skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

زارع‌پور: تشکیل شرکت خصوصی ارتباطات بین‌الملل برای ترانزیت داده در دست بررسی است

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۷ آذر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

وزیر ارتباطات اعلام کرد طبق امکان قانونی برنامه هفتم توسعه، تشکیل شرکت ارتباطات بین‌الملل در دست بررسی است. این شرکت در صورت تشکیل در حوزه ترانزیت داده فعالیت خواهد کرد و ممکن است بخشی از وظایف شرکت ارتباطات زیرساخت نیز به آن محول شود.

به گزارش پیوست، عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات در حاشیه نشستی با مدیران شرکت‌های اقتصاد دیجیتال استان البرز که در منطقه اقتصادی پیام برگزار شد در این رابطه به خبرنگار پیوست گفت: یکی از موضوعاتی که همین الان، هم برای تأمین اینترنت خودمان از کشورهای دیگر و هم برای ترانزیت داده وجود دارد، نیاز به مجموعه‌ای چابک است، زیرا خیلی کارها در قالب یک شرکت دولتی نمی‌گنجد.

او ادامه داد: خیلی جاها لازم است زیر قیمت بفروشید تا بازار را بگیرید، یک جاهایی ممکن است پیشنهادات ویژه بدهید. دو اینکه در حوزه ساخت زیرساخت‌های مشترک با کشورهای دیگر، دیتاسنتر و خدمات ابری، نیاز به شرکت چابک خصوصی است. در برنامه ششم هم بود اما تشکیل نشد.

به گفته وی هنوز تصمیم گرفته نشده مالکیت این شرکت به چه شخص یا گروهی واگذار شود اما قطعا نباید دولتی باشد.

وزیر ارتباطات همچنین در مورد این شرکت گفت: بخشی از وظایف زیرساخت که نیاز به تعاملات مالی و تجاری با خارج از کشور دارد ممکن است به این شرکت محول شود.

برای مثال ظرفیت ترانزیت داده بیش از دو برابر شده و به ۳.۱ ترابیت بر ثانیه رسیده است. دنبال این هستیم آن را به پنج برسانیم و برای آن نیاز به چنین شرکتی داریم.

بسته‌های بلند مدت اپراتورها باز می‌گردند؟

ده روز پیش شورای رقابت، اپراتورها را ملزم به بازگرداندن بسته‌های پر حجم کرد. وزیر ارتباطات از این شورا خواست در حوزه‌های تخصصی و قانونی این وزارتخانه، همراهی نشان دهد.

عیسی زارع‌پور گفت: این حوزه، حوزه کاری وزارت ارتباطات است. در این زمینه هم کارگروه مشترکی با شورای رقابت تشکیل شده است. امیدواریم دوستان به نظرات تخصصی وزارت ارتباطات توجه بیشتری کنند. ما به دنبال ارائه اینترنت با کیفیت و پر سرعت در قالب بسته‌های بهتر هستیم. حتما ظرفیت‌های شورای رقابت کمک می‌کند اما خواهش می‌کنم در حوزه‌های قانونی بخش ارتباطات حداکثر همراهی و همکاری را انجام دهند.

۸ میلیون پوشش فیبر نوری تا پایان سال

زارع‌پور همچنین در جمع فعالان اقتصاد دیجیتال استان البرز گفت: اقتصاد دیجیتال بدون شبکه‌ای پر سرعت و امن بی‌معنی است. این حرکت شدنی است. الان قریب به ۴.۵ میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفته‌اند و تا پایان سال به ۸ میلیون پوشش خواهیم رسید. در برنامه هفتم بحث اتصال ۲۰ میلیون خانوار مطرح شده است که انقلابی ایجاد خواهد کرد.

وزیر ICT در مورد فیبر نوری گفت: با راه‌اندازی این پروژه از سرعت‌های مگابیت بر ثانیه به گیگابیت بر ثانیه مهاجرت می‌کنیم. عده‌ای تیتر زدند زارع‌پور گفته سرعت اینترنت کشور گیگابیت بر ثانیه‌ای است. من چنین چیزی نگفتم. انشاالله تا سه سال دیگر به این سرعت خواهیم رسید اما اکنون چنین امکانی برای همه مردم فراهم نیست.

او به بندهای دیگر از برنامه هفتم توسعه اشاره کرد: موضوع بعدی در برنامه هفتم توسعه موضوع اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی است. مکلف شدیم سند هوش مصنوعی را بنویسیم. همه دستگاه‌ها مکلف شدند برنامه استفاده از فناوری‌های نوین را تصویب کنند. این خودش انبوهی از درخواست‌ها را در بحث هوشمندسازی به سمت بخش خصوصی خواهد برد.

زارع‌پور افزود: حتی اگر به پنجاه درصد تکالیف برنامه هفتم عمل شود انقلابی در این حوزه اتفاق می‌افتد.

او در پاسخ به گله یکی از حضار در مورد بی‌متولی بودن تولید گوشی داخلی گفت: گوشی یک فناوری اجتماعی است. چند وقت است به دلیل فضای سهمگین رسانه‌ای مردم طور دیگری در مورد گوشی‌های ایرانی فکر می‌کنند
تکالیف این بخش بر عهده چند وزارتخانه است. بخش تولید و واردات به عهده وزارت صمت است و بحث سیستم عامل بر عهده ماست.

این عضو کابینه دولت سیزدهم در مورد استقبال از تولید داخلی در مورد محصولات ICT گفت: گاهی اوقات محصول وجود دارد اما ترجیح داده می‌شود محصول خارجی استفاده شود. البته این یک تیغ دو لبه است. گاهی اوقات یک فراخوانی داده می‌شود برای مثلا خرید یک خودکار، کسی می‌گوید من سه ماه بعد تحویل می‌دهم اما در انتها تولید نمی‌کند. یا مثلاً تولید داخل انجام می‌شود اما ظرفیت تولید پایین است. برای مثال اکنون در کشور به مودم فیبر نوری نیاز داریم. اگر تا پایان سال ۸ میلیون پوشش ایجاد شود و ۲۰ درصد آنها متصل شوند نیاز به ۱.۵ میلیون مودم است.

https://pvst.ir/gmg
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو