skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ایرانداک می‌خواهد آزمایشگاه دیجیتال را با هدف آموزش کودکان راه‌اندازی کند

۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

ایرانداک برای تربیت کودکان و نوجوانان در فضای مجازی و بالا بردن امنیت آنها، آزمایشگاه دیجیتال راه‌اندازی می‌کند.

رضا حسان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه ایرانداک، در گفت‌و‌گو با خبرنگار پیوست گفت: «این آزمایشگاه یک فضای فیزیکی در ایرانداک برای برگزاری کارگاه‌ها و پویش‌های خلاقیت و مهارت‌آموزی است. هم‌چنین قرار است ابزارها و بازی‌های فکری کودکان و نوجوانان نیز توسط این مرکز طراحی شود. درنظر داریم طرح‌هایی با عنوان اتاق خلاقیت به وزارت آموزش و پرورش برای اجرا در مدارس ارائه کنیم تا دانش‌آموزان زمانی را به کارهای فن‌آورانه در مدرسه اختصاص دهند. این دسته از برنامه‌ها باید با هماهنگی نهادهایی مانند شهرداری و آموزش و پرورش در بیرون از فضای ایرانداک برگزار شود.»

او با اشاره به اینکه تعریف گروه سنی کودک و نوجوان استانداردهای متفاوتی دارد افزود: «گروه سنی مدنظر برای این طرح، کودکان و نوجوانان سال‌های آخر دبستان تا متوسطه اول هستند و مربیان نیز می‌توانند در کارگاه‌های مربوط به خود شرکت کنند.»

رضا حسان در پاسخ به این سؤال که به‌نظر می‌رسد انجام چنین پروژه‌هایی بیشتر برعهده‌ی کانون پرورش فکری، وزارت آموزش و پرورش یا وزارت ارتباطات باشد، گفت هنوز با کانون صحبتی انجام نشده است. اگر از جانب این سازمان تمایلی وجود داشته باشد، حتما همکاری خواهیم کرد.

سواد رسانه‌ای از بحث‌های محبوب سال‌های اخیر است که با فراگیری گجت‌ها، گوشی‌ها و پلتفرم‌ها ضرورت این بحث برای گروه‌های سنی کودک و نوجوان پررنگ‌تر هم شده است. یکی از اخبار این روزها راه‌اندازی آزمایشگاه کودکان دیجیتال توسط ایرانداک بود.

طبق آنچه از سوی ایرانداک اعلام شده است بخشی از برنامه‌های این پژوهشگاه قرار است به‌صورت رایگان برگزار شود ولی شرکت در کارگاه‌ها احتمالا رایگان نخواهد بود. ایرانداک هدف از راه‌اندازی این آزمایشگاه را تربیت والدین و کودکان در فضای مجازی و بالا بردن امنیت آن‌ها عنوان کرده است.

حسان معتقد است کودکان ما این روزها مصرف‌کنندگان محیط دیجیتال هستند و نمی‌توانند خودشان دست به خلق و نوآوری بزنند و صرفا با بازی و وب‌گردی زمان خود را پر می‌کنند. اگر زمانی ما از شکاف دیجیتال صحبت می‌کردیم، اکنون باید به شکاف خلاقیت اشاره کنیم که باعث عقب نگه‌داشته‌شدن کودکان کشورهای توسعه نیافته می‌شود. او هم‌چنین گفت: گرچه ایرانداک قرار نیست کلاس‌های کاربردی و عملیاتی مانند کدنویسی و برنامه‌نویسی اجرا کند اما با آموزش نرم‌ مهارت‌ها در فضای مجازی، مثل تفکر انتقادی و حل مسئله، به کاهش خطرات و آسیب‌ها کمک می‌کند.

 هدف اصلی ایرانداک از راه‌اندازی این پروژه، ایده‌پردازی روش‌هایی برای ارتقای سواد اطلاعاتی است. حسان افزود: «گرچه این سازمان با محدودیت سنی برای پیاده‌سازی طرح‌های سواد اطلاعاتی روبرو نبوده است، اما تاکنون طرحی جهت سواد اطلاعاتی کودک و نوجوان اجرا نکرده‌اند.»

https://pvst.ir/hqk

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو