فعالان اقتصاد دیجیتالی: اگر به سمت خودروهای برقی حرکت نکنیم، عقب میمانیم
فعالان اقتصاد دیجیتالی معتقدند هدفگذاری برنامه هفتم برای تولید ۵۰۰ هزار دستگاه محصول برقی و…
۲۰ دی ۱۴۰۳
۲۵ فروردین ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
پیود یک کسب و کار نوپا است که به سراغ هوشمند کردن ماشینها رفته است و با دستگاهی که ارائه میکند موجب میشود نقص فنی ماشین با یک نوتیفیکیشن قابل رؤیت باشد.
به گزارش پیوست؛ باز هم یک کسب و کار استارتآپی به سراغ مشکل دیرینهای رفته که تاکنون کسی برای آن مشکل راهکاری ارائه نداده است. خاموش شده ماشین، دود کردن آن یا هر مشکل دیگری بارها برای کسانی که دارای خودرو شخصی هستند اتفاق افتاده و نتوانستند به راحتی مشکل ماشین را حل و کنند.
شرکت استارتآپی «پیود» از جمله شرکتهای هوشمندکننده ماشینها است که با ارائه یک دستگاه موجب هوشمند شدن خودرو شخصی میشود. پیود پلتفرمی طراحی کرده که میتواند زودتر از موعد خراب شدن ماشین، از طریق اپلیکیشن مخصوص این دستگاه به راننده اطلاع دهد.
در دنیای امروز بیش از یک و نیم میلیون خودرو در جهان وجود دارد که از این تعداد خودرو بیش از ۳۵۰هزار خودرو به اینترنت متصل شدهاند. در جهان، خودروهای متصل به اینترنت خدماتی از جمله: آنلالیز رفتار رانندگی، معاینه فنی هوشمند و فروش قطعات مبتنی بر نیاز لحظهای کاربران ارائه میدهد.
مهدی گلپایگانی مدیرعامل شرکت «پیود» در این مورد میگوید: پیود از دی ماه ۱۳۹۸ در حوزه خودروهای متصل شروع به کار کرده و ایده تیم «پیود» جزء ۱۰ ترند توسعه جهانی است تا تمامی خودروهای دنیا به اینترنت متصل شوند. وظیفه ما اتصال خودروهای مختلف به اینترنت و جمعآوری دیتاهای لایو به دست آمده از طریق پلتفرم مخصوص خودروها برای استفاه در صنعتها و خدمات مختلف تجاری و شهری است.
نحوه کار کردن دستگاههای متصلکننده پیود چگونه است؟
گلپایگانی در پاسخ به این سؤال گفت: خودروها در صورت اتصال به اینترنت میتوانند خود را دیاگ بزنند و توسط هوش مصنوعی عیبیابی کنند. بعد از عیبیابی، مشکل پیدا شده به دلیل هوشمند شدن خودرو از طریق نوتیفیکیشن به راننده اطلاع داده میشود.
نکته قابل توجه این است که این پلتفرم آنلاین، بعد از عیبیابی میتواند مشکل پیدا شده را به تعمیرگاههای نزدیکِ راننده انتقال دهد و تعمیرکار با بررسی مشکل ایجاد شده در خودرو مورد نظر، رقم درخواستی خود برای درست کردن آن مشکل را به راننده پیشنهاد دهد.
در این شرایط، راننده با توجه به پیشنهادهایی که از سوی تعمیرکارهای مختلف دریافت کرده متناسب با امتیاز آنها، تعمیرکار خود را انتخاب میکند.
مهدی گلپایگانی با نگاهی به چشم انداز «پیود» و برنامههای این پلتفرم بیان کرد: بخش دوم پلتفرم خدمات تعمیرگاهی، تا یک سال آینده افتتاح خواهد شد و با افتتاح شدن این بخش، تعمیرگاهها منتظر مشتری و ماشین دارای نقص نخواهند بود بلکه با مراجعه به این اپلیکیشن اطلاعات ماشینهای دارای نقص فنی در منطقه خود را رصد کرده و مشتریان خود را پذیرش میکنند.
با گسترش این پلتفرم و در واقع راهاندازی بخش دیگری از این کسب و کار استارتآپی طی پنج سال آینده، معیار راننده خوب و راننده بد نیز مشخص خواهد شد. در واقع دستگاهی که ما ارائه میکنیم با همکاری راهنمایی و رانندگی، کمک میکند هر رانندهای با توجه به نوع رانندگی خود اجازه نشستن در پشت ماشین را داشته باشد. در این صورت متناسب با امتیازی که این پلتفرم به رانندگان میدهد، رانندگان بر حسب «راننده خوب» یا «راننده بد» امتیازبندی خواهند شد و از این طریق میزان جریمه و سرعت رانندگی مجاز برای هر راننده متفاوت خواهد بود.
مدیرعامل شرکت استارتآپی پیود درباره میزان فروش این شرکت گفت: محصول این شرکت به بازار ارائه و به فروش رسیده و چند هزار اپلیکیشن در حال استفاده است. امید داریم که رکورد صدهزار خودروی هوشمند عبور کنیم و پلتفرم تعمیرگاهی، فروش قطعات یدکی، بخش بیمههای خودرو و خرید و فروش ماشینهای کارکرده را به مرحله ظهور برسانیم. در مجموع سرورها حدود ۳۵هزار سرور فعال در کشور داریم. با توجه به میزان فروش پیود جالب است به این نیز توجه کنیم پیود در ایران رقیبی ندارد و رقبای ما آمریکایی و آلمانی هستند. رقیب آمریکایی ما ۱۱۰میلیون دلار سرمایهگذاری شده است.
مهدی گلپایگانی در آخر افزود: اولویت پیود جذب سرمایه برای تبلیغات و تولید با تیراژ بالا برای کاهش قیمت محصول تولید شده نهایی برای مشتری است. دولت میتواند در زمینه مالیات و هزینه بیمه به پیود به عنوان شرکت استارتآپی نوپا و دانش بنیان فناور کمک کند.