skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کپی‌تریدینگ ارزهای دیجیتال در ایران چگونه ریسک را افزایش می‌دهد؟

۱۱ تیر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

کپی‌ترید در بازار ارزهای دیجیتال داخلی به محبوبیت بالایی رسیده و به‌ خصوص کاربران مبتدی از آن برای کاهش ریسک استفاده می‌کنند. بازاری که تا همین چند سال پیش در اختیار پلتفرم‌های مستقل‌تری بود اما امروزه به تسخیر صرافی‌های بزرگی مانند بایننس درآمده و کاربران ایرانی برای استفاده از این خدمات با چالش‌های بیشتری مواجه شده‌اند و به نظر می‌رسد نسخه داخلی کپی‌تریدینگ به جای کاهش ریسک، آن را افزایش می‌دهد.

به گزارش پیوست، داشتن یک استراتژی معاملاتی کم‌ریسک اما با درصد موفقیت (Win Rate) بالا برای ورود به بازار پرنوسان ارزهای دیجیتال به معنی کسب سود چشمگیر است. در شرایط داخلی که سقف قیمتی بیت‌کوین نسبت به ریال قبل از جفت معاملاتی دلاری آن دیده می‌شود، حتماً بسیاری از کاربران طعم سود کریپتویی را چشیده‌اند. با این حال تبدیل شدن به یک معامله‌گر (trader) حرفه‌ای نیازمند مهارت‌هایی مانند مدیریت سرمایه و ریسک در کنار کنترل احساسات است که نبود آنها در کاربران مبتدی می‌تواند دارایی آنها را در کمترین زمان نابود کند.

مفهومی به نام کپی‌تریدینگ که در بازارهای سنتی‌تر مانند فارکس هم کاربرد دارد برای پاسخ به همین نیاز طراحی شده. با کپی‌ترید کاربران می‌توانند بدون درگیری با موضوعات تخصصی تحلیل تکنیکال، معاملات یک تریدر حرفه‌ای را روی حساب معاملاتی خود در صرافی کپی کنند.

البته استفاده از این روش علاوه‌ بر نیاز به آگاهی کافی برای انتخاب پلتفرم و تریدر مناسب، مستلزم امکان معامله در صرافی‌هایی است که بازارهایی با عمق بالا دارند. چراکه کوچک‌ترین اختلاف‌ها برای پر شدن سفارش یا انجام معامله در زمان کپی شدن معاملات به معنای متضرر شدن کاربر است. به همین دلیل از میان بی‌شمار صرافی ارز دیجیتال، تنها گزینه‌های معدودی با این عمق بازار باقی می‌مانند و صرافی‌های محلی داخلی در میان آنها جای نمی‌گیرند.

بازار کم‌عمق پوسته‌ها

با نگاهی به وب‌سایت‌های داخلی کپی‌تریدینگ مشخص می‌شود هیچ‌کدام امکان کپی معاملات در یک سکوی تبادل داخلی را ندارند. اما در مقابل پلتفرم‌هایی با عمق بازار بالا مانند بایننس، کوکوین یا حتی BingX در لیست آنها به چشم می‌خورد.

اینجا اولین چالش علاقه‌مندان به کپی‌تریدینگ است. داشتن حساب در صرافی‌هایی مانند بایننس یا کوکوین نیازمند احراز هویت است و کاربران ایرانی امکان فعالیت در این پلتفرم‌ها را ندارد. به همین دلیل بسیاری از افراد تصمیم می‌گیرند با هویت‌های جعلی و از طریق واسطه‌ها حساب صرافی خود را تهیه کنند. تصمیمی پرریسک که در صورت لو رفتن، می‌تواند به نابودی کل سرمایه کاربر بینجامد.

البته حساب BingX در میان این صرافی‌ها جداست. BingX به عنوان یک صرافی خارجی میزبان بسیاری از کاربران ایرانی است و مشخص نیست این صرافی در کدام کشور فعالیت می‌کند که با سخت‌تر شدن نظارت‌ها همچنان به کاربران ایرانی خدمات ارائه می‌دهد. اما سوال مهمی که پیش می‌آید این است که چرا کاربر باید ریسک هویت جعلی در پلتفرمی مانند بایننس را بپذیرد و کنترل معاملات را به یکی از پلتفرم‌های کپی‌تریدینگ داخلی بسپارد، در حالی که می‌تواند به‌راحتی از سرویس کپی‌ترید بایننس استفاده کند؟

مقایسه امکانات کپی‌تریدینگ پلتفرم‌های داخلی و خارجی هم درخور توجه است. این سرویس که قرار است با استفاده از API یک صرافی ارز دیجیتال، امکان کپی معاملات را فراهم کند نیازمند شفافیت بالا در عملکرد تریدرهاست تا کاربران بتوانند مناسب‌ترین عملکرد را برای شرایط خود انتخاب کنند.

در شرایطی که پلتفرم‌های مطرح تقریباً هر اطلاعاتی را که به این انتخاب کمک می‌کند در اختیار کاربران قرار می‌دهند، وب‌سایت پلتفرم‌های داخلی کپی‌ترید پر از ابهام و اشکال است. دریافت کارمزد تا ۱۷ درصد برای پلتفرمی که عملاً هیچ شفافیتی از عملکرد تریدرها ندارد موضوعی است که تنها در میان پلتفرم‌های داخلی دیده می‌شود.

شاخص‌هایی مانند میزان سود‌آوری (ROI)، جزئیات معاملات، درصد موفقیت یا موارد دیگری که می‌تواند به کاربر برای انتخاب یک تریدر کمک کند، از حداقلی‌ترین نیازمندی‌های این بازار است؛ مواردی که به‌راحتی در بخش کپی‌تریدینگ صرافی‌هایی مانند بایننس یا حتی BingX به چشم می‌خورد.

حداقل‌های کپی‌تریدینگ

در بازار پلتفرم‌های کپی‌ترید، در هر دو سمت کاربر و کسب‌وکار حداقل‌هایی تعریف می‌شود. کاربران در لحظه عضویت در این پلتفرم‌ها باید با شرایط و قوانین پلتفرم موافقت کنند که در آنها قید شده این بازار پرریسک است و احتمال زیان در آن وجود دارد. از طرفی انجام کپی‌تریدینگ هرچند برای مبتدیان مناسب است اما این بدان معنا نیست که به آگاهی از بازار نیازی نیست و کاربران باید از شرایط کلی بازار آگاهی کافی داشته باشند.

چراکه در کپی‌تریدینگ، کاربر ریسک واگذاری اختیار معامله با سرمایه‌اش را به معامله‌گر دیگری واگذار می‌کند و در صورت بی‌اطلاعی از روند‌ها و شرایط کلی بازار، این اختیار می‌تواند به متضرر شدن او منجر شود. همچنین شناخت اصلاحاتی ماندن ROI، Win Ratio، PnL Ratio و… برای انتخاب یک معامله‌گر مناسب الزامی است.

اما کسب‌وکارها هم باید حداقل‌هایی را رعایت کنند. رابط گرافیکی ساده، تجربه کاربری خوب یا شفافیت بالا در اطلاعات معامله‌گران مهم است. اما شاید بتوان گفت پشتیبانی این پلفترم‌ها در کنار اطلاعاتی که در اختیار کاربران قرار می‌دهند مهم‌ترین مواردی هستند که باید رعایت شوند تا در صورت بروز مشکل در فضایی که ممکن است زمان کمی تا زیان قابل توجه فاصله باشد، پشتیبانی بتواند مشکلات را برطرف و کاربر را راهنمایی کند.

البته با جست‌وجوی کلیدواژه کپی‌ترید در گوگل به چند وب‌سایت داخلی برمی‌خوریم که شماره درج‌شده برای بخش پشتیبانی آنها پاسخگو نیست. در برخی حتی وب‌سایت به صورت عملکردی دچار مشکل است و تقریباً هیچ‌کدام اطلاعات واضح و شفافی در مورد معامله‌گران ارائه نمی‌دهند. به این ترتیب مشخص نیست چرا کاربر باید هزینه‌های بالای کارمزد و ریسک فعالیت با هویت جعلی در پلتفرمی که خود کپی‌ترید ارائه می‌دهد را بپذیرد و عملاٍ هیچ ارزشی دریافت نکند.

https://pvst.ir/i9c

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو