مدیرعامل سیگما: مجوز زدایی یکی از درخواستهای اصلی بخش خصوصی از دولت است
تعدد سامانهها و کمبود سرمایهگذاری در حوزه شرکتهای توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات یکی از چالشهایی…
۲۲ دی ۱۴۰۳
۲۱ آذر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۲ آذر ۱۴۰۲
گزارش سالانه ایران تلنت نشان میدهد کافهبازار در بسیاری از فاکتورها، مناسبترین محیط کار برای افراد است. همچنین برخلاف سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ دیجیکالا رویاییترین شرکت برای کار کردن افراد نیست اما در میان شرکتهای IT همچنان افراد بیشتر از همهجا، رویای کار کردن در دیجیکالا را دارند.
به گزارش پیوست، بیشترین افراد حاضر در جامعه آماری این گزارش، در حوزه مهندسی، فروش و خدمات پس از فروش و کامپیوتر و برنامهنویسی فعالیت میکنند. همچنین ۴۱ درصد از افراد حاضر در جامعه آماری، کارشناس ارشد و متخصص، ۳۴ درصد مدیر، ۲۲ درصد کارمند و کارشناس و ۳ درصد دانشجو، تازه فارغالتحصیل و تازهکار هستند. این گزارش از نظرات ۱۲۰ هزار کاربر ایران تلنت در ۱۶ سال گذشته استفاده کرده است.
طی سالهای ۹۸ تا ۱۴۰۲ و در میان شرکتهای حوزه «فناوری اطلاعات، نرمافزار و تجارت الکترونیک»، کارکنان کافهبازار با میانگین امتیاز ۴.۶ از ۵ راضیترین افراد در میان کارکنان شرکتها بودهاند. بعد از آن شرکت نرمافزاری ویستا سامانه آسا با امتیاز ۴.۳ و اسنپ با امتیاز ۳.۹ قرار دارند.نام شرکتهایی مانند داتین، دیجیکالا و دیوار نیز در این میان به چشم میخورد. در فاصله سالهای ۹۳ تا ۹۷ نیز علیبابا، دادهپردازی فنآوا و گروه مهندسی آیکن، راضیترین کارمندان را داشته است.
در گروه کالاهای تندمصرف (FMGC) نیز کارکنان شرکت دنون نوتریشیا، صاحب برند دنت، به شرکت خود امتیاز ۴.۸ دادهاند. محصولات غذایی بیژن و شرکت jti نیز در ردههای دوم و سوم قرار گرفتهاند.
زیتل نیز در صنعت فناوری ارتباطات، مخابرات و شبکه راضیترین کارمندان را داشته است. در این گروه، نهان مهسان آدینه و هوآوی در بازه زمانی ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ دوم و سوم هستند.
ایران تلنت رضایت گروههای شغلی مختلف را نیز به تفکیک سنجیده است. در میان برنامهنویسها، کارکنان کافهبازار، اسنپ و ویستا سامانه آسا راضیترین افراد هستند.
متخصصان منابع انسانی زرین رویا نیز بیشتر از بقیه افراد این حوزه از محل کار خود رضایت داشتهاند. اسنپ و ایرانسل نیز جایگاههای دوم و سوم را به دست آوردهاند.
همچنین در گروه مارکتینگ و ارتباطات، شرکت jti، دیوار و ارکید فارمد بهترینها بودهاند.
این گزارش رضایت شغلی را بر مبنای شاخصهای مختلف مانند حقوق، فرصت ارتقا و تعادل کار و زندگی سنجیده است. به عنوان مثال کارکنان شرکت هنکل بیشتر از همه از حقوق و مزایای خود راضی بودهاند.
کارکنان کافهبازار از لحاظ فرصتهای ارتقا به شرکت خود امتیاز ۵ دادهاند. آنها از حیث فرصتهای یادگیری نیز از همه شرکتهای حاضر در این گزارش، راضیتر بودهاند. این تنها بخشهایی نیست که کافهبازار بهترین بوده است. در شاخص فرهنگ و ارزش سازمانی، تعادل کار و زندگی و مدیران ارشد نیز کافهبازار از بقیه بهتر عمل کرده است.
ایران تلنت در سه سال گذشته از افراد پرسیده است دوست دارند برای کدام شرکت کار کنند و در این گزارش رویاییترین محیطهای کار را آورده است.
وقتی از افراد خواسته شده تنها یک شرکت را به عنوان محل کار رویایی خود معرفی کنند، بیشترین رای را گروه مپنا آورده است. بعد از آن نیز، دیجیکالا و ایرانخودرو بیشتر از بقیه شرکتهای محبوب هستند.
این نتیجه مربوط به نظرسنجی سال ۱۴۰۲ است. طی سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۰ این دیجیکالا بود که رتبه نخست را تصاحب کرده بود و حالا جایگاه نخست را به مپنا واگذار کرده است.
برنامهنویسها نیز اسنپ را گزینه نخست محل کار رویایی خود دانستهاند. دیجیکالا و ایرانسل نیز برای این گروه شغلی در ردههای دوم و سوم محبوبیت هستند.
متخصصان مارکتینگ و ارتباطات نیز بیشتر از همه به دیجیکالا، همراه اول و جیتیآی علاقه دارند.
مدیران شرکتکننده در این نظرسنجی نیز بیشتر از همه جا رویای کار کردن در مپنا را دارند و پس از آن نیز مایل بع فعالیت در دیجیکالا و نستله ایران هستند.
دیجیکالا اما همچنان رویاییترین شرکت در صنعت فناوری اطلاعات، نرمافزار و تجارت الکترونیک است. کافهبازار و دیوار نیز بیشتر از بقیه خواهان دارند.
ایرانسل، همراه اول و هواوی نیز رویاییترین شرکتها در حوزه فناوری ارتباطات، مخابرات و شبکه هستند.
ایران تلنت از شرکتکنندگان در این نظرسنجی در مورد فاکتورهای محیط کاری ایده آل پرسیده است. ۱۷ درصد افراد، میزان حقوق دریافتی را اولویت اول دانستهاند. داشتن امنیت شغلی و فرصت ارتقا و مسیر شغلی مشخص، هر کدام ۱۱ درصد رای کسب کردهاند.
افراد کمتر از هر عامل دیگری به رویکرد سازمان در قبال مسئولیت اجتماعی، کار با ماهیت چالشی و جذابیت محصولات و خدمات شرکت اهمیت دادهاند.
در میان آقایان و خانمها نیز اولویتها چندان متفاوت نیست و برای هر دو، حقوق مهمترین عامل است انا داشتن امنیت شغلی برای خانمها عامل دوم است در حالی که برای آقایان، فرصت ارتقا و مسیر شغلی مشخص در رده دوم است.
همچنین در همه گروههای سنی، اولویت نخست شغلی، میزان حقوق دریافتی است. اولویت نخست افراد با مدرکهای مختلف نیز همین است.