skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فناوری

علی خیرآبادی نویسنده میهمان

تبعیض‌ها باعث کاهش استفاده زنان از هوش مصنوعی می‌شود

علی خیرآبادی
نویسنده میهمان

۲ مرداد ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

گزارشی که توسط «انجمن زنان به سوی فناوری» با حمایت گوگل و سازمان امنیت و همکاری اروپا منتشر شده است، نشان می‌دهد که ۶۸ درصد از زنان مورد بررسی از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده می‌کنند. با این حال، تعصبات جنسیتی، تبعیض‌ها و نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی و استفاده اخلاقی از این فناوری‌ها، در ابتدا زنان را دچار تردید می‌کند.

به گزارش پیوست، این نظرسنجی که از ۵۴۰۰ زن در ۱۳ کشور اروپایی و در قالب گروه‌های علاقه‌مند به حرفه‌های فناوری، شاغلین فعلی این حوزه و افراد مبتدی انجام شده است، نشان می‌دهد که در حالی که درصد قابل توجهی از زنان به هوش مصنوعی علاقه‌مند هستند، بسیاری از آن‌ها در مورد مهارت‌های فنی خود احساس ناامنی می‌کنند و با کلیشه‌های جنسیتی روبرو می‌شوند که اعتماد به نفس آن‌ها را تضعیف می‌کند.
بر اساس نتایج این تحقیق، زنان به چهار دسته تقسیم شدند: علاقه‌مندان به مشاغل فناوری (۳۱%)، کسانی که علاقه‌مند به مشاغل فناوری نیستند (۳۰%)، کسانی که بیش از ۲ سال در فناوری کار کرده‌اند (۲۷%) و کسانی که کمتر از دو سال در این زمینه کار کرده‌اند. (۱۲٪).
از میان علاقه‌مندان به مشاغل فناوری، ۷۷ درصد به هوش مصنوعی علاقه‌مند بودند، در حالی که ۶۴.۶ درصد از کسانی که کمتر از دو سال در این زمینه کار کرده‌اند و ۶۳.۹ درصد از افراد، با تجربه بیش از ۲ سال گفتند که می‌خواهند در مورد این فناوری بیاموزند.
با وجود این چالش‌ها، باید بر خوش‌بینی زنان نسبت به پتانسیل هوش مصنوعی و ضرورت در نظر گرفتن دیدگاه‌های متنوع کاربران در این حوزه تأکید کرد زیرا که گزارش کمبود حضور زنان در مجموعه داده‌های آموزشی هوش مصنوعی این موضوع را تأکید می‌کند که می‌تواند منجر به تداوم سوگیری‌ها نسبت زنان در فناوری‌های هوش مصنوعی شود. فقدان الگو‌های زن در این حوزه باعث عدم درک صحیح فناوری هوش مصنوعی از زنان می‌شود.
با توجه به پویایی محیط کار، این نظرسنجی نشان می‌دهد که بسیاری از سازمان‌ها فاقد سیاست‌های شفاف در مورد هوش مصنوعی و راهنمایی‌های لازم برای کارکنان خود در این زمینه هستند که این امر بر میزان پذیرش هوش مصنوعی در بین زنان تأثیر می‌گذارد.
سیاست‌های روشن و چارچوب‌های حمایتی به عنوان عوامل کلیدی برای تقویت اعتماد و صلاحیت در استفاده از هوش مصنوعی در میان کارکنان زن شناخته شده‌اند. ارائه مواد آموزشی در دسترس، ایجاد شبکه‌های حمایتی و تأکید بر هوش مصنوعی به عنوان ابزاری برای ارتقای شغلی، از جمله توصیه‌های ارائه شده در این گزارش است.
از کارفرمایان خواسته می‌شود تا مسیر‌های یادگیری اختصاصی و پروژه‌های عملی را برای تشویق به تعامل عمیق‌تر با فناوری‌های هوش مصنوعی ارائه دهند. فرصت‌های آموزش پیشرفته در یادگیری ماشین و رباتیک، شرکت در هکاتون‌ها و برنامه‌های راهنمایی نیز برای توانمندسازی زنان در نقش‌های فناوری پیشنهاد می‌شود.
بسیاری از سازمان‌ها برای پیاده‌سازی ابزار‌های هوش مصنوعی عجله دارند اما هنوز سیاست‌های روشنی در مورد این فناوری ایجاد نکرده‌اند. ۳۰ درصد از پاسخ‌دهندگان در نظرسنجی گفتند که از خط‌مشی کارفرمای خود مطمئن نیستند و فقط ۸ درصد گفتند که راهنمایی‌هایی در مورد نحوه استفاده از هوش مصنوعی در محل کار دریافت کرده‌اند.
در مقابل سیاست‌های کارفرمایی که استفاده از هوش مصنوعی را مجاز و هدایت می‌کنند، با بالاترین نرخ‌های استفاده (۶۹.۴٪) و به دنبال آن سیاست‌های واضح و تجویزی (۶۴.۱٪) مرتبط هستند.
در نهایت، این گزارش بر لزوم رویکردی جامع برای شمولیت در هوش مصنوعی تأکید می‌کند و بر اهمیت مقابله با سوگیری‌ها، ایجاد محیط‌های حمایتی و ارتقای حضور زنان در توسعه هوش مصنوعی تأکید می‌کند. با اجرای این استراتژی‌ها، سازمان‌ها می‌توانند زنان را برای استفاده مؤثر از هوش مصنوعی توانمند سازند و مهارت‌ها و اعتماد به نفس آن‌ها را در این فناوری ارتقا دهند.

منبع: venturebeat

https://pvst.ir/igm

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو