اقتصاد پنهان فیلترینگ، دانشبنیان با رشد درونزا
ابزارهای عبور از محدودیتهای اینترنتی، یک اکوسیستم اقتصادی ایجاد کردهاند که با همکاری فیلترینگ و…
۳ آذر ۱۴۰۳
اولین دوره از برنامه جهانی Solve for Tomorrow سامسونگ در ایران با تقدیر از تیمهای برتر به پایان رسید. در این دوره ۴۹ نفر در قالب ده تیم حضور داشتند.
به گزارش پیوست، در اولین مرحله از برنامه جهانی Solve for Tomorrowسامسونگ در ایران که با شرکت چهل و نه دانشجو برگزار شد. این دانشجویان با یادگیری مهارتهای مرتبط با تفکر طراحی یک یک چالش اجتماعی را انتخاب کردند و بر اساس متد STEM (علوم، فناوری، مهندسی و ریاضی) به ارائه راهحل برای این چالشها پرداختند. این دورهها بدون توجه به جنبههای کسبوکار و با هدف آموزش نسل آینده برگزار میشود و اهدافی مانند کار گروهی و تفکر انتقادی و تفکر خلاق را دنبال میکند.
در این دوره سه تیم «پنج منهای یک» با موضوع بهینهسازی تخت بیمارستان برای جابجایی بیمار، تیم «هارمونی» با ارائه راهحل برای لیوانهای یکبار مصرف و تیم «دلتا برین» با موضوع طراحی نرم افزار مخصوص توانیابان به عنوان تیمهای برگزیده معرفی شدند.
در اولین مرحله از این برنامه ۳۰۰ نفر ثبت نام کردند که این افراد طی سه دوره ارزیابی و از میان آنها ۴۹ نفر برگزیده شدند. دانشجویان در قالب ده تیم بهصورت فشرده شروع به فعالیت کردند و برای آنها ۱۰ جلسه آموزشی برگزار شد
تیمهای حاضر در این دوره که کار خود را از بهمن سال گذشته شروع کرده بودند در تاریخ ده خرداد طرحهای خود را به داوران ارائه دادند. کل فرآیندهای این دوره مانند آموزش مهارتها، مربیگری و داوری بر اساس استانداردهای جهانی برنامه Solve for Tomorrow سامسونگ انجام میشود.
پیش از آغاز این دوره پانزده نفر از تسهیلگران، آموزشهای لازم برای ارتباط و انتقال دانش به تیمها را پشت سر گذاشتند. دوره بعدی Solve for Tomorrow در مهرماه امسال و همزمان با بازگشایی دانشگاهها برای سال تحصیلی جدید آغاز خواهد شد.
عادله شورابی، مدیر مرکز Solve for Tomorrow سامسونگ در این مراسم با اشاره به نحوه برگزاری این پروژه گفت : « اولین دوره برنامه Solve for Tomorrow سامسونگ در ایران، با دعوت و حضور دانشجویان سال اول و دومی که در رده سنی ۱۸ تا ۲۰ سال قرار داشتند، برگزار شد. در این دوره، در ابتدا شرکتکنندگان با کمک تسهیلگران و مربیان، یک چالش اجتماعی را انتخاب کردند و پس از آن در قالب ۱۰ تیم، به جستوجوی یک راهکار برای حل چالشهای پیشروی خود پرداختند. در طول این دوره چند ماهه، شرکتکنندگان مباحث عملی و تئوری متد تفکر طراحی (Design Thinking) را تحت نظر استاد تفکر طراحی پشت سر گذاشتند تا با فرآیند حل مساله (Problem-Solving) آشنا شوند».
در ادامه این مراسم، هادی بقایی، مدیر ارشد منابع انسانی شرکت سامسونگ بر لزوم تقویت تفکر طراحی تاکید کرد و گفت : « تفکر طراحی بیش از یک فرآیند است و یک طرز فکر است. تفکر طراحی تابآوری و مقاومت را به شما میآموزد و به شما یاد میدهد که شکستها را به پلههای ترقی تبدیل کنید و به موفقیت برسید. تفکر طراحی، همکاری را تقویت میکند و دیدگاههای متنوعی را برای ایجاد راهحلهای جامع ارائه میدهد. در دنیایی که به طور مداوم در حال تحول است، توانایی نوآوری دیگر یک ضرورت است».
مسعود فیاضی، مدیر روابط عمومی و شهروند شرکتی سامسونگ در ایران در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به اهداف این شرکت از برگزاری این پروژه گفت : « برنامه جهانی Solve for Tomorrow یکی از فعالیتهای مسئولیت اجتماعی سامسونگ است که با اهداف آموزشی دنبال میشود. این پروژه جهانی تاکنون در بیش از 62 کشور جهان برگزار شده است. خوشحالیم که توانستیم اولین دوره این برنامه را در ایران و با همکاری دانشگاه امیرکبیر اجرا کنیم. Solve for Tomorrow یک فرصت آموزشی جذاب برای جوانان است تا در این دوره آموزشی به خوبی مهارتهای برقراری ارتباط موثر، کار تیمی، تفکر انتقادی و خلاقیت و نوآوری خود را تقویت کنند. در نخستین دوره این پروژه در ایران حدود ۵۰ نفر از دانشجویان دانشگاههای مستقر در شهر تهران حضور داشتند».
پروژههای شهروند شرکتی سامسونگ روی توانمندسازی افراد متمرکز است تا بتواند از طریق آموزش نسل آینده به خلق ارزش کمک کند. در ایران نیز سامسونگ پروژههای متنوعی را در راستای فعالیتهای شهروند شرکتی خود انجام داده است. از جمله این فعالیتها میتوان به پروژه کتابخانههای گویا که با همکاری انجمن نابینایان کشور و آکادمی مهندسی سامسونگ که با مشارکت سازمان آموزش فنیوحرفهای تهران اجرا شده است، اشاره کرد.
به گفته مدیر روابط عمومی سامسونگ، برنامه Solve for Tomorrow تاکنون در بیش از ۶۲ کشور جهان اجرا شده است و یک فرصت یادگیری برای شرکتکنندگان است تا افراد بتوانند از دانش خود برای ارتقای تفکر خلاق و مهارتهای نرم بهره ببرند. طی این دوره دانشجویان مهارتهای لازم را از طریق متد تفکر طراحی (Design Thinking) آموزش میبینند. در ابتدا شرکتکنندگان با کمک اساتید، تسهیلگران و مربیان، یک چالش اجتماعی را انتخاب و پس از آن افراد در قالب تیم، راهکاری برای حل چالشهای پیشروی خود طراحی میکنند. در پایان دوره، هر تیم راهکار و نمونه محصول (Prototype) خود را در مقابل داوران ارائه کرده و در نهایت تیمهای برنده جایزه ویژه خود را از میان محصولات سامسونگ دریافت میکنند.