skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

شهاب جوانمردی: ما مفهوم انقلاب را با گوشت و پوستمان احساس نمی‌کنیم

۲۹ مرداد ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

 بزرگ‌ترین چالش ما در سطح سیاست‌گذاران تا مردم این است که مفهوم انقلاب را با گوشت و پوست‌مان احساس نمی‌کنیم. وقتی درباره انقلاب صنعتی چهارم یا همان اقتصاد دیجیتال صحبت می‌کنیم هم باید آنچه انقلاب‌های صنعتی گذشته رقم زده‌اند را تاریخی مرور کنیم و خودمان را با زاویه ۳۶۰ درجه رصد کنیم و فرصت‌ها و تهدیدهایمان را بشناسیم. اگر به این انقلاب توجه نکنیم قطعا از قطار پیشرفت جا می‌مانیم.

به گزارش پیوست، این گفته شهاب جوانمردی، مدیرعامل هلدینگ فناپ در اپیزود ۲۴ پادکست متاورس است که در این سری به موضوعات مربوط به اقتصاد دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم پرداخته است.

شهاب جوانمردی در ابتدای صحبت‌های خود به تغییرات جهانی در اقتصاد دیجیتال اشاره کرد و گفت: اتفاقی که در جهان افتاده این است که صنایع مختلف در حال همساز شدن با تحولات اقتصاد دیجیتال و نسل چهارم صنعت هستند در کشور ما هم اقتصاد دیجیتال  ۵.۷ درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده است. او افزود: هرچه صنایع ما بیشتر با این موضوع پیوند برقرار کنند یعنی اقتصاد ما بیشتر دیجیتالایز شده است. آمارهای جهانی می‌گویند نرخ میانگین دیجیتالی شدن صنعت ۱۵ درصد بوده و در کشورهای پیشرفته این رقم به ۳۰ درصد می‌رسد. جوانمردی معتقد است اقتصاد ما برای دیجیتالی شدن هنوز فاصله معناداری با این درصدها دارد. 

او سپس در ادامه صحبت‌هایش به انقلاب صنعتی چهارم اشاره کرد و گفت: وقتی درباره انقلاب صحبت می‌کنیم معنایش آن لحظه‌ای است که تاریخ را به قبل و بعد خود تقسیم می‌کند.

او افزود: اگر تمدنی نگاه کنید می‌بینید تمدن‌های اولیه در جغرافیایی که امکان زیست در آن وجود داشته شکل گرفته‌اند و بزرگ‌تر شدن آنها وقتی بود که با یکدیگر ارتباط برقرار کردند. ارتباط مهم‌ترین عامل متصل شدن تمدن‌ها بود. سپس انرژی الکتریکی نوع دیگری از ارتباطات را به ارمغان آورد. هر کشوری که به اینها توجه کرد در جریان تمدن‌ساز جای گرفت و هر کشوری که به اینها توجه نکرد عقب ماند. در عصرهای متأخر عاملی به نام پردازش‌ها ظهور پیدا کرد و هرچه این پردازش‌ها سریع‌تر اتفاق افتاد، فاصله جوامع و تمایز تمدنی نیز بیشتر شد. بعدها ارتباطات پهن باند که شکل گرفت توسعه اقتصادی جوامع به این موضوع گره خورد و امروز می‌نیم که مثلا مفهوم کلاد (cloud) چگونه دارد این تمایزها را  رقم می‌زند. 

از چپ به راست: شهاب جوانمردی، سیاوش صفاریان پور، میلاد اصانلو

میلاد اصانلو، کارشناس فناوری ارتباطات و اطلاعات و تهیه‌کننده پادکست متاورس نیز دراین‌باره گفت: باید تاریخ خودمان را مرور کنیم و ببینیم مثلا اگر دیرتر به انقلاب صنعتی اول پیوستیم و تبعاتش را تجربه کردیم، دوباره همان اشتباه را در انقلاب‌های بعدی تکرار نکنیم. یک چیزهایی بحث‌های روشنفکری نیست، بحث روی زمین است.

او افزود: نباید مزیت‌هایی که این انقلاب برایمان دارد را نادیده بگیریم و ادامه داد: صنعت ما با استفاده از نوآوری‌های این انقلاب صنعتی جدید مزیت رقابتی ایجاد می‌کند و نتایج مختلفی به بار می‌آورد مثل این نتیجه مهم که از  از مهاجرت کارشناسان‌مان جلوگیری می‌شود.

اصانلو با اشاره به کسب‌وکار نوکیا و مسیری که در تاریخ تلفن‌های همراه طی کرد گفت: براساس حداقل‌های اقتصاد توجه به درآمد پایدار جز از طریق توجه به تغییرات رخ نمی‌دهد. مثلا در دهه ۹۰ نوکیا غول تولیدکننده موبایل بود اما توجه خاصی به 3G نکرد و کمپانی اپل از آن جلو زد و نوکیا هم هیچ‌وقت نوکیای سابق نشد. اقتصاد با کسی شوخی ندارد و شما در آن باید پارادایم شیفت‌ها را درک کنید. ما با درک این پارادایم شیفت‌ها  از خیلی هزینه‌های اضافه در سرمایه‌گذاری‌های مادر جلوگیری می‌کنیم. 

جوانمردی سپس در ادامه این پادکست یادآور شد که سیاست، برنامه و زیرساخت‌های قانونی و فنی و فرهنگی همه باهم پشتیبان یکدیگر برای پیشرفت اقتصاد دیجیتال هستند و ادامه داد: شما می‌بینید رئیس جمهوری جدید در حرف‌هایش به عدالت در آموزش و توزیع ثروت اشاره می‌کنند؛ به نظر شما مهم‌ترین ابزار یا برنامه یا تفکری که می‌تواند اینها را رقم بزند چیست؟ دیجیتالی شدن می‌تواند به این عدالت کمک کند. مثل ایام کرونا شاهد بودیم چطور شبکه شاد پذیرای میلیون‌ها دانش‌آموز برای آموزش بود.

جوانمردی در پایان گفت: در تمام دنیا تغییرات با مقاومت مواجه می‌شوند. مشکل ما این است که کمتر به عقل جهانی اعتماد می‌کنیم و توجه‌مان بیشتر به علت‌ها است تا معلول‌ها. تاریخ مجموعه یک سلسله و مردمان آن را قضاوت خواهد کرد. ما هم اگر در برابر تغییرات مقاومت کنیم، ۵۰ سال دیگر درباره نسل ما قضاوت خواهند کرد. ما باید ده مسئله اولویت‌دار کشور را پیدا کنیم و با رجوع به عقل جهانی و درس گرفتن از تجربیات‌مان درصدد برطرف کردن آن برآییم. اگر امروز یا فردا شروع کنیم هنوز دیر نشده ولی اگر امروز یا فردا حتی به مشکلاتمان فکر هم نکنیم و فقط استراحت کنیم حتما دیر شده است.

https://pvst.ir/ipx

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو