱۶ آبان ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
اپل در مستندات جدید رگولاتوری خود به سرمایهگذاران درمورد کاهش حاشیه سود محصولات آینده در مقایسه با آیفون و تاثیر تنشهای ژئوپلیتیک هشدار داده است. سازنده آیفون میگوید بازارهای اثبات نشده جدیدی مثل هوش مصنوعی و هدستهای واقعیت مجازی ممکن است میزان سود این شرکت را کاهش دهد.
به گزارش پیوست به نقل از فایننشال تایمز، اپل که در گزارش سالانه خود همواره درمورد خطرات احتمالی به سرمایهگذاران خود هشدار میدهد اینبار در مستندات 10-K که در اختیار رگولاتوریهای قرار میگیرد مستقیما به بازده مالی محصولات آینده اشاره کرده و برای اولین بار شاهد اشاره به «تنشهای ژئوپلیتیک» در این مستندات هستیم. در این مستندات به خطرات امنیتی قابلیتهای جدید هوش مصنوعی نیز اشاره شده است.
اپل در حالی نسبت به خطرات احتمالی هشدار میدهد که سرمایهگذاری خود روی هوش مصنوعی را برای همپایی با رقبایی مثل گوگل و متا افزایش داده و در بازار جدید هدست واقعیت مجازی تا به اینجای کار به موفقیت چندانی دست پیدا نکرده است.
قابلیتهای هوش مصنوعی اپل یا Apple Intelligence هفته گذشته برای بسیاری از کاربران فعال شد و چندین ماه برای عرضه کامل آنها زمان میبرد.
این شرکت همچنین از سمت رگولاتوری پیرامون اپ استور، فروشگاه اپلیکیشنهای آیفون و دیگر خدمات پرسود خود تحت فشار است و پیروزی اخیر دولت آمریکا علیه گوگل ممکن است به کاهش چندین میلیارد دلار از درآمد این شرکت از قرارداد گوگل منتهی شود.
همچنین افراد مطلع میگویند که اپل احتمالا اولین شرکتی خواهد بود که براساس قانون دیجیتال اتحادیه اروپا به دلیل موانع موجود برای دسترسی به لینک گزینههای ارزان قیمت خارج از اپ استور جریمه میشود.
با این حال براساس پیشبینیهای ارائه شده به شرکت Visible Alpha، بیشتر تحلیلگران والاستریت افزایش حاشیه سود را برای اپل پیشبینی میکنند.
اما برخی از تحلیلگران میگویند محصولات جدید این شرکت ممکن است حاشیه سود مشابه آیفون و خدمات جانبی آن را نداشته باشد. پرداخت موبایلی و ذخیره ابری از جمله پرسودترین خدمات اپل به حساب میآیند.
هدست گرانقیمت اپل که به عنوان اولین محصول جدید این شرکت در سالیان دراز شناخته میشود نیز با قیمت ۳۵۰۰ دلاری خود نتوانست مشتریان زیادی را جذب کند و براساس گزارشها این شرکت تولید اولیه آن را کاهش داده است.
افزون بر این، همانند دیگر شرکتها، بحث سوددهی هوش مصنوعی مولد برای اپل نیز با ابهامهایی همراه است. این قابلیتها در حال حاضر سودی به جز افزایش فروش آیفون و دیگر دستگاهها ندارند. کوپرتینوییها فعلا هزینه اضافی برای این قابلیتها دریافت نمیکنند.
حاشیه سود ناخالص اپل از ۳۳ درصد در سال ۲۰۰۷ و عرضه اولین آیفون به بازار در یک دهه گذشته به ۳۸ درصد و بیشتر افزایش یافته است.
با وجود رقابت سنگین در سمت ارزانقیمت بازار، آیفون همچنان سلطه محکمی بر بازار گوشیهای گران قیمت دارد اما رشد بازار گوشیهای هوشمند در سالهای اخیر سرعت کمتری دارد. حاشیه سود ناخالص اپل در سال ۲۰۲۱ و با توجه به استقبال کاربران از گوشیهای گرانقیمت به حدود ۴۰ درصد افزایش یافت.
اما در جهان امروز شرایط متفاوتی را شاهد هستیم. با آرام گرفتن بازار گوشی هوشمند و تغییر رویکرد مشتریان، تمرکز اپل نیز نسبت به قبل تغییر کرده است. با اینکه در گذشته اپل برای افزایش فروش آیفون روی بهبود سختافزار تمرکز داشت، اما نسل جدید آیفون بخش زیادی از اهمیت خود را مدیون قابلیتهای هوش مصنوعی است و باید دید که آیا ورود دیر هنگام اپل به جهان هوش مصنوعی میتواند جان دوبارهای به فروش آیفون ببخشد.
براساس تازهترین گزارشها با اینکه آیفون ۱۶ باعث شده تا اپل بار دیگر به جمع پنج فروشنده برتر بازار چین بازگردد اما فروش این گوشی پایین تر از انتظارات برخی تحلیلگران بود و همچنین رقبایی مثل هواوی در این بازار سهم قابل توجهی از مشتریان را جذب خود کردهاند و بازگشت دوباره شرکت چینی برای فروشندگان خارجی از جمله اپل مشکلساز شده است.