نقش زنان در توسعه و رهبری تکنولوژیهای نوین
کیفیت زندگی همه انسانها در دنیایی که خود را برای انقلاب جدیدی در تکنولوژی آماده…
۲۸ شهریور ۱۴۰۳
رویداد جایزه نکست توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مهرماه برگزار میشود. مخاطب این رویداد شرکتهای بزرگ هستند و شرکتکنندگان باید حداقل سه محصول فناورانه، پنج میلیارد فروش و تیم تحقیق و توسعه با پنج نفر باید داشته باشند.
حسین افشین معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به برنامه نکست گفت: مخاطب هدف ما شرکتهایی هستند از یک گردش مالی مناسبی برخوردار باشند و آن را پنج ملیارد گذاشتیم که شاید نسبت به سال گذشته عدد بزرگی نباشد. شرکتهایی که در این رویداد شرکت میکنند باید نشان دهند که یک رزومه خوب دارند و اینکه محصولی که ارائه میدهند باید در سطح TRL۴ باشد که بتوانند آن را گسترش دهند. وقتی انتظار داریم در اکوسیستمی با حضور افراد خلاق کار کنیم خودمان هم باید سبدهای حمایتی را نوآورانه ببینیم که جایزه نکست یکی از همین پارامترها را دارد. یک تیم خیلی خوب در شهرک علمی تحقیقاتی وجود دارند که این طرحها را بررسی میکنند و خود نیز از جنس همین افراد هستند.
افشین در مورد روشهای حمایتی گفت: جایزههایی که برای این رویداد در نظر گرفته شده میتواند افزایش هم پیدا کند. ما کشوری در حال توسعه هستیم و هزینههای تحقیق زیاد است. در همه جای دنیا دولتها این حمایت را انجام میدهند. پس از اینکه این ظرفیتها را شناسایی کردیم باید حتماً از آن حمایت کنیم. من جایزه نکست را نماد اعتماد دولت و صنعت به دانشگاه میبینم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ما محکمایستادهایم تا جوایز دور گذشته تا قبل از فراخوان دهم مهر پرداخت شود و اگر شرکتی برای آن اقدام نکند به منزله انصراف از دریافت جایزه است. این قول را میدهم که در اختتامیه جایزه نکست بخش نقدی جایزه فردای همان روز پرداخت شود و معرفی به صندوقی که ما از قبل پیشبینی کردهایم انجام شود. برای ما مهم است که اعتماد سیستم به ما صد در صد باشد.
قاسم مصلحی رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در باره رویداد نکست گفت: میخواهیم برنامه شرکتهایی که در حوزه فناوری کار کردهاند را به مسابقه بگذاریم. از این برنامهها حمایت کنیم تا زودتر به نتیجه برسیم. این رویداد متوجه شرکتهای بزرگ است که کارهای ویژهای انجام دادهاند. از دیگر مواردی که در این جشنواره به دنبال آن هستیم این است که صنایع بزرگ را متوجه فناوری کنیم.
شرکتهایی که در این رویداد وارد میشوند باید در حوزه فناوری کار کرده باشند. بنابراین داشتن حداقل سه محصول که تجاریسازی شده باشد یکی از شرایط حضور در این رویداد است. طرحی که ارائه میدهند باید از نظر امکانپذیری به قطعیت رسیده باشد. بنابراین باید در سطح TRL۴ باشند. خود شرکتها نیز باید حداق ۵ میلیارد تومان فروش داشته باشند. البته میزان فروش برای شرکتهایی که در دوره پیش حضور داشتند بسیار بیشتر بود. همچنین این شرکتها باید در زمینه تحقیق و توسعه یک سازمان مناسب داشته باشند.
شقایق حقجوی رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی با اشاره با ضرورت حمایت از طرحهای فناورانه در سطح کلان گفت: اگر به عناوین فراخوان نگاه کنید بعضی از مسائل وجود دارد که الان صنعت آن موجود است اما صنعت برای اینکه رقابتپذیر شود باید یک سرمایهگذاری انجام شود تا بتواند در بازارهای بینالمللی حرفی برای گفتن داشته باشد. بعضی از حوزههای جدید هستند که برای اینکه صنعت دانشبنیان داشته باشیم باید به آن ورود کنیم. ما برنامههای دنیا را دیدهایم و در همهجا دولت و حاکمیت در کنار صنعت میایستند و زمانی که میخواهند به لبه دانش و فناوری که بسیار پرهزینه است ورود کنند، خطر آن گرفته شود و برخی از ریسکهای آن را دولت تقبل میکند. در راستای سیاستگذاری برای ورود به عرصههای نوظهور صنعت در جهان معاونت علمی فناوری تصمیم گرفته با کنشگران اصلی که شرکتهای بزرگ و پیشرو بخش خصوصی که قبلاً بلوغ و پختگی را نشان داده است، همکاری کند. به همین دلیل مخاطب ما برای ورود به نکست شرکتی است که حداقل سه محصول دارد، گردش مالی قابل قبول بالای پنج میلیارد تومان دارد و حداقل پنج نفر نیروی تحقیق و توسعه دارد.
حسین افشین، معاون علمی فناوری ریاست جمهوری در پاسخ به سؤال پیوست در مورد اینترنت طبقاتی گفت: در پارک فناوری پردیس که زیرمجموعه معاونت علمی بوده یک سری تسهیلاتی برای اینترنت بدون فیلتر به کسانی که عضو پارک پردیس هستند دادهاند. پارکهای دیگر اصلاً زیرمجموعه معاونت علمی نیستند. با توجه به اینکه بحث اینترنت را ریاست محترم جمهور آقای پزشکیان گفتند که در حال حلشدن است، انشالله دیگر این بحثهای اینترنت طبقاتی وجود نخواهد داشت. این سوتفاهمی که در مورد پارکها پیش آمده بود به نظرم یک مقدار بدسلیقگی هم بود. لزومی نداشت که اعلام شود و لزومی نداشت که اینترنت طبقاتی را در آنجا اجرا کنند. من موافق با اینترنت طبقاتی نیستم. این شکلی که طبقاتی باشد و یکجا بتواند استفاده کند و یکجا نتواند بهنظر مناسب نیست.
رویداد جایزه نکست که مخفف نــوآوری کـارآفرینان سـرآمد تـوسعه است روز ۲۸ و ۲۹ آذر ۱۴۰۳ توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار خواهد شد و شرکتکنندگان میتوانند تا دهم مهرماه ۱۴۰۳ طرحهای خود را ارسال کنند.
جایزه ملی فناوری نکست در سه گروه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته، فناوریهای اپتیک، کوانتوم و میکروالکترونیک و گروه زیستفناوری و پزشکی دقیق برگزار میشود.
جایزه رتبه اول ۵ میلیارد تومان به همراه ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات، رتبه دوم ۳ میلیارد تومان به همراه ۹ میلیارد تومان تسهیلات و رتبه سوم ۲ میلیارد تومان به همراه ۶ میلیارد تومان تسهیلات است که به برگزیدگان هر یک از گروهها تعلق خواهد گرفت.
سال گذشته ۲۴۰ طرح در این رویداد ثبتنام کردند که نزدیک به ۹۰ طرح توانستند از داوری اولیه با موفقیت عبور کنند. از میان این طرحها ۳۰ طرح برای شرکت در این رویداد پذیرفته شد.