رهبر انقلاب: حوزههای علمیه باید در مورد رمزارزها نظر بدهند
رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعهالزهرا (س)، اعلام کردند:…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۵ مرداد ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۶ مرداد ۱۴۰۳
قیمت بیتکوین تحت فشار فروش شدید و ترس در بازار تا ۴۸ هزار دلار کاهش پیدا کرد. با توجه به تعطیلی CME (بورس کالای شیکاگو) که آخرین قیمت بیتکوین در این بازار حدود ۶۳ هزار دلار ثبت شده است، برخی تحلیلها از تاثیر شکاف CME بر بالا رفتن قیمت میگویند.
به گزارش پیوست، شب گذشته قیمت بیتکوین ابتدا تحت تاثیر فشار فروش به زیر ۵۸ هزار دلار رسید. هرچند این روند ادامه پیدا کرد و خیلی زود محدوده قیمتی ۵۶ تا ۶۰ هزار دلار که گمان میرفت به عنوان یک محدوده حمایتی عمل میکند، شکسته شد و قیمت تا حدود ۴۸ هزار دلار در برخی صرافیها هم کاهش پیدا کرد. با رسیدن دوباره قیمت بیتکوین به ۷۰ هزار دلار در هفته گذشته، روند ریزش قیمت آغاز و انتشار دادههای اقتصادی آمریکا در کنار تشدید تنشها در منطقه باعث افت بیشتر از ۱۸ هزار دلاری قیمت بیتکوین شد.
از جمله دلایل این روند نزولی افزایش نرخ بهره در ژاپن به ۰.۲۵ درصد اعلام میشود که در دهه گذشته بیسابقه بوده است. در نتیجه این اقدام بورس توکیو با کاهش ۱۲ درصدی مواجه شد. همراه شدن تغییر نرخ بهره ژاپن با تنشهای منطقه در کنار انتشار دادههای مرتبط با مشاغل اقتصاد آمریکا که سناریوی رکود اقتصادی را تشدید میکند، دیگر دلیلی بود که این روند نزولی را شدت بخشید و عملاً سرمایهگذاری در بازارهای پرریسکتر را سختتر کرد.
البته این کاهش قیمت تنها در صرافیهای ارز دیجیتال به ثبت رسیده که بدون تعطیلی فعالیت میکنند. معاملات بیتکوینی در بازارهای دیگری هم رواج دارند که در قیمت تاثیرگذار است اما در تعطیلات فعالیت ندارند. بورس کالای شیکاگو (CME) یکی از بزرگترین بازارهای مالی در جهان است که معاملات اوراق فیوچرز و آپشن بیتکوین هم بخشی از خدمات آن به حساب میآید.
آخرین قیمت ثبتشده در این بازار که مربوط به بامداد شنبه میشود، ۶۲ هزار و ۹۰۵دلار را نشان میدهد. با این حال از زمان بسته شدن آخرین کندل CME، قیمت در صرافیهای ارز دیجیتال حرکت کرده و در این میان یک شکاف قیمتی بین بازارها شکل گرفته که به شکاف CME یا CME gap معروف است.
رویکرد معاملهگران در مواجهه با شکاف CME متفاوت است. با توجه به اینکه باز شدن بورس کالای شیکاگو در بامداد دوشنبه زمانی اتفاق میافتد که قیمت کاهش چشمگیری پیدا کند، بسیاری از معاملهگران گپ را نزولی تشخیص دادهاند و به دنبال فروش قبل از کاهش هستند. با این حال اخبار، تحلیل فاندامنتال یا حتی احساسات بازار روی رفتار شکاف CME تاثیرگذارند و برخی معاملهگران تصمیم میگیرند در مقابل معاملهگران دیگر معامله و با دید افزایش قیمتها فعالیت کنند.
هرچند الزامی برای پر شدن این شکافها وجود ندارد و این روند میتواند بهسرعت یا حتی تا ماهها ادامه پیدا کند.
از طرفی از جمله علل افت قیمت به زیر ۶۰ هزار دلار نبود نقدینگی کافی برای حمایت از این سطح اعلام میشود. با این حال برخی تحلیلها از نقدینگی بیشتر سطوح پایینتر برای حمایت از قیمت خبر میدهند. به این ترتیب بازار به دلیل اتفاقات پیشبینینشده در سردرگمی به سر میبرد و تحلیلگران درباره معاملات احساسی در این شرایط هشدار میدهند.