رئیس سازمان فضایی ایران: اینترنت ماهوارهای در کشور درحال توسعه است
ارائه سرویس و توسعه اینترنت ماهوارهای در کشور توسط سازمان فضایی در حال پیگیری است.…
۲۴ دی ۱۴۰۳
۶ تیر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
وزیر ارتباطات در صفحه ویراستی خود نوشت: پهنای باند اینترنت کشور به ۱۰.۷ ترابیت بر ثانیه رسیده است.
به گزارش پیوست، عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات در تشریح عملکرد این وزارتخانه در دولت سیزدهم در صفحه ویراستی خود خبر از دو برابر شدن پهنای باند اینترنت کشور از است ۵.۴ به ۱۰.۷ ترابیت بر ثانیه داد.
طبق آنچه زارع پور نوشته است: تنوع بخشی به مسیرهای ورودی اینترنت به کشور، افزایش دو برابری ظرفیت اینترنت کشور از ۵.۴ به ۱۰.۷ و افزایش نقاط حضور بینالملل شرکت زیرساخت از اقدامات مهم برای ارتقا کیفیت و پایداری اینترنت است که باعث شدبرخلاف گذشته، قطعی لینکهای بینالملل، شبکه را دچار مشکل نکند.
یکی دیگر از مواردی که زارعپور در گزارشهای خود در این شبکه اجتماعی اعلام کرده است میزان ترانزیت داده بینالمللی در کشور است. زارع پور در ویراست خود نوشته است: با توسعه تعاملات بینالمللی و مزیت بخشی به مسیرهای ترانزیتی کشور، میزان اینترنت ترانزیت شده از خاک کشورمان ۲.۵ برابر شده و طبق برنامه تا پایان سال به ۴ ترابیت بر ثانیه خواهد رسید.
او از دیگر اقدامات این وزارتخانه به تمرکز زدایی ترافیک از تهران و اصلاح مهندسی شبکه اشاره کرده است. از اقدامات انجام شده در این زمینه توسعه ۵ برابری ظرفیت IXPهای استانی و تشویق خدمات مهم ملی به توزیع ترافیک است که منجر به افزایش ۳ تا ۴ برابری ترافیک در نقاط تبادل شده است.
زارعپور در سلسله گزارشهای خود نوشته است: در کمتر از ۳ سال به اندازه سه دهه قبل از این دولت به ظرفیت شبکه مادر ارتباطی کشور افزوده شد. ظرفیت شبکه انتقال از ۳۱. ۹ به ۶۴ ترابیت برثانیه، شبکه IP از ۲۸. ۳ به ۵۶. ۵ ترابیت برثانیه و ظرفیت IXPها از ۶ به ۳۰ ترابیت برثانیه ارتقا یافت. نتیجه اینکه شبکه کشور قادر به مدیریت ترافیکهای بیسابقه شد.
وزیر ارتباطات در این گزارشها مدعی افزایش سرعت اینترنت بر اساس دادههای داشبوردهای داخلی و جهانی شد و گفت: شاخصهای کیفی مثل نرخ اتلاف بسته (PLR)، تأخیر (RTT) و نوسان تأخیر (Jitter) هم بین ۱۵ تا ۴۰ درصد در ارتباطات داخل و بینالملل بهبود داشتهاند. به استناد داشبوردهای جهانی، سرعت اینترنت همراه و ثابت به ترتیب ۷۱و ۶۵درصد نسبت به شهریور۱۴۰۰و حدود ۲۰درصد نسبت به دی ماه گذشته ارتقا یابد.
از دیگر بخشهای این گزارشها تعداد سایتهای نسل ۴ و ۴.۵ است که به گفته وزیر ارتباطات بیش از ۳۲ درصد رشد داشته است. زارع پور نوشت: تعداد سایتهای نسل پنجم قریب به ۲۰۰ برابر شده؛ ضریب نفوذ تلفن همراه از ۱۵۷ به ۱۷۹ درصد رسیده و ضریب نفوذ پهن باند سیار از ۹۷ به ۱۲۷ درصد رسیده است.
وزارت ارتباطات پیشتر سایتهای مراکز تبادل ترافیک تهران، تبریز، مشهد و شیراز را از دسترس خارج کرده بود و صرفنظر از سامانه شفافیت این وزارتخانه که مدتها است به روزرسانی نشده است، دسترسی به وضعیت ترافیک شبکه در سایت شرکت ارتباطات زیرساخت نیز امکان پذیر نیست.