هوش مصنوعی و رباتهای مخرب؛ طراحی نوین و پیچیده حملات سایبری
استفاده از هوش مصنوعی در طراحی حملات سایبری هم دیده میشود. رباتهای مخرب که به…
۱۹ مهر ۱۴۰۳
۶ فروردین ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۸ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
اگر سریال Succession (که پخش آن سال گذشته تمام شد) را دیده باشید، در واقع داستان زندگی خانوادۀ ردستون را تماشا کردهاید. دعوا بر سر وراثتِ جایگاه مدیریت، خیانتهای اعضای خانواده، دعاوی حقوقی پشت سر هم و دوباره به هم پیوستن خانواده، درونمایۀ مشترک داستان این سریال و زندگی واقعی خانوادۀ ردستون است.
در این جستار به زندگی و فعالیت شری ردستون (Shari Ellin Redstone) میپردازیم، شخصی که وارث کنونی شرکتهای بزرگی است که با تلاشهای به پدرش به اوج رسیده بودند. همچنین به فعالیتهای شری به عنوان یک سرمایهگذار ریسکپذیر که جدای از کسب و کار خانوادگی آن را اداره میکند نیز نگاهی میاندازیم.
مایکل روشتاین، پدربزرگ شری، در سال ۱۹۰۲ در بوستون به دنیا آمد. او از جوانی کارهای مختلفی را امتحان کرده بود و به دنبال راهاندازی کسب و کاری پررونق بود. او در سال ۱۹۳۴ به همراه یکی از دوستانش یک سینمای اتومبیلرو در نیویورک تأسیس کرد. پس از موفقیت این سینما، آنها به همین ایدۀ پخش فیلم چسبیدند و در سال ۱۹۳۶ شرکت Northeast Theater Corporation را راهاندازی کردند (این شرکت در آینده به نشنالامیوزمنتز تغییر نام داد).
در دهۀ ۱۹۴۰ مایکل نام خانوادگی خود را به ردستون تغییر داد، تا هم با خلافکار معروف آرنولد روشتاین اشتباه گرفته نشود و هم از نام خانوادگیاش مشخص نباشد کهیهودی است. شرکت مایکل با رشد خوبی مواجه شد و پشت سر هم چند سینما تأسیس کرد. اما تبدیل این شرکت به یکی از موفقیتترین شرکتهای پخش آمریکا، کارویژۀ سامنر، فرزند ارشد او، بود.
سامنر ردستون در ۱۹۲۳ چشم به جهان گشود. او از کودکی کنار دست پدرش کار میکرد و از او یاد میگرفت. برای تحصیل، رشتۀ حقوق را انتخاب کرد در سال ۱۹۴۳ وارد دانشگاه هاروارد شد، سپس به نبرد با ژاپنیها در جنگ جهانی دوم رفت، سپس برگشت و در ۱۹۴۷ تحصیلات خود را تکمیل و لیسانس حقوق را دریافت کرد. پس از تحصیل حرفۀ وکالت را دنبال کرد و در وزارت دادگستری آمریکا مشغول به کار شد. علی رغم عملکرد مثبتش در وزارت دادگستری، او در سال ۱۹۵۴ تصمیم گرفت به شرکت پدرش بازگردد و جاه طلبی خود را این کسب و کار خرج کند.
سامنر با ترکیبی از ریسکپذیری و ارادۀ قوی، توانست فعالیتهای شرکت را گسترش دهد. او در سال ۱۹۵۹ نام شرکت را به نشنالامیوزمنتز تغییر داد که فعالیت گستردهتری نسبت به پخش فیلمهای سینمای را نمایندگی کند. او جدای از ساخت سالنهای سینمایی جدید، روی خریداری شرکتهای تولید محتوا هم تمرکز کرد.
جملۀ معروف «محتوا شاه است» متعلق به سامنر ردستون است. او فهمیده بود که در آیندۀ صنعت سرگرمی، پخشکنندهها اگر صاحب محتوایی که پخش میکنند نباشد با چالشهای زیادی روبهرو میشوند. در ابتدا سهمهای کوچکی شرکت از فاکس و ویاکوم را در حل فاصل ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۵ خریداری کرد. سپس در سال ۱۹۸۷ مقداری از سهام ویاکوم را خرید که کنترل شرکت در حیطۀ اختیار او جای بگیرد. بنابراین ویاکوم زیرشاخهای از نشنالامیوزمنتز شد. خرید بعدی از سال ۱۹۹۴ اتفاق افتاد، زمانی که پارامونت پیکچرز هم تحت کنترل خود در آورد.
اما مهمترین خرید، در سال ۲۰۰۰ اتفاق افتاد، زمانی که شرکت عظیم سیبیاس توسط سامنر به ارزش ۳۶ میلیارد دلار خریداری شد و در ترکیب با ویاکوم، ویاکوم-سیبیاس را تشکیل داد. البته این شرکت در سال ۲۰۰۵ پس از اختلافات مدیران، از ادغام خارج شد و ویاکوم و سیبیاس به عنوان دو شرکت مجزا به کار خود ادامه دادند، هرچند مالک هر دو هنوز سامنر بود.
سامنر دارای یک فرزند پسر و یک فرزند دختر بود. او به طور آشکار در امور شرکتهایش به دخترش اعتماد بیشتری داشت و او را در تصمیمات مهم دخیل میکرد. شری از سال ۱۹۹۹ مدیر نشنالامیوزمنتز بود. او از آغاز دوران مدیریتش، به دنبال تأسیس سینماهای زنجیرهای در کشورهای خارجی بود و در جستجوی کشف بازارهای جدید بود. پسر سامنر که تصور میکرد حقش در شرکت ادا نمیشود، در سال ۲۰۰۶ از پدر و خواهرش شکایت کرد تا به زعم خودش سهم خودش از شرکت را استیفا کند.
همین باعث شد که پدر و خواهرش سهامی که متعلق به او بود را بخرند و او را از شرکت بیرون بیاندازند. سال بعد، شری و سامنر هم به اختلاف خوردند و به طور علنی از هم فاصله گرفتند. سامنر اعلام کرد که بعد از مرگش، اموالش به نوههایش و نه فرزندانش به ارث خواهد رسید (او بعدها تصمیم خود را تغییر داد). در حالی که سامنر رئیس نشنالامیوزمنتز بود و این شرکت هم مالک عمدۀ سهام ویاکوم و سیبیاس، شری تلاش کرد در حالی که سهام خود را در این شرکتها حفظ میکند کسب و کار جدیدی جدا از پدرش را راهاندازی کند.
شری ردستون در سال ۲۰۱۱ شرکت سرمایهگذاری ریسکپذیر ادونسیت کپیتال را راهاندازی کرد. سرمایهگذاری این شرکت روی استارتاپهای موفق ثروت قابلتوجهی را برای شری به ارمغان آورد. از استارتاپهای موفقی که از ادونسیت کپیتال سرمایه جذب کردهاند میتوان به این موارد اشاره کرد: Skift، Public.com، Masterclass و Upstream.
در سال ۲۰۱۶ شری با پدرِ ۹۴ سالهاش آشتی کرد. او در این سال جانشین پدرش شد و کنترل نشنالامیوزمنتز را بر عهده گرفت. سهام عمدۀ ویاکوم و سیبیاس اینک متعلق به او بود، اما کنترل همه چیز در این دو شرکت متعلق به او نبود. لِس مونوِس که از ۱۹۹۵ مدیر عامل سیبیاس بود با برخی از تصمیمات شری موافقت نمیکرد و هیأت مدیرۀ شرکت هم با مونوس همراهی میکردند.
به عنوان شری تصمیم داشت دو شرکت را بار دیگر مدغم کند و این تصمیم را در اواخر سال ۲۰۱۶ علنی کرد، اما با مخالفت مونوس حرف او روی زمین ماند. در این جا مناسب است که اندکی دربارۀ دو شرکت ویاکوم و سیبیاس توضیح مختصری ارائه شود.
ویاکوم شرکتی است که با شبکههای تلویزیونی کابلیاش شناخته میشود. از جملۀ آنها میتوان بهامتیوی اشاره کرد که با تمرکز بر موسیقی و مخاطب جوان و نوجوان چشمگیری کسب کرده است. همچنین شبکۀ شوتایم که با سریالهای جذابش در ژانرهای متنوع شناخته میشود و رقیب اصلی اچبیاو است.
جدای از تلویزیون، ویاکوم در سینما هم برندهای بزرگی دارد. شرکت پارامونت پیکچرز تنها یک نمونه از آنهاست. شرکت سیبیاس اما، کانالهای تلویزیونی با پخش زمینی دارد و در پخش اخبار و برنامههای ورزشی در آمریکا حرف اول را میزند.
شری ردستون با وجود مونوس نتوانسته بود که این شرکتها را ادغام کند، اما در سال ۲۰۱۸ و با افشای سواستفادههای جنسی مونوس از زیردستانش او از مدیریت شرکت کنار گذاشته شد و بدین ترتیب مانع از جلوی پای شری برداشته شد. او در سال ۲۰۱۹ فرایند ادغام را تکمیل کرد و دوباره نام ویاکوم-سیبیاس را زنده کرد.
مدیرعامل ویاکوم، باب بکیش بود که ارتباط خوبی با شری ردستون داشت، و پس از ادغام هم تبدیل به مدیرعامل ویاکوم-سیبیاس شد. شری هم که بیشترین کنترل را روی شرکت داشت، به عنوان رئیس هیأت مدیره سکان شرکت را در دست گرفت.
سامنر ردستون در ۱۱ آگوست سال ۲۰۲۰، در ۹۷ سالگی، آخرین نفس خود را فرو برد. پس از انبوهی از وصل و جداییها، خرید و فروشها، پس از شروع از پخش فیلم در سینما و تبدیل شدن به بازیگر مسلط در صنعت رسانۀ آمریکا و بلکه جهان. اکنون میراث او در دست دخترش قرار گرفت.
نام ویاکوم-سیبیاس در سال ۲۰۲۲ تغییر کرد و این شرکت اکنون با نام پارامونت گلوبال شناخته میشود. این شرکت در حال حاضر یکی از شرکتهای بزرگ رسانهای جهان است. این شرکت هرچند مقداری از رقبای دیگرش در تطابق با انقلاب اینترنت عقب افتاده است، اما با در سالهای اخیر با سرمایهگذاری روی سرویس ویدئو بهدرخواست پارامونت پلاس توانسته است جایی برای خود در دنیای جدید سرگرمی پیدا کند. این سرویس سال ۲۰۲۰ را ۸ میلیون مشترک به پایان رساند، در حالی که در دسامبر سال ۲۰۲۳ به ۶۷. ۵ میلیون مشترک رسید. همچنین یکی از موفقیتهای سالهای اخیر پارامون گلوبال که ارزش ذکر کردن دارد، فیلم تاپگان: ماوریک بود که در ۲۰۲۲ پخش شد و دومین فیلم پر فروش آن سال شد.
شری ردستون وارث میراث بزرگی است، اما نقش خودش را در ساخت و دوام این میراث را هم نمیشود انکار کرد. او از کودکی مورد حمایت و توجه پدرش بود و چم و خم کسب و کار را آموخته بود. به عنوان مالک عمدۀ پارامونت گلوبال نقش اصلی در هدایت این شرکت در دوران سخت کرونا و انقلاب اینترنت را برعهده داشته است. چالشهای پیش روی شرکت زیاد و رقبا بسیار قدرتمند هستند، همچنین زمزمههای به گوش میرسید که شری ردستونِ ۶۹ در پی فروش سهام خود و بازنشستگی است. اما از کاتالوگ متنوع پارامونت گلوبال در سطح جهان و رشد پارامونت پلاس، نوید یک خیزش خیرهکننده را هم میدهد. باید منتظر ماند و دید شری با میراثِ ۹۰ سالۀ پدربزرگ و پدرش چه میکند.