skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اقتصاد دیجیتال

مینا رضایی نویسنده میهمان

شناسه یکتای مالیاتی چیست و چگونه آن را دریافت کنیم

مینا رضایی
نویسنده میهمان

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

شناسه یکتای مالیاتی یا به عبارت درست‌تر «شناسه یکتای حافظه مالیاتی» یک کد ۶ رقمی است که به هر حافظه مالیاتی اختصاص داده می‌شود. حافظه مالیاتی به مجموعه اطلاعات و داده‌های مالیاتی یک مودی اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی گفته می‌شود که در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور نگهداری می‌شود.

این شناسه برای صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مؤدیان و درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی استفاده می‌شود. برای ارسال صورت‌حساب الکترونیکی، باید شماره منحصر به فرد مالیاتی را دریافت کرده و در سیستم حسابداری یا نرم‌افزار مورد استفاده خود وارد کنید.

این شناسه بخشی از اعداد صورت‌حساب الکترونیکی را تشکیل می‌دهد. در ادامه این مطلب توضیحات بیشتری در مورد نحوه دریافت این شناسه را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

کاربردهای شناسه یکتای حافظه مالیاتی شام موارد زیر است:

  • صدور صورتحساب الکترونیکی: از الزامات صدور صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان، داشتن شناسه یکتای حافظه مالیاتی است.
  • ارائه اظهارنامه مالیاتی: درج شناسه یکتای حافظه مالیاتی در اظهارنامه‌های مالیاتی الزامی است.
  • انجام سایر امور مالیاتی: برای انجام امور مالیاتی مانند استعلام بدهی مالیاتی، صدور گواهی ارزش افزوده و … نیز به شناسه یکتای حافظه مالیاتی نیاز است.

نحوه دریافت شناسه یکتای مالیاتی برای اشخاص حقوقی

دریافت شناسه یکتای مالیاتی برای افراد حقوقی و حقیقی متفاوت است که در این قسمت از مطلب مراحل دریافت این شناسه را برای اشخاص حقوقی توضیح می‌دهیم:

ابتدا فایل درخواست گواهی امضای الکترونیکی یا CSR – Certificate Signing Request را دریافت کنید. برای این کار کافی است عبارت درخواست گواهی امضای الکترونیکی (CSR) را در گوگل جستجو کنید. سایت‌ها و برنامه‌های مختلفی مانند سپیدار سیستم هستند که این کار را در مدت زمان کوتاهی برای شما انجام می‌دهند. در این فایل، اطلاعات شما برای ایجاد گواهی امضای الکترونیکی شامل نام، آدرس و سایر جزئیات لازم ذکر می‌شود. (نحوه دریافت فایل CSR در انتهای این مطلب آموزش داده شده است.)

۲. پس از دریافت فایل CSR، کلید عمومی (public key) که در این فایل قرار دارد را در رایانه خود ذخیره کنید. این کلید برای تأیید هویت شما و امضای الکترونیک استفاده می‌شود.

۳. سپس به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی با آدرس my.tax.gov.ir مراجعه کنید و وارد شوید. اگر حساب کاربری ندارید، ابتدا ثبت نام کنید و حساب کاربری خود را ایجاد کنید.

۴. پس از ورود به حساب کاربری خود، به بخش مربوط به حافظه مالیاتی یا صدور صورت‌حساب الکترونیک در سامانه مؤدیان رفته و فایل CSR را ارسال کنید.

۵. سازمان امور مالیاتی پس از بررسی و تأیید فایل CSR، شناسه یکتا را برای شما ارسال می‌کند. این شناسه را در نرم‌افزار حسابداری یا سیستم سامانه مؤدیان خود وارد کنید تا بتوانید صورت‌حساب الکترونیکی خود را صادر کنید.

با انجام این مراحل، شما می‌توانید شناسه یکتای مالیاتی را دریافت و از آن برای صدور صورت‌حساب الکترونیک استفاده کنید.

دریافت شناسه یکتای مالیاتی برای اشخاص حقیقی

مراحل دریافت شناسه یکتا حافظه مالیاتی برای اشخاص حقیقی به شرح زیر است:

1با مراجعه به وب‌سایت درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به آدرس my.tax.gov.ir می‌توانید به خدمات الکترونیکی مالیاتی دسترسی پیدا کنید و اقدامات مالیاتی خود را انجام دهید. این وب‌سایت امکانات مختلفی از جمله پرداخت مالیات، ارسال اظهارنامه مالیاتی، درخواست اخذ گواهی مالیاتی و… را ارائه می‌دهد.

دریافت شناسه یکتای مالیاتی برای اشخاص حقیقی

  1. وارد کارپوشه خود در سامانه مؤدیان شوید.دریافت شناسه یکتای مالیاتی برای اشخاص حقیقی
  2. در بخش “لیست پرونده‌های مالیاتی”، وضعیت کارپوشه فعال خود را انتخاب و بر روی “ورود به پرونده” کلیک کنید.دریافت شناسه یکتای مالیاتی برای اشخاص حقیقی
  3.  در تب عضویت، گزینه “شناسه‌های یکتا حافظه مالیاتی” را انتخاب و بر روی “دریافت/فعالسازی شناسه یکتا حافظه مالیاتی” کلیک کنید.

دریافت شناسه یکتای مالیاتی برای اشخاص حقیقی

  1. گزینه “توسط مؤدی” را انتخاب و بر روی “بعدی” کلیک کنید.

دریافت شناسه یکتای مالیاتی برای اشخاص حقیقی

  1. در این مرحله، فایل کلید عمومی (public key) که قبلاً از طریق نرم‌افزار مورد استفاده خودتان ایجاد کرده‌اید را از رایانه خود بارگذاری کنید.
  2. آدرس مربوط به کد پستی صحیح را انتخاب کنید و بر روی “بعدی” کلیک کنید.
  3. بدون پر کردن فیلدها، به مرحله بعد بروید و بر روی گزینه “اتمام” کلیک کنید.
  4. بعد از طی کردن این مراحل، شناسه یکتا  به شما تخصیص داده می‌شود.

کاربرد شناسه یکتای مالیاتی

شناسه یکتای مالیاتی اهمیت بسیاری در فعالیت‌های مالی و حسابداری دارد. برخی از کاربردهای شناسه یکتای مالیاتی عبارتند از:

1-صدور صورتحساب الکترونیکی:

برای صدور صورتحساب الکترونیکی برای مشتریان خود، شناسه مالیاتی شما به عنوان شناسه منحصر به فرد مالیاتی محسوب می‌شود. این شناسه برای ارتباط با درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان مالیاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

2. ارسال اطلاعات مالی به سازمان مالیاتی:

شناسه مالیاتی می‌تواند برای ارسال اطلاعات مالی و گزارش‌های مالیاتی به سازمان مالیاتی استفاده شود. این اطلاعات شامل درآمدها، هزینه‌ها، مالیات پرداختی و سایر اطلاعات مالی مربوط به فرد یا سازمان است.

3. احراز هویت مالیاتی:

شناسه یکتای مالیاتی به عنوان یک شناسه منحصر به فرد مالیاتی، برای احراز هویت شما در روابط مالیاتی استفاده می‌شود. در معاملات مالی و مالیاتی، شناسه مالیاتی به عنوان شناسه شما در سیستم مالیاتی استفاده می‌شود.

4. اطلاعات مالیاتی در نرم‌افزارهای حسابداری:

اگر از نرم‌افزارهای حسابداری استفاده می‌کنید، شناسه یکتای مالیاتی را می‌توانید در نرم‌افزار و در قسمت مربوطه وارد کنید. این اطلاعات مالیاتی به نرم‌افزار کمک می‌کند تا اطلاعات مالی و گزارش‌های مالیاتی را به‌طور دقیق و مرتب به سازمان مالیاتی ارسال کند.

 

آیا شناسه یکتای مالیاتی برای همه افراد لازم است؟

 

با توجه به ماده 1 قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان مالیاتی، مؤدیان حقیقی و حقوقی باید شناسه یکتای مالیاتی را دریافت کنند. در غیر این صورت، افراد مودیان مشمول جرایم مالیاتی خواهند شد.

این قانون به طور کلی درباره الزامات و ضوابط مربوط به استفاده از پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان مالیاتی صحبت می‌کند. با توجه به این قانون، مودیان باید شناسه یکتا را دریافت کنند و آن را برای ثبت تراکنش‌های خود در سامانه مؤدیان مالیاتی استفاده کنند.

عدم دریافت شناسه یکتای مالیاتی ممکن است به مؤدیان موجب تشدید جرایم مالیاتی شود. بنابراین، برای رعایت قوانین مالیاتی و جلوگیری از هرگونه تخلف، توصیه می‌شود که مؤدیان حقیقی و حقوقی شناسه یکتای خود را دریافت و استفاده کنند.

 

دریافت شناسه یکتای مالیاتی برای دستگاه کارتخوان

دریافت‌شناسه مالیاتی برای کارتخوان یا دستگاه POS به طور معمول به شرکت معتمد و شرکتی که دستگاه POS را ارائه می‌دهد نیاز ندارد. در بسیاری از موارد، ‌شناسه مالیاتی برای استفاده در دستگاه POS به صورت اتوماتیک دریافت می‌شود. به عنوان مثال، در برخی سیستم‌های POS، وقتی کارت اعتباری یا کارت بانکی کشیده می‌شود، تراکنش‌ها به طور خودکار وارد کارپوشه می‌شوند، ‌شناسه مالیاتی مربوط به فروشنده یا صاحب دستگاه POS به صورت اتوماتیک در سیستم ثبت می‌شود. در این صورت، نیازی به دریافت‌شناسه مالیاتی از سازمان مالیاتی یا شرکت معتمد نیست.
برای اطمینان خاطر از وصل شدن دستگاه کارتخوان به سامانه می‌توانید مراحل زیر را طی کنید:
۱- وارد درگاه خدمات الکترونیک مالیاتی شوید و رمز عبور و کد ملی خود را وارد کنید.
بعد ازاینکه مراحل دریافت‌شناسه یکتا مالیاتی دریافت کردید در انتهای صفحه پس از تأیید کد پستی و سایر اطلاعات روی گزینه “بعدی” کلیک کنید.
۲- در این مرحله اگر از دستگاه کارتخوان، درگاه پرداخت استفاده می‌کنید، اطلاعات مربوطه را انتخاب و روی گزینه بعدی کلیک کنید.
۳-در مرحله بعدی اطلاعات فروشگاه و حساب خود را وارد کنید.
۴-در مرحله بعدی اطلاعت ثبت شده را تأیید و روی گزینه اتمام کلیک کنید.

غیرفعال کردن شناسه یکتای مالیاتی

برای غیرفعال کردن شناسه یکتای مالیاتی در کارپوشه، می‌توانید به قسمت شناسه یکتای مالیاتی مربوطه در پرونده دستگاه خود بروید و روی آیکون (X) یا گزینه حذف کلیک کنید. با این کار، شناسه یکتای مالیاتی غیرفعال نمی‌شود، اما اگر بخواهید شناسه جدیدی را دریافت کنید، می‌توانید مجدداً شناسه را فعال شود.

غیرفعال کردن شناسه یکتای مالیاتی

توجه داشته باشید که اگر مودی پشتیبانی دستگاه شما شناسه یکتا را ذخیره و پشتیبانی می‌کند، با انتخاب گزینه حذف، شناسه غیرفعال می‌شود. اما اگر شناسه یکتا توسط شرکت معتمد پشتیبانی و مدیریت می‌شود، حذف شناسه معادل با حذف شرکت معتمد است.

نحوه دریافت گواهی امضای الکترونیکیCSR

دریافت گواهی امضای الکترونیکی برای ارسال صورتحساب خدمات الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد و  به دو روش انجام می‌شود :

1-روش اول دریافت گواهی امضای الکترونیکی CSR با سپیدار

در این روش می‌توانید اپلیکیشن رایگان تولید CSR راروی سیستم خود نصب کنید.پس از نصب برنامه سپیدار صفحه زیر باز می‌شود.

نحوه دریافت گواهی امضای الکترونیکیCSR

اطلاعات خواسته شده را تکمیل کنید و محل ذخیره سازی فایل CSR را مشخص کنید.

2-روش دوم درخواست گواهی الکترونیکی توسط سایت gica

در این روش شما وارد سایت www.gica.ir شوید و روی صدور درخواست گواهی الکترونیکی کلیک کنید.

نحوه دریافت گواهی امضای الکترونیکیCSR

در صفحه جدید روی گزینه آبی رنگ ثبت‌نام کلیک کنید.

نحوه دریافت گواهی امضای الکترونیکیCSR

در صفحه جدیدی که باز می شود باید مراحل احراز هویت را طی کنید.

نحوه دریافت گواهی امضای الکترونیکیCSR

در مرحله بعدی باید مشخصات خود را به انگلیسی وارد کنید و تصویر کارت ملی خود را ارسال کنید. در این قسمت فرآیند ثبت نام شما انجام می شود.

نحوه دریافت گواهی امضای الکترونیکیCSR

در صفحه آخر روی دکمه بازگشت به صفحه اصلی بزنید و با نام کاربری و رمز عبوری که از قبل مشخص کردید وارد حساب کاربری خود شوید و صدور گواهی امضای الکترونیکی را ثبت کنید.

نحوه دریافت گواهی امضای الکترونیکیCSR

در صفحه زیر روی گزینه  ورود متقاضیان گواهی الکترونیک کلیک کنید.

در صفحه بعدی روی گزینه ثبت درخواست بزنید.

نحوه دریافت گواهی امضای الکترونیکیCSR

درصفحه بالا با انتخاب گزینه ثبت درخواست گواهی از طریق CSR دیگر نیازی به دریافت توکن گواهی الکترونیکی از دفاتر پیشخوان ندارید.

سخن پایانی

شناسه مالیاتی یک شماره منحصر به فرد است که برای هر شخص حقیقی یا حقوقی در سامانه مالیاتی ثبت می‌شود. این شناسه بخشی از شماره منحصر به فرد مالیاتی است و برای ارتباط با سازمان‌های مختلف و همچنین برای صدور صورتحساب‌های الکترونیکی بسیار اهمیت دارد.

بدون این شناسه، امکان صدور صورتحساب الکترونیکی و انجام بسیاری از امور مالیاتی و اداری وجود ندارد. بنابراین، دریافت شناسه یکتای مالیاتی از سازمان مالیاتی امری ضروری و حیاتی برای افراد و شرکت‌ها است.

https://pvst.ir/hti

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو