skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اکوسیستم کریپتویی تلگرام و معنای کاربردپذیری محرومیت کاربران ایرانی تلگرام زیر سایه تحریم‌ها و فیلترینگ

۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

کاربردپذیری پیام‌رسان تلگرام در نوامبر سال ۲۰۲۳ دستخوش تغییرات بنیادینی شد. تلگرام با ۹۰۰ میلیون کاربر در این تاریخ کیف‌پول تون (TON) را به اپلیکشن خود اضافه کرد و به واسطه آن امکان خرید و فروش نام کاربری (username)، پرداخت‌های برنامه کسب درآمد، دادن پاداش به تولیدکنندگان محتوا و تبلیغات از طریق ارزدیجیتال تون فراهم شد. البته این ویژگی‌های کاربردی شامل حال کاربران ایرانی نمی‌شود و از طرفی به دلیل تحریم‌ها، ریسک استفاده از آنها بالا و به دلیل فیلتر تلگرام، دسترسی به آنها دشوار است.

به گزارش پیوست، حدود ۶ سال پیش و کمی بعد از فیلتر تلگرام در ایران، بنیان‌گذار تلگرام در نتیجه شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC)، خبر از کنار گذاشتن پروژه بلاک‌چینی تون داد. امروزه این دو سیاست شکست خورده‌اند. آمارها از افزایش فعالیت و تعداد کاربران ایرانی (بر اساس گزارش تحلیلی بیگ دیتای دیتاک) به ۶۰ میلیون نفر در تلگرام می‌گویند و پروژه تون برخلاف میل SEC به خوبی در تلگرام پیاده‌سازی شده است.

در این ۶ سال اکوسیستم تلگرام تغییرات چشم‌گیری را تجربه کرده است. امروزه می‌توان در تلگرام با تولید محتوا برای شبکه‌ای به بزرگی ۹۰۰ میلیون نفر درآمدزایی کرد، به عنوان یک ابزار قوی دیجیتال مارکتینگ از آن استفاده و به انواع خدمات کریپتویی و غیر کریپتویی به راحتی دسترسی داشت. تمامی این ویژگی با استفاده از بلاک‌چین تون و توکن این شبکه (TON) در کمترین زمان ممکن است.

خرید و فروش مزایده‌ای نام کاربری، برنامه درآمدزایی برای تولیدکنندگان محتوا و حتی امکان انجام تبلیغات از جمله این تغییرات به حساب می‌آید. به این ترتیب تلگرام امروزی جایگاه ویژه‌ای را در حوزه پیام‌رسانی و دیجیتال مارکتینگ به دست آورده و دسترسی به این خدمات با استفاده از ارزهای دیجیتال و بلاک‌چین تون راحت‌تر هم شده است.

کاربردپذیری به عنوان یکی از مشکلات همیشگی پروژه‌های کریپتویی مطرح است. همانطور که از تعدد پروژه‌های مرده مشخص است، بسیاری از پروژه‌ها تنها با عنوان‌هایی جذاب اما بدون هدف و کاربرد خاصی معرفی می‌شوند. اما در مقابل برخی از پروژه‌ها اهداف بزرگی را دنبال می‌کنند که می‌توانند تجربه کاربری ما را متحول کنند.

نوسان‌گیری از تحریم‌های بین‌المللی و فیلترینگ داخلی

با نگاهی به توکن‌های محبوب صرافی‌های ارزدیجیتال داخلی متوجه علاقه کاربران به توکن تون (TON) می‌شویم. توکنی که ارزش ذاتی آن به پیاده‌سازی تلگرام برمی‌گردد و کاربردهای بی‌نظیری که برای آن در این اکوسیستم تعریف شده است. اما برخلاف ارزش کاربردی این توکن، کاربران ایرانی در بهترین حالت می‌توانند تنها از نوسان قیمتی آن سود بگیرند.

کیف‌پول تون در نوامبر ۲۰۲۳ در زمانی به تلگرام اضافه شد که این پیام‌رسان سومین اپلیکشین پردانلود در نوع خودش بود. به این ترتیب اضافه کردن شبکه تون به تلگرام وضعیتی برد برد را برای مخاطبان و توسعه این پیام‌رسان بوجود آورد. خیلی زود تون‌کوین به مرکز استراتژی کسب درآمد از تبلیغات تلگرام تبدیل شد و صاحبان کانال‌ها می‌توانستند ۵۰ درصد از درآمد تبلیغات را دریافت کنند. خرید شماره‌ها و نام‌های کاربری، اشتراک پریمیوم و انجام تبلیغات هم به دیگر کاربردهای تون تبدیل شدند. به این ترتیب، قیمت آن در ۱۱ آوریل ۲۰۲۴ تا ۷.۶۵ دلار را هم ثبت کرد و امروزه در بین ۱۰ ارز برتر بازار دیده می‌شود.

اما باوجود حضور پرتعداد کاربران ایرانی، برخورداری از این ویژگی‌ها شامل حال شماره‌ها و هویت‌های ایرانی نمی‌شود. همچنین گزارش‌های زیادی از مسدودی توکن‌های تون کاربران داخلی در کیف‌پول تلگرام وجود ندارد که از تحریم‌ها ناشی می‌شود و باتوجه به ریسک بالای این روش نگهداری برای کاربران داخلی، عملا کاربرد آن در ایران به نوسان‌گیری محدود شده است.

البته روند توسعه تلگرام ادامه دارد. در ماه‌های گذشته پروژه‌ای به نام نات (NOT) کوین روی بستر بلاک‌چینی تون عرضه شد که امروزه اعلام می‌شود توانسته ۳۵ میلیون کاربر بدست آورد. از طرفی پاول‌دروف، بنیانگذار تلگرام از فراهم شدن امکان تبدیل ایموجی‌ها و استیکرها به NFT در آینده خبر داده است و بنیاد تتر به عنوان عرضه کننده پرمصرف‌ترین استیبل‌کوین جهان، قصد عرضه USDT روی بلاک‌چین تون را دارد. روندهایی که هر روز تلگرام‌های به اکوسیستمی جذاب‌تر برای علاقه‌مندان به فضای ارزهای دیجیتال بدل می‌کند و در مقابل احتمال بهره بردن از این ویژگی‌ها برای کاربران داخلی کم رنگ‌تر می‌شود.

https://pvst.ir/hq3

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو