استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۱ تیر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۲ تیر ۱۴۰۳
حسین مهویدی مدیرعامل مرکز گسترش فناوری اطلاعات (مگفا)، میگوید: ایجاد زیرساختهای IoT، دامداری و کشاورزی هوشمند و هوشمندسازی صنایع از بخشهایی است که مگفا روی آن تمرکز کرده است.
به گزارش پیوست،حسین مهویدی مدیرعامل مرکز گسترش فناوری اطلاعات (مگفا) در نشست خبری در حاشیه بیست و هفتمین نمایشگاه الکامپ به اهمیت فناوریها و استفاده از آن در صنایع پرداخت و عنوان کرد: تا کنون بهرهبرداری صنایع از فناوریها کم بوده است و ایران هم باید همراستا با جهان در زمینه انقلاب صنعتی چهارم فعال باشد.
او شرایط فعلی و بهرهوری پایین صنایع را از مصادیق بارز بیتوجهی به فناوری دانست و تمرکز مگفا را شناسایی نیازهای زیرساختی فناورانه صنایع برشمرد.
او در این باره ادامه داد: ما از سال ۱۴۰۰ در این زمینه چندین کار مهم انجام دادهایم. سازماندهی شرکتهای دانشبنیان و توانمندسازی استارتآپها و هوشمندسازی صنایع بخشی از اهدافی بوده است که آن را در مگفا دنبال کردهایم. هوشمندسازی و استفاده از کاربردهای فینتک و بهرهوری را ارتقا میدهیم. در واقع ما میخواهیم شرکتهای دانشبنیان استارتآپی را سازماندهی کنیم و ارزشها و پروژههای مشترک تعریف کنیم.
مدیرعامل مگفا گفت: ما تا کنون قراردادهای مهمی با صنایع بزرگ مثل سنگ آهن مرکزی منعقد کردهایم. روال کار به این شکل است که ما در مگفا شرکتها را شناسایی و ارزیابی میکنیم و قراردادهای خود را مبنی بر نیازهای شرکتها پیش میبریم.
او همچنین افزود: تا تجاریسازیها انجام نشود و ارزش افزودهای برای کارهای فناورانه تعریف نشود امکان درآمدزایی به وجود نمیآید و تمرکز ما روی همین توانمندسازی است.
مدیرعامل مگفا مهمترین پروژههای این مرکز را بلاکچین و فینتک برشمرد و توضیح داد: خیلی از شرکتها داراییهای قابل توجهی دارند اما راهکاری برای تامین مالی آنها وجود ندارد. توکنایز کردن داراییها و ایجاد زیرساختهای IoT مرتبط با انقلاب صنعتی چهارم و تمرکز روی دامداری و کشاورزی هوشمند هم از بخشهای است که ما در مگفا بر روی آن تمرکز کردهایم.
مهویدی در این نشست با تشریح خدمات و توانمند های این مرکز در راستای بومی سازی و توسعه کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور(در زمینه های توسعه نرم افزار و دولت الکترونیکی، امنیت و پدافند سایبری و توسعه فناوری های نوین) خواستار همکاری بیشتر رسانهها در راستای گسترش فناوری در کشور شد.
مدیرعامل مگفا با تاکید براینکه مگفا از شرکت های تابعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران بزرگترین شرکت دولتی تخصصی در حوزه IT است، تصریح کرد: برای مبارزه با فساد هیچ راهی به غیر از توسل به ایجاد سامانههای هوشمند در سازمانهای دولتی و توسعه دولت الکترونیک وجود ندارد.
او ادامه داد: یکی از مهمترین وظایف مگفا ایجاد سامانههای مرتبط با توسعه دولت الکترونیک بود که در این زمینه وزارت صمت در اولویت قرار داشت. همچنین سامانههایی مانند اینماد، توانیران، اعتبارسنجی و رتبهبندی بازرگانان از جمله طرحهایی است که مگفا اجرا کرده است و این شرکت اخیرا ماموریتی از وزارت صمت در زمینه نظارت و پشتیبانی و توسعه سامانه جامع تجارت به عنوان نماینده آن وزارتخانه دریافت کرده است.
او اضافه کرد: مگفا حدود ۳۰۰ شرکت دانشبنیان را شناسایی، و با همکاری با آنها کلانپروژههایی را در حوزه هوشمندسازی و هوش مصنوعی در شرکتها و مجموعههای بزرگ صنعتی و معدنی کشور تعریف کرده است.
او گفت:طبق بررسیهای به عمل آمده، مهمترین دلایل عدم تمایل برخی شرکتهای صنعتی به همکاری با شرکتهای دانش بنیان عبارتنداز: مشکلات شرکتهای دانش بنیان در تامین وثایق و ضمانت های مورد نیاز، عدم توانایی اجرای کلان پروژهها یا زنجیرهای از حلقههای مختلف قابل تعریف در یک کلان پروژه است.
مگفا می تواند بعنوان راهبر یک کنسرسیوم از شرکتهای دانش بنیان از یک طرف، تضامین لازم را به کارفرما ارائه کرده و از طرف دیگر متناسب با توانمندی و تخصص فنی هریک از شرکتهای دانش بنیان ، اجرا و پیاده سازی حلقه های مختلف زنجیره یک کلان پروژه را به آنها واگذار کرده و بعنوان یک Solution Provider، مدیریت کلان پروژه را انجام داده و در نهایت جمع بندی و پروژه را تحویل دهد.
مهویدی ادامه داد: با این دیدگاه مگفا اقدام به شناسایی شرکتهای دانش بنیان مرتبط در حوزه های تخصصی خود کرده و تلاش دارد با کنسرسیوم های تخصصی در هر یک از حوزه ها کلان پروژههایی را در شرکتهای بزرگ صنعتی معدنی به اجرا گذاشته و در این راستا نیز توانسته چندین کلان پروژه را با شرکتهای بزرگ صنعتی معدنی اجرایی کند.
مگفا، هوشمند سازی صنایع و معادن کشور را در اولویت های بعدی برنامه خود قرار داده و موفق به عقد قرارداد و امضای تفاهم نامه با شرکتهای دانش بنیان و شرکت های بزرگ معدنی از جمله مجتمع فولاد مبارکه، شرکت سنگ آهن گل گهر، مجتمع مس سرچشمه، شرکت آلومینای جاجرم و شرکت سایپا و برخی از مجتمع های پتروشیمی، پژوهشگاه نیرو و غیره شده است.
او در ادامه با اشاره به عقد قرارداد هوشمندسازی سنگ آهن مرکزی ، گفت: با این قرارداد با بیش از ۱۰ شرکت دانش بنیان همکاری و بخش های از این قرارداد را برون سپاری کردهایم.