skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان: سهم اقتصاد دانش‌بنیان از تولید ناخالص ملی ٢.٨ درصد است

۳ مرداد ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

سهم اقتصاد دانش‌بنیان از تولید ناخالص ملی ٢.٨ درصد است و تا آخر برنامه توسعه هفتم این عدد باید به ٧ درصد برسد. درحال حاضر فروش کل شرکت‌های دانش‌بنیان ۶٣٣ همت و فروش دانش‌بنیان آنها ١٣۵ همت است.

به گزارش پیوست، در رویداد ملی معرفی برنامه توسعه و حمایت از غزل‌های دانش‌بنیان رضا اسدی‌فرد، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان با اشاره به دسته‌بندی جدید شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: از سال ١۴٠٢ شرکت‌های دانش‌بنیان به سه دسته نوپا، نوآور و فناور تقسیم شدند. سهم شرکت‌های نوپا ۶٧ درصد از کل شرکت‌های دانش‌بنیان، نوآور ٢۴ درصد و فناور ٩ درصد است. همچنین ٧٢ درصد از فروش شرکت‌های فناور دانش‌بنیان، نوآور ٢۶ و نوپا ١.۵ درصد است.

به گفته اسدی‌فر، درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از تولید ناخالص ملی ٢.٨ درصد است و تا آخر برنامه توسعه هفتم این عدد باید به ٧ درصد برسد. درحال حاضر فروش دانش‌بنیان شرکت‌های فناور ٩٨ همت، نوآور ٣۵ همت و نوپا ٢ همت است. درواقع فروش کل شرکت‌های دانش‌بنیان ۶٣٣ همت و فروش دانش‌بنیان آنها ١٣۵ همت است.

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان با اشاره به مفهوم غزال توضیح داد: اصطلاح غزال برای توصیف شرکت‌هایی به کار می‌رود که در یک دوره معین، به صورت مداوم نرخ رشد بالایی را ایجاد می‌کند. اما مفهوم یونیکورن یا تک‌شاخ، به شرکت‌هایی گفته می‌شود که ارزش آنها به یک میلیارد دلار یا بیشتر رسیده است.

او با تاکید بر اینکه شرکت‌های غزال از بین شرکت‌های بزرگ دانش‌بنیان انتخاب می‌شوند، ادامه داد: شاخص‌های ورود به باشگاه شرکت‌های بزرگ دانش‌بنیان، فروش کل حداقل ٢٠٠ میلیارد تومان، فروش دانش‌بنیان حداقل ۵٠ میلیارد تومان، اشتغال حداقل ٢٠٠ نفر و صادرات حداقل یک میلیون دلار است. درحال حاضر ١٧٠ شرکت دانش‌بنیان شاخص‌های ورود به باشگاه شرکت‌های بزرگ دانش‌بنیان را دارند. فروش کل اعضای باشگاه، ٣١۴ همت و فروش دانش‌بنیان اعضای باشگاه ۶۴ همت است.

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی با بیان اینکه، تحولات زیست‌بوم دانش‌بنیان طی سه دهه گذشته به سه دوره تقسیم می شود، افزود: دهه ۷۰، دهه توسعه گسترش آموزش عالی در کشور، دهه ۸۰ دهه پژوهش و دهه ۹۰ ایجاد بستر دانش‌بنیان‌ها در کشور بود. حاصل اینها شکل‌گیری تعداد قابل توجهی از شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور شد.

در این برنامه از ١٢ غزال دانش‌بنیان رونمایی شد و به اولین و ١٠ هزارمین شرکت دانش‌بنیان جایزه اهدا شد.

در ادامه مراسم، مهدی غضنفری، رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی درباره حمایت‌های صندوق گفت: صندوق نسبت به شرکت‌هایی که ارزآوری کنند تسهیلات می‌دهد. صندوق منابعی را به عنوان ریال در اختیار صندوق نوآوری و شکوفایی قرار داده است که با تایید معاونت علمی تسهیلات ریالی به برخی از شرکت‌ می‌دهد و منابعی را در اختیار می‌گذارد.

مهدی غضنفری، رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی
مهدی غضنفری، رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی

به گفته غضنفری، صندوق دو ردیه جدید و جاری دارد. رویه جاری اعطای تسهیلات ریالی و ارزی است. نام امسال را هوش مصنوعی گذاشته‌ایم زیرا برای این حوزه کار ویژه‌ای می‌خواهیم انجام دهیم.
رویه جدیدمان این است که در غزال‌ها سرمایه‌گذاری و مشارکت کنیم.

او با اشاره به انواع سرمایه‌گذاری‌های صندوق اضافه کرد: صندوق می‌تواند به چند روش سرمایه‌گذاری کند؛ صندوق می‌تواند چند درصد از پروژه را بردارد یا چند درصد از فروش محصول با خدمات به صندوق اختصاص پیدا کند، درواقع در مدل جدید لازم نیست منابع حتما در قالب وام دراختیار شرکت‌های قرار بگیرد.

درکل وام، مشارکت، سهم از شرکت، سهم از محصول و غیره می‌تواند از انواع سرمایه‌گذاری صندوق باشد. طبق شرایط هم شرکت روش متفاوت است. ما با اسنپ، دیجی‌کالا و غیره می‌توانم چنین فعالیت‌هایی داشته باشیم.

به گفته غضنفری صندوق کار بنگاه‌داری نمی‌کند و هیچ اعتقادی هم به بنگاه‌داری ندارد.

او اعتقاد دارد نگاه کمونیستی بین مسئولین نتیجه منفی دارد. یکی از ایرادات این حوزه نبود نگاه اقتصادی است. به گفته غضنفری، به جای توجه به نیروگاه، دارو و غیره باید به اقتصاد نیروگاه پرداخته شود و در همه موارد نگاه اقتصادی منعکس شود.

https://pvst.ir/igy

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو