مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۷ مرداد ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
محمدرضا ظفرقندی، وزیر پیشنهادی پزشکیان برای وزارت بهداشت، بخشی از برنامه کاری خود که به مجلس ارائه کرده است را به نظام مدیریت دادهها و پرونده الکترونیکی سلامت اختصاص داده است.
به گزارش پیوست، بررسی برنامه پیشنهادی ظفرقندی نشان میدهد او به پیروی از گامهای برداشته شده در مسیر تکامل نظام جامع سلامت الکترونیکی معتقد است و به کسبوکارهای این حوزه توجه دارد.
یکپارچه نبودن نظام اطلاعات سلامت بهویژه دسترسی نداشتن به سامانههای سلامت خارج وزارت بهداشت، اجرا نشدن کامل پرونده الکترونیکی سلامت و همچنین اجرا نشدن برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع از جمله چالشهایی است که این وزیر پیشنهادی به عنوان چالشهای مهم درون نظام سلامت از آنها نام برده است.
مواردی مثل راه اندازی درگاه یکپارچه دولت الکترونیکی و دولت همراه در حوزه سلامت، تکمیل سامانه بیمههای پایه و تکمیلی درمان در بخش سرپایی و بستری و تهیه، تصویب و ابلاغ مقررات لازم برای ارائه خدمات یکپارچه سلامت الکترونیکی مبتنی بر نظام تنظیمگری (رگولاتوری) از جمله موارد مطرح شده در برنامه ظفرقندی است.
ظفرقندی همچنین در گفتوگو با ایرنا، احیای دوباره سیستم یعنی راهاندازی و استقرار شبکه الکترونیکی را به عنوان راهحلی برای موضوع یکپارچگی نظام سلامت الکترونیکی مطرح کرده بود. این وزیر پیشنهادی بهداشت اضافه کرده بود: اگر نتوانیم میان نظام جامع سلامت، پرونده الکترونیکی سلامت و نظام ارجاع سلامت ارتباط مناسب برقرار کنیم، یعنی این موضوع بر زمین مانده است.
فصل نظام مدیریت دادهها و پرونده الکترونیکی سلامت در ۲۱ بند ارائه شده است که بیشتر آنها ادامه برنامههای مشخص شده در دولتهای پیشین مانند تکمیل سامانه ردیابی، رهگیری و پایش اصالت کالاهای سلامت محور با رعایت قانون مدیریت دادهها، اجرای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار حوزه سلامت، تکمیل نظام اطلاعات سلامت کشور با شناسایی کمبودهای دادهای سلامت و اجرای گواهی فوت الکترونیکی در واحد های دولتی با امضای الکترونیکی را شامل میشود.
مواردی مانند راهاندازی کامل سیستم دادههای مالی بخش سلامت و نهادینهسازی سامانه نظاممند برای تحلیل حسابهای ملی سلامت، تدوین برنامه جامع استفاده از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی برای گسترش برنامههای این نظام و راه اندازی درگاه یکپارچه دولت الکترونیکی و دولت همراه در این حوزه از جمله برنامههای جدید ظفرقندی برای نظام سلامت الکترونیکی است.