skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیر شتاب‌دهنده شریف: فضای شتاب‌دهی در حالت انقباضی است

۲ شهریور ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

مدیر شتاب‌دهنده شریف فضای شتاب‌دهنده‌ها در ایران را در چند سال گذشته متاثر از سلسله رخدادهای کلان در کشور می‌داند و معتقد است این مساله باعث ایجاد فضای انبساطی و انقباضی برای شتاب‌دهنده‌ها شده است.

به گزارش پیوست، میترا بهرامی، مدیر شتاب‌دهنده شریف درباره تغییر نگرش این شتاب‌دهنده در جذب تیم‌ها گفت:  این تغییر نگرش به طول عمر ده ساله شتاب‌دهنده برمی‌گردد. ما در این مدت خروجی‌های بسیار موفقی داشتیم و با توجه به فضای اکوسیستم ما برنامه‌ریزی کردیم تا بتوانیم از فارغ التحصیل‌های دیگر دانشگاه‌ها نیز تیم بپذیریم.

او ادامه داد: برای اولین بار زمستان سال گذشته نسبت به پذیرش تیم‌های سایر دانشگاه‌ها با حفظ پذیرش تیم‌های دانشگاه شریف فراخوان دادیم. شرط ما این بود که اگر در ارزیابی موفق بشوند وارد شتاب‌دهی شریف می‌شوند.

بهرامی درباره تعداد تیم‌های شتاب‌دهنده شریف عنوان کرد: ۱۸ تیم تا قبل از این فراخوان در شتاب‌دهنده شریف حاضر بودند. اما با فراخوان ما ۱۰۰ درخواست به سمت ما آمد و از این بین ۳۳ تیم در حال حاضر در شتاب‌دهنده شریف مستقر هستند.

او حضور تیم‌های سخت‌افزاری را در سال جاری بیشتر از تیم‌های نرم‌افزاری اعلام می‌کند و می‌گوید: در سال‌های گذشته بیشتر تیم‌ها در حوزه فناوری ارتباطات و ارتباطات بودند اما امسال ۶۵ درصد از تیم‌های حاضر در حوزه سخت‌افزاری فعالیت می‌کنند.

بهرامی میزان موفقیت تیم‌های سخت‌افزاری را متفاوت می‌داند. او گفت: زمان زیادتری برای موفقیت تیم‌های سخت‌افزاری در نسبت با تیم‌های نرم‌افزاری باید طی بشود. اما من به آنها امیدوارم که در این شرایط در حال تلاش برای راهاندازی کسب‌وکار خود هستند.

مدیر شتاب‌دهنده شریف درباره امکاناتی که به تیم‌های مستقر ارائه می‌شود، گفت: فضای کار اشتراکی، کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی، شبکه‌های مشاورین و منتورشیپ، پرداخت بزم‌مایه و سیدمانی باتوجه به عملکرد تیم‌ها، شبکه‌سازی و ارتباط با سرمایه‌گذار از جمله امکانات و تسهیلاتی است که در شتاب‌دهنده شریف به تیم‌ها ارائه می‌شود.

او درباره میزان کمک مالی و بزم‌مایه به تیم‌ها گفت: بزم‌مایه‌ای که به تیم‌ها ارائه می‌دهیم به صورت بلاعوض است. این کمک مالی برای امسال سقف آن ۱۰۰ میلیون تومان بود و حداقل آن نیز متناسب با عملکرد تیم بود.

بهرامی با اشاره به جذب سرمایه ۵ استارت‌آپ در طی ۹ ماه گذشته، عنوان کرد: برخی از آنها در اواخر دوره شتاب‌دهی بودند، و برخی نیز در موقع خروج موفق به جذب سرمایه شدند.

او درباره دوره‌های شتاب‌دهی در شتاب‌دهنده شریف گفت:  دوره شتاب‌دهی ما ۹ ماهه است، ۳ ماه آن پیش شتاب‌دهی و ۶ ماه آن شتاب‌دهی به حساب می‌آید. تلاش ما این است که طی دوره ۹ ماهه بتوانیم از تیم‌ها حمایت کنیم تا بتوانند فاز اعتبارسنجی و توسعه محصولشان را پیش برده و به تناسب محصول با بازار (PMF) برسند. البته ما تمدید دوره نیز داریم و اگر تیمی عملکردش خیلی خوب باشد ما تا سه ماه هم می‌توانیم دوره آنها را تمدید کنیم.

بهرامی درباره فضای کلی شتاب‌دهی گفت: از سال ۹۸ تاکنون به خاطر یکسری از اتفاقات که به شکل سلسه‌وار رخ داد، سبب شد تا فضای شتاب‌دهی انبساط و انقباض داشته باشد. اما شرایط در حال حاضر نسبت به یکی دو سال گذشته کمی بهتر شده است. با این حال نسبت به سال‌های اولیه آن شور و هیجان و رونق در اکوسیستم نیست اما رویکردها نیز تغییر کرده است.

او درباره تغییر رویکرد در اکوسیستم گفت: الان اکثرا دنبال استارت‌آپی می‌گردند که مدل کسب‌وکاری و درآمدی آن تثبیت شده باشد، و کمتر کسی در حال حاضر ریسک گذشته را می‌پذیرد. اما رویکرد شتاب‌دهنده شریف تغییری نداشت و آینده نیز مشخص نیست چه اتفاقی می‌افتد. همچنین در کنار مهاجرت نیروی انسانی، مهاجرت استارت‌آپ‌ها را داریم که مختص به شتاب‌دهنده شریف نیست و فضای کل کشور را در برمی‌گیرد.

بهرامی در مقایسه شتاب‌دهنده‌های ایرانی با کشورهای منطقه گفت: ما در مقایسه با کشورهای منطقه در رتبه بالایی قرار داریم اما از نظر میزان موفقیت استارت‌آپ‌ها، حجم سرمایه‌گذاری و دسترسی به بازارهای بین‌المللی کشورهای همسایه در شرایط بهتری قرار دارند. امارت و عربستان میزان حجم سرمایه‌گذاری که در اکوسیستم استارت‌آپی داشتند، عددهای قابل توجهی بوده است.

او درباره آینده فضای شتاب‌دهنده در بازار ایران عنوان کرد: این مساله به عواملی متعددی وابسته است و پیش‌بینی آینده را سخت می‌کند. با این حال، طول عمر شتاب‌دهنده‌ها در کشور یک دهه است و دوره اولیه رشد خود را از سر گذرانده‌اند و احتمالا به مرور به یک بلوغی در اکوسیستم رخ دهد که اتفاقاتی که به دلیل کم تجربگی و هیجان اولیه بوده، کمتر شود. به نظر می‌رسد شتاب‌دهنده‌ها به حوزه‌های تخصصی‌تر بروند و همین عامل سبب خواهد شد موفقیت بیشتری را شاهد باشیم.

https://pvst.ir/iqx

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو