تولید به روش ODM مصداق تولید ملی است
وزارت صمت برون سپاری تولید گوشی تلفن همراه براساس طراحی اصلی یا ODM را به…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۲۲ خرداد ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
سال ۱۴۰۲، حدود دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به واردات کالا ارز داده شده که ۱۲۰ میلیون دلار از این عدد به واردات کالای آیتی رسیده است. یکی از اعضای هیاتمدیره کمیسیون تامین ارز نظام صنفی گفت که برای رشد اقتصاد دیجیتال باید واردات کالای به فاوا به ۲ میلیارد دلار در سال برسد.
به گزارش پیوست، طبق نظرسنجی سازمان نظام صنفی رایانهای، ۶۴ درصد شرکتکنندگان در حوزه آیتی واردکننده هستند، ۴ درصد تولیدکننده و ٣٢ درصد در هر دو حوزه فعالیت میکنند. طبق این نظرسنجی، ٧۶ درصد فعالان معتقد هستند سیاستهای غلط بانک مرکزی و وزارت صمت، مسیر رشد و توسعه کسبوکارها را تحت الشعاع قرار داده است. ٧٠ درصد فعالان در همه بخشهای ثبت سفارش، تخصیص ارز و تامین مالی مشکل دارند.
مسعود شکرانی، رئیس کمیسیون تامین تجهیزات و کالای فاوای نصر تهران درباره نبود کارشناس در تصمیمگیریهای تخصیص ارز گفت: بدنه کارشناسی دولت از کارشناس تخلیه شده است. دولت برای تصمیمگیریها از مراجع ذیصلاح مشورت نمیگیرد و این موضوع فضا را ملتهب میکند. دولت اگر کارشناس ندارد باید از اتاق بازرگانی و سازمان نظام صنفی مشورت بگیرد.
شکرانی با اشاره تعدد سامانهها گفت: تولد روزانه مجوزها و سامانهها فعالیت تولیدکنندگان و واردکنندگان را سخت کرده است.
به گفته او، به تعبیر وزارت صمت، کالاهای فاوا، در کنار سایر کالاها قرار میگیرد. این در شرایطی که ریسک واردات و تولید این نوع کالاها بیشتر است.
سهیل ترکان، عضو کمیسیون تامین تجهیزات کالای فاوا سازمان نصر تهران درباره اهمیت اقتصاد دیجیتال در کشور گفت: در برنامه هفتم توسعه، سقف اقتصاد دیجیتال را ١۵ درصد تعیین کردهاند؛ یعنی در پنج سال آینده رشد اقتصاد دیجیتال باید از ٧ به ١۵ درصد برسد. برای رشد اقتصاد دیجیتال باید واردات کالای به فاوا به ۲ میلیارد دلار در سال برسد. الان واردات کل صنعت برق و الکترونیک، حدود ١٢٠ میلیون دلار است. اگر با همین عدد ادامه دهیم، هیچ رشدی وجود ندارد و فقط باید دنبال نگهداشت باشیم.
ترکان ادامه داد: این در شرایطی است که درحال حاضر رشد اقتصاد دیجیتال کشورهای منطقه مثل ترکیه، ١۵ درصد است.
عضو کمیسیون تامین تجهیزات کالای فاوا سازمان نصر تهران گفت که بازرگانان فروردین امسال ثبت سفارش کردند اما کالا را حداقل آبان ماه دریافت میکنند. یعنی تولیدکننده هم برای واردات تجهیزات تولید حداقل هفت ماه زمان از دست میدهد.
در ادامه، محمد متشرعی، عضو کمیسیون تامین تجهیزات کالای فاوا سازمان نصر تهران گفت: بانک مرکزی و سازمان توسعه تجارت درحال نابودی تولیدکنندگان صنعت فناوری اطلاعات هستند. سیاستهای بانک مرکزی در راستای سوق دادن فعالین شناسنامهدار و تولیدکنندگان به سمت قاچاق، سفتهبازی، دلالی و غیره است.
به گفته متشرعی، تمام بانکها بیش از ٨ ماه است که به تولیدکنندگان تسهیلات ریالی نمیدهند. گفته میشود سیاست بانک مرکزی انقباضی است. بانک مرکزی با برنامهریزی غلط و سیاستهای انقباضی، این حوزه را از بین میبرد.
متشرعی در پاسخ به پیوست مبنیبر حمایتهای دولت از تولیدکنندگان گفت: دولت هیچگونه تسهیلات ویژهای به تولیدکنندگان نمیدهد. البته باید توجه کنیم که تولید در همه جای دنیا، نوعی سرهمبندی است.در ایران تولید برخی از کالاها مزیت رقابت دارد و برخی دیگر ندارد؛ اما بهدلیل قوانین سخت دولت در واردات، بازرگانان مجبور شدند به سمت تولید بیایند زیرا هیچ منطق سودی وجود ندارد اما به دلیل فشارها مجبوریم به سمت تولید بیایم.
در همین خصوص ترکان به پیوست توضیح داد: حتی اگر دولت تسهیلاتی هم به تولیدکنندگان بدهد و تعرفه گمرکی را افزایش دهد، بستر تولید در کشور مهیا نیست و تولیدکننده عقب میفتد. باید موضوع تولید از شعار تبدیل به واقعیت شود.