مدیرعامل بهپرداخت ملت: تغییر مدل کارمزد فقط شرکتهای PSP را از ورشکستگی نجات داد
مدیرعامل بهپرداخت ملت درباره وضعیت کلی بورس گفت که این حوزه در یک سال اخیر…
۹ آذر ۱۴۰۳
۲۳ تیر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تعداد تراکنشهای ناتمام و مغایرتی رخداده در خردادماه بر اساس گزارش شاپرک نسبت به اردیبهشتماه ۲۷ درصد افزایش یافته است.
به گزارش پیوست، گزارش خردادماه شاپرک از افزایش بیش از ۲۷ درصدی تعداد تراکنشهای ناتمام رخداده در خردادماه نسبت به اردیبهشتماه در شبکه پرداخت خبر میدهد. این شاخص تاثیر عمدهای بر کیفیت انجام عملیات و رضایت از شبکه پرداخت دارد و بایستی در نسبت با کل تراکنشها روند کاهشی داشته باشد. در واقع، با وجود افزایش ۰.۴۶ درصدی تعداد کل تراکنشهای موفق در خرداد ۱۴۰۳ نسبت به اردیبهشتماه، تعداد تراکنشهای ناتمام در این دوره با افزایش همراه بوده است.
بر اساس گزارش شاپرک در خردادماه مبلغ تراکنشها در شبکه پرداخت ۱۹ همت رشد را نسبت به ماه گذشته تجربه کرده است. همچنین، در کنار افزایش مبلغ تراکنشها در خردادماه، تراکنشها در شبکه پرداخت از نظر تعدادی ۲۰ میلیون رشد داشته است. به این ترتیب، تراکنشهای شبکه پرداخت از نظر مبلغ ۱.۵۲ درصد و از نظر تعداد ۰.۴۶ درصد نسبت به اردیبهشتماه رشد کردهاند. این رشد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته در تعداد ۴.۶۳ درصد و در مبلغ نزدیک به ۲۷ درصد افزایش را تجربه کرده است.
با این همه، مقایسه ارزش حقیقی تراکنشها در شبکه پرداخت در خردادماه نسبت به اردیبهشتماه با کاهش ۱.۲۱ درصدی همراه بوده است. به عبارت بهتر، اثرات تورم در مدت یادشده ۱.۲۱ درصد از ارزش تراکنشهای شاپرک کاسته است. همچنین ارزش حقیقی تراکنشها در نسبت با مدت مشابه سال گذشته ۳.۷۵ درصد کاهش را تجربه کرده است.
شبکه پرداخت در زمینه تعداد ابزارهای پذیرش در مجموع ۰.۸۷ درصد رشد داشته است. در این شاخص، ابزار پذیرش اینترنتی ۳.۰۲ درصد و کارتخوان فروشگاهی ۰.۶۲ درصد رشد داشته است در حالی که ابزار پذیرش اینترنتی با رشد منفی ۰.۰۲ درصد روبهرو بوده است. کارتخوان فروشگاهی با سهم بیش از ۹۱ درصد بیشترین سهم را از نظر تعداد تراکنشهای شبکه پرداخت دارد و ابزار پذیرش موبایلی با ۳.۲۵ درصد در جایگاه بعدی قرار میگیرد. همچنین ابزار پذیرش اینترنتی با کاهش تعدادی در شاخص ابزارهای فعال سیستمی، کاهش معناداری در سهم تعداد تراکنشها تجربه کرده است.
در مجموع، متوسط تراکنش هر ابزار پذیرش شاپرکی در خردادماه ۳۷۴ تراکنش بوده است که این تعداد نسبت به مقدار مشابه در ماه گذشته کاهش ۱.۵۲ واحدی را تجربه کرده است. با این حال، بیشترین تغییر متوسط تراکنش در ابزار پذیرش موبایلی بوده است و از ۲۲۵ تراکنش در اردیبهشتماه ۲۱۴ تراکنش در خردادماه رسیده است. همچنین شاخص مبلغی تراکنشهای ابزارهای پذیرش شبکه نشان میدهد؛ بیش از ۹۴ درصد از تراکنشهای ابزار کارتخوان فروشگاهی مبلغ کمتر از ۶۰۰ هزارتومان داشته است.
گزارش شاپرک نشان میدهد توزیع مبلغی تراکنشهای پرداخت الکترونیکی کارتی در مقایسه دهک دهم با دهک اول بسیار نابرابر بوده است و روند حاکم بر این شاخص مقایسهای از تغییر ارزش تراکنشهای شبکه پرداخت در نسبت با تغییرات اقتصادی جامعه حکایت دارد. بر این اساس، نسبت میان این دو دهک در مقایسه نقطه به نقطه رشد ۵.۷۸ درصد و در قیاس ماهانه نیز کاهش ۴.۶۷ را تجربه کرده است. به عبارت بهتر، در قیاس ماهانه، متوسط مبلغی تراکنشهای دهک دهم کاهش ۰.۲۷ درصدی و متوسط مبلغی دهک اول رشد ۴.۶۱ درصدی را تجربه کرده است. در مجموع این تغییرات افزایشی و کاهشی در متوسط مبلغ، کاهش ۴.۶۷ درصدی نسبت به متوسط قیمت دهک دهم به دهک اول در قیاس ماهانه شده است.
شاخص سهم بازار شرکتهای پرداخت الکترونیکی از صدرنشینی پرداخت الکترونیکی سامان خبر حکایت دارد. این شرکت در شاخص سهم تعدادی و مبلغی تراکنشها، به ترتیب سهم ۲۰.۵۴ و ۲۰.۵۹ را به دست آورده است. در این ماه اختلاف سهم تعدادی و مبلغی شرکت به پرداخت ملت به عنوان دومین شرکت در این جایگاه با پرداخت الکترونکی سامان به ترتیب ۱.۸۱ و ۰.۶۵ درصد بوده است. به طور کلی، در شاخص سهم تعدادی در خردادماه نسبت به اردیبهشتماه بین شرکتهای پرداخت الکترونیکی جابجایی رخ نداده است. اما در شاخص سهم مبلغی بین دو شرکت پرداخت نوین آرین و پرداخت الکترونیکی سپهر جابجایی رخ داده است.
همچنین شاخص سهم شرکتهای پرداخت الکترونیکی از بازار تراکنشهای هر یک از ابزارهای پذیرش نشان میدهد که پرداخت الکترونیکی سامان همانند اردیبهشت ماه با پوشش بیش از ۲۰ درصد تراکنشهای کارتخوان فروشگاهی بالاترین سهم را از این بازار به دست آورده است. شرکت به پرداخت ملت در هر دو ابزار پذیرش اینترنتی و موبایلی به ترتیب با کسب بیش از ۳۷ و نزدیک به ۴۵ درصد بیشترین سهم را در این بازار برای خود کرده است. همچنین بیشترین اختلاف بین سهم تعدادی تراکنشهای ابزار پذیرش کارتخوان فروشگاهی با ۰.۳۳ درصد کاهش به شرکت فراپردازان آروند امید تعلق دارد.
متن کامل گزارش اقتصادی شاپرک خردادماه