skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

گزارش سالانه متریکس: نصب اپ‌های بازی بیش از اپ‌های برنامه‌ای است

۶ مرداد ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

طبق گزارش سالانه متریکس، نصب و استفاده از اپلیکیشن‌های بازی بیشتر از اپلیکیشن‌های برنامه است. افراد در سال ۱۴۰۲ به‌طور میانگین در روز ۶ دقیقه را به اپ‌های بازی و ۲ دقیقه را به اپ‌های برنامه اختصاص داده‌اند. موضوع مهمی که در این گزارش به آن اشاره شده «تقلب» است. در این سال، نرخ تقلب در نصب اپ‌های بازی ۲ برابر بیشتر از اپ‌های برنامه‌ بوده است.

به گزارش پیوست، گزارش سال ۱۴۰۲ متریکس در سه بخش نصب‌، آنالیتیکس و میزان تقلب در نصب‌ها ارائه شده است. در تخصیص آمار بررسی ۱۴۵۰ اپ ایرانی در استورها،‌۷۷ درصد متعلق به اپ‌های برنامه و ۲۳ درصد مربوط به اپ‌های بازی است. این گزارش علاوه‌بر آمار داده مربوط به کاربران اپ‌ها شامل یک گزارشی از روند توسعه محصول متریکس نیز است.

متریکس اولین پلتفرم یکپارچه‌ اتریبیوشن و مارکتینگ اتومیشن بر بستر وب و موبایل است که عملکرد مارکترها با استفاده از آن می‌تواند نتایج کمپین‌های تبلیغاتیشان را بر اساس داده‌های واقعی و دقیق رصد کنند و به تحلیل کیفی کاربران جذب شده از طریق این تبلیغات بپردازند.

طبق گزارش سالانه متریکس  از ۱۴۵۰ اپلیکیشنی که در سال ۱۴۰۲ رصد شده و ۱۷۶ میلیون بار نصبی که انجام شده افراد به صورت خودجوش اپ‌های بازی را بیشتر از اپ‌های برنامه‌ای نصب می‌کنند. تاثیر تبلیغات صورت گرفته برای اپ‌های برنامه‌ای بیشتر بوده و نرخ تبدیل اپ‌های برنامه همواره از اپ‌های بازی بالاتر بوده است.

در سال ۱۴۰۲، بیشترین نرخ تبدیل کلیک به نصب مربوط به اپ‌های برنامه‌ای «اخبار» بوده و این‌ آمار برای اپ‌های بازی متعلق به بازی‌های «تخته‌ای» است.

طبق این گزارش، افراد در سال ۱۴۰۲ به‌طور میانگین در روز ۶ دقیقه را به اپ‌های بازی و ۲ دقیقه را به اپ‌های برنامه اختصاص داده‌اند.

موضوع مهمی که در این گزارش به آن اشاره شده «تقلب» است. در سال ۱۴۰۲ نرخ تقلب در نصب اپ‌های بازی ۲ برابر بیشتر از اپ‌های برنامه‌ بوده است.

در تخصیص آمار بررسی ۱۴۵۰ اپ ایرانی در استورها،‌۷۷ درصد متعلق به اپ‌های برنامه و ۲۳ درصد مربوط به اپ‌های بازی است.

به‌طور کلی نصب اپ‌ها به صورت ارگانیک در سال ۱۴۰۲ در دسته‌های بازی و برنامه‌ای عددی بسیار نزدیک به هم است. اپ‌های بازی تنها ۲ درصد بیشتر از برنامه‌ها به صورت ارگانیک نصب شده‌اند. مابقی نصب‌ها هم از طریق تبلیغات انجام شده است.

نصب به صورت ارگانیک بیشتر برای اپ‌های بازی صورت می‌گیرد.

عکاسی، ورزشی، دارو و درمان، نقشه از جمله موضوعاتی است که با قرارگیری در دسته برنامه‌ها ۹۵ درصد نصبشان به صورت ارگانیک بوده.

در دسته‌ی بازی‌ها هم اپ‌های حوزه «کودکانه» بیشترین تعداد نصب غیرارگانیک را از طریق تبلیغات به‌دست آورده است.

با توجه به اینکه تبلیغات جهت نصب اپ‌های برنامه تاثیرگذار بوده است. طبق این گزارش، نرخ تبدیل کلیک به نصب در اپ‌های برنامه ۳.۸۵ درصد است.  فقط ۱.۳ درصد کلیک‌های اپ‌های بازی به نصب منجر شده است.

نرخ تبدیل کلیک به نصب در اپ‌های برنامه بیش از اپ‌های بازی است.

در سال ۱۴۰۱، نصب‌های ارگانیک بیشتر در فصل تابستان رخ داده بود؛ اما سال ۱۴۰۲ برخلاف سال ۱۴۰۱ میزان نصب‌های ارگانیک اپلیکیشن‌ها از بهار تا تابستان یک روند نزولی داشته تا اینکه در تابستان به پایین‌ترین میزان خود رسیده است.

تعامل زیاد کاربران با اپ‌های بازی همواره بیشتر از سایر اپ‌ها است. همانطور که در نمودار زیر می‌بینید، کاربران علاوه‌بر تعداد سشن بیشتر، مدت زمان طولانی‌تری هم داخل اپ‌های بازی‌ مانده‌اند.

به‌طور کلی کاربران مدت زمان بیشتری را در اپ‌های بازی سپری می‌کنند.

بیشترین تعامل کاربران با اپ‌های برنامه، در حوزه‌های نقشه و سرگرمی و در اپ‌های بازی حوزه‌های ورزشی و ماجراجویی موردعلاقه افراد است.

در فصل بهار و تابستان برای هر ۲ شکل نصب ارگانیک و غیرارگانیک اپ توسط کاربران، یک روند نزولی رخ داده است. اما در فصل‌های پاییز و زمستان میزان تعامل کاربران با اپ‌ها افزایش می‌یابد. نکته حائز اهمیت در این تناوب استفاده کمتر از اپ‌های بازی توسط کاربران در فصل پاییز است.

در سال ۱۴۰۲ نیز مانند سال‌های گذشته، بیشترین درصد (حدود ۴۰ درصد) از کل نصب‌های اپلیکشینی متعلق به استان تهران است. پس از تهران، استان‌های اصفهان، فارس، خوزستان و خراسان رضوی در رتبه دوم قرار می‌گیرند (هرکدام حدود ۷ درصد از کل نصب‌ها را تشکیل می‌دهند).

طبق گزارش هرساله، کاربران عمدتا اینترنت اپراتورهای همراه اول و ایرانسل را برای استفاده از اپ‌ها مورد استفاده قرار می‌دهند. استفاده از اپراتور همراه اول نسبت به ایرانسل حدود ۱۲ درصد بیشتر است.

همانطور که در نمودار زیر هم مشخص است، کاربران اپلیکیشن‌های بازی همیشه بیشتر از اپلیکیشن‌های برنامه به صورت آفلاین با اپلیکیشن کار می‌کنند؛ همچنین کاربران اپلیکیشن برنامه در حالت آنلاین، بیشتر از دیتای موبایل استفاده می‌کنند تا وای‌فای. این موضوع برای اپلیکیشن‌های بازی برعکس است و کاربران ترجیح می‌دهند بیشتر از وای‌فای استفاده کنند تا دیتای موبایل.

وای‌فای، ترجیح کاربران برای استفاده از اپ‌های بازی است.

یشتر کاربران اپلیکیشن‌ها (۶۱ درصد آنها)، از گوشی‌‌های برند سامسونگ استفاده می‌کنند. بعد از سامسونگ، گوشی های برند Redmi با ۱۵ درصد استفاده در رتبه دوم قرار دارد.

در سال ۱۴۰۲، اختلاف فاحشی در میزان تقلب اپلیکیشن‌های دسته‌ بازی (۲.۷۳ درصد) و برنامه‌ (۰.۸۱ درصد) رخ داد. شبکه‌های تبلیغاتی نه تنها در تبدیل کلیک به نصب اپلیکیشن‌های بازی نسبت به برنامه‌ها ضعیف‌تر عمل می‌کند، بلکه همیشه میزان تقلب رخ داده شده در اپلیکیشن‌های بازی بیشتر از دسته‌ برنامه‌ها بوده است.

۳ نوع تقلب شناسایی شده در سال ۱۴۰۲ شامل تعامل غیرعادی کاربر با اپلیکیشن (Too Many Engagement) ، تزریق کلیک (Click injection) و تقلب از نوع توزیع نامتعارف (Distribution outlier) است که ۶۳ درصد از کل تقلب رخ داده شده به تعامل غیرعادی کاربر با اپلیکیشن اختصاص دارد.

متریکس در سال ۱۴۰۲ علاوه‌بر تغییر هویت بصری، وبسایت را بازطراحی و به دلیل ارائه پنل یکپارچه اتریبیوشن و مارکتینگ اتومیشن ، ui و ux داشبورد را تغییر داده است.

بخش‌بندی مشتریان به صورت لایو، ساختن سفر مشتری، راه‌اندازی کمپین از نوعری‌گر و ریکرینگ ران کنید (trigger & recurring) و اینکه علاوه‌بر اس‌ام‌اس و ایمیل، کانال‌های اپ‌پوش، وب‌پوش و پیام‌های درون‌برنامه‌ای (اپلیکیشن و وب‌سایت) می‌توان مشتریان را مورد هدف قرار داد از جمله قابلیت‌های جدید و کاربردی اضافه شده به بخش اتومیشن است. از طریق قابلیت «آن‌بوردینگ» متریکس هم می‌توان پیاده‌سازی راحت و بی‌دردسری داشت.

https://pvst.ir/ihv

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو