بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲ اسفند ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
رئیس کل بانک مرکزی نسبت به جایگزینی ریال با دلار، شمش و رمزارز در اصناف اخطار داد و از نهاد قضایی خواست تا وارد این موضوع شوند.
به گزارش پیوست، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در اختتامیه دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی اعلام کرد، برخی اصناف با افتخار اعلام میکنند در حال استفاده از دلار، شمش و رمزارز هستند و نهاد قضایی باید ورود کند. محمدرضا فرزین در ادامه گفت: حق نداریم از غیر ریال استفاده کنیم چراکه ریال باید تقویت شود و همه از آن استفاده کنند.
مدتهاست اخبار پراکندهای از ورود دیگر ارزها و داراییها به معاملات مختلف منتشر میشود که میتوان به خریدوفروش خودرو، ملک یا حتی لاستیک دولتی اشاره کرد. همچنین پلتفرمهای آنلاین (به خصوص حوزه گردشگری) به دلیل نبود امکان پرداخت برای توریستها، اقدام به استفاده از درگاهها و روشهای پرداخت رمزارز کردهاند.
هرچند استفاده از هرگونه ابزار پرداخت به غیر از ریال براساس قانون نیازمند اخذ مجوز از بانک مرکزی است و این رگولاتور مالی خط قرمز خود را پرداخت از طریق رمزارز اعلام کرده است، اما اصناف مختلفی تصمیم به استفاده از دیگر روشهای پرداخت به دلایل مختلفی از جمله کاهش ارزش یا نبود امکان تراکنش بینالمللی با ریال است.
البته پیشتر مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران، کاوه مشتاق در مورد پرداختهای کریپتوی به جنبه حقوقی این معاملات اشاره کرده بود و معتقد بود، از نظر حقوقی معاملاتی مانند تهاتر وجود دارد که معاملات کریپتو هم از نظر برخی قضات در این زمینه قرار میگیرد و به همین دلیل استفاده از رمزارز در معاملات در قسمت خاکستری قانون قرار میگیرد.
فرزین در اختتامیه همایش در اختتامیه دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی اعلام کرد، باید ابزارهای لازم نقلوانتقال ارزی را فعال کنیم و زیرساختهای حکمرانی ارزی را از این بابت مهیا کنیم. او گفت مرجعیت ارز باید به مرکز مبادله تغییریاید و نباید کانالهای مجازی مرجع ارزش باشند.
در میان پلتفرمهایی که روش پرداخت رمزارزی را اضافه کردهاند، به نظر میرسد استقبال خوبی از پرداختهای کریپتویی صورت گرفته است و دو پلتفرم فلایتو و شب اعلام کردهاند پرداختهای کریپتویی بخش قابل توجهی از تراکنشها را تشکیل میدهند. البته علاوهبر مشکلاتی مانند افت ارزش یا نبود امکان تراکنش بینالمللی برای ریال، تعداد بالای کاربران حوزه ارزهای دیجیتال ایران هم یکی از دلایل استفاده از این روش پرداخت اعلام شده است و پلتفرمها معتقدند کاربران این حوزه ترجیح میدهد خریدهای خود را بدون تبدیل دارایی و به صورت مستقیم با رمزارز انجام دهند.
رئیس کل بانک مرکزی، نهاد بانک مرکزی را مرزبان ریال خوانده و گفته کاری به دلار نداریم چراکه پول ما نیست و باید ریال را تقویت، حکمرانی و حمایت کنیم. به گفته او، اگر ریال آسیب ببیند کل نظام مالیمان آسیب خواهد دید.