هویت بصری جدید ویستا رونمایی شد
ویستا، هلدینگ سرمایهگذاری ایرانسل، از لوگو و هویت بصری جدید خود رونمایی کرد. به گزارش…
۹ آبان ۱۴۰۳
۱۶ مهر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
مجموع سرمایه ثبتی اعضای انجمن سرمایهگذاری خطرپذیر به بیش از ۹ هزار میلیارد تومان رسیده و بیشترین سرمایهگذاری آنها در استان تهران است.
به گزارش پیوست، گزارش سالانه تامین مالی زیستبوم نوآوری کشور توسط انجمن سرمایهگذاری خطرپذیر منتشر شد. بر اساس این گزارش، مجموع سرمایه ثبتی اعضای انجمن به بیش از ۹ هزار میلیارد تومان رسیده است و سرمایه ثبتی ۷۰ درصد اعضای انجمن بیشتر از ۱۰۰ میلیارد ریال است.
عباسعلی کارشناس، دبیر انجمن سرمایهگذاری خطرپذیر در مراسم رونمایی از این گزارش که در محل نمایشگاه بینالمللی اصفهان برگزار شد گفت: «انجمن این گزارش را با توجه به اهمیت دادههای نظام تامین مالی برای کارآفرینان و مدیران بنگاههای اقتصادی کشور از سال ۱۳۹۱ به صورت سالیانه تهیه و منتشر میکند.»
او افزود: «مجموع سرمایه ثبتی اعضای انجمن به بیش از ۹ هزار میلیارد تومان است که اهمیت این مجموعهها در راهبری زیستبوم نوآوری و فناوری کشور است. تاسیس شرکتها و صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر و جذب منابع دولتی و غیردولتی در این نهاد باعث افزایش حجم سرمایهگذاری خطرپذیر به ۳ هزار و ۲۰۲ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ شده است.»
طبق این گزارش ۹۹ درصد اعضای انجمن خصوصی و غیردولتی است. علاوه بر این ۶۴ درصد از سرمایه ثبتی اعضای انجمن متعلق به بخش خصوصی است. همچنین ۳۲ درصد از اعضای این انجمن هیچ سهامدار عمومیای ندارند.
در ادامه این گزارش آمده است که ۷۱ درصد سرمایه ثبتی صندوقهای پژوهش و فناوری متعلق به بخش خصوصی است. از ۲۹ درصد باقی مانده سرمایه ثبتی این صندوقها ۱۸ درصد غیردولتی و ۸۲ درصد دولتی هستند.
علاوه بر این ۷۳ درصد سرمایه ثبتی سایر اعضای انجمن هم مربوط به بخش خصوصی است و از ۲۷ درصد غیرخصوصی باقیمانده، ۹۹.۵ دولتی و ۰.۵ درصد عمومی غیردولتی هستند.
بر اساس گزارش سالانه انجمن سرمایهگذاری خطرپذیر، ۷۵ درصد کارکنان اعضای انجمن مرد هستند و به صورت میانگین تعداد کارکنان هر عضو، ۱۴ نفر است. علاوه ر این ۲۷ درصد کارکنان اعضای انجمن در واحد سرمایهگذاری مشغول هستند.
در فصل دوم این گزارش، مبلغ کل قراردادهای سرمایهگذاری مستقیم و غیرمستقیم، سرمایهگذاری در پروژهها و سایر سرمایهگذاریها ۳ هزار و ۲۰۲ میلیارد تومان عنوان شده است. از این مقدار هزار و ۸۴۷ میلیارد تومان مبلغ کل ۴۰۷ قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر مستقیم است و هزار و ۲۴۸ میلیارد تومان سرمایهگذاری در پروژهها بوده است.
بر اساس این گزارش، ۵۸ درصد مبلغ سرمایهگذاریهای مشترک اعضای انجمن با شتابدهندهها بوده و در مقام دوم شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر با ۲۶ درصد قرار دارند. پس از آن هم به ترتیب صندوقهای بورسی و صندوق نوآوری و شکوفایی با به ترتیب ۵ و ۴ درصد مبلغ سرمایهگذاریهای مشترک اعضای انجمن بودهاند.
از نظر تعدادی سرمایهگذاری مشترک اعضای انجمن در سال ۱۴۰۲، ۳۹.۰۲ درصد سرمایهگذاریها با شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر بوده است. پس از آن بیشرین تعداد سرمایهگذاری مشترک با ۱۹.۵۱ درصد با شتابدهندهها بوده و ۱۰.۵۷ درصد با صندوقهای پژوهش و فناوری بوده است.
در سال ۱۴۰۲ حوزه «مواد پیشرفته و فناوری شیمیایی» و «ماشینآلات و تجهیزات» بیشترین سهم از تعداد قراردادهای سرمایهگذاری را به خود اختصاص داده است.
بر اساس گزارش سالانه انجمن سرمایهگذاری خطرپذیر، بیش از ۵۸.۱۳ درصد قراردادهای سرمایهگذاری مربوط به استان تهران است. پس از تهران استانهای «خراسان رضوی، شمالی و جنوبی» و استانهای «اصفهان، سمنان، یزد و قم» با ۱۰.۱۹ درصد در رتبه دوم بیشترین قراردادهای سرمایهگذاری قرار دارند.
فصل سوم این گزارش به تسهیلات تعلق دارد و بر اساس آن ۵ هزار و ۸۴۵ میلیارد تومان مبلغ کل تسهیلات اعطا شده است.
متن کامل گزارش تامین مالی زیستبوم فناوری و نوآوری ایران در سال ۱۴۰۲