هرآنچه که باید در مورد نمره منفی گواهینامه، شیوه استعلام و روش پاک کردن آن بدانیم
«نمره منفی گواهینامه» راهکار پلیس راهنمایی و رانندگی؛ برای جلوگیری از برخی سوانح رانندگی است،…
۲۷ آذر ۱۴۰۳
۲ فروردین ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۶ اسفند ۱۴۰۲
از زمانی که امریکا و گوگل، شرکت هواوی را تحریم کردند، هواوی با عدم وابستگی به شرکتهای امریکایی و تحولاتی که در بازار موبایل چین و دنیا ایجاد کرد، باعث حیرت عدهی بسیار زیادی شد. این شرکت طی حدود ۵ سال پس از تحریمهای سرسختانه سال ۲۰۱۸ به فناوری ساخت چیپست اختصاصی و سیستم عامل اختصاصی و همچنین برگشت به تولیدکننده پنج دستگاه پر فروش کشور چین دست پیدا کرد و با این کارش ثابت کرد که از حالا مایل است مستقل عمل کند.
پس از Harmony OS هواوی، شرکتهای چینی دیگری هم دست به ساخت سیستم عامل اختصاصی خود زدند تا با تسلط بیشتر بر یک سیستم عامل بر پایه اندروید از بروز مشکلات و باگهای هرچه بیشتر جلوگیری کنند و با ایجاد یکپارچگی بین تمام دستگاهها و عرضه ان برای تمامی گجتها از یک سیستم عامل واحد استفاده کرده باشند. از طرفی جلوگیری از تحریمهای مختلف دلیل محکم دیگری نیز برای اغاز این فعالیتها خواهد بود.
سؤالی که باقی میماند این است که مگر سیستم عامل چیست که هر شرکتی برای ایجاد استقلال به فکر ساخت آن به طور اختصاصی میافتد؟ اگر بخواهیم آن را با ذکر یک مثال توضیح دهیم باید بگوییم که سیستم عامل همانند اجزای سازنده یک ساختمان است که ساختمان با وجود آنها معنی پیدا میکند، مانند سقف، دیوارهای سیمانی و در و پنجره. در نتیجه همانطور که یک ساختمان با دیوارهایش معنی پیدا میکند و کارآمد میشود، یک گوشی نیز بدون سیستم عامل دیگر کارآمد نیست.
از طرفی سیستم عامل، دلیل اصلی انجام گرفتن هر دستور و فرمانی است که شما به گوشی میدهید. در واقع بدون سیستم عامل تلفن همراه شما یک تکه وسیله ساخته شده از فلز و پلاستیک است که به هیچ دردی نمیخورد.
حال، دلیل اصلی ساخت یک تلفن همراه که سیستم عامل آن اختصاصاً برای یک شرکت ساخته شده باشد، آن است که هر علاوه بر تسلط بیشتر بر خط به خط آن و تغییر در هر زمان از بستن قراردادهای سنگین پیشگیری میکند و باعث افزایش چشمگیر سرعت عملکرد دستگاه نیز میشود.
HyperOS سیستم عامل جدید و اختصاصی شیائومی است که در سال ۲۰۲۳ معرفی شد. این سیستم عامل بر پایه اندروید اجرا می شود و به صورت پیش فرض بر روی گوشی های هوشمند سری شیائومی 14 نصب شده است. HyperOS دارای ویژگیهای جدید و بهبود یافتهای نسبت به سیستم عامل MIUI قبلی شیائومی است. شیائومی قصد دارد HyperOS را به تدریج بر روی تمامی محصولات خود از جمله گوشی های هوشمند، تبلتها، تلویزیونهای هوشمند، ساعتهای هوشمند و دستگاههای خانگی هوشمند نصب کند.
شیائومی از اولین سیستم عامل این شرکت رونمایی کرد تا یکپارچگی را به کاربران خود هدیه کند و از گزند تحریمهای امریکا درامان باشد.
آخرین نسل پرچمداران این شرکت یعنی XIAOMI 14ها اولین میزبان سیستم عامل Hyper OS بودهاند. طبق شواهد و ویدیوهای منتشر شده، Hyper OS عملکرد بینظیری از خود به نمایش گذاشته است و اگر چه دستخوش تغییرات بسیاری اعم از تغییر انیمیشن شارژ، سبکتر شدن کلی سیستم عامل و تغییر زبان کدنویسی، اضافه شدن ویژگیهای تحسین برانگیز و تغییر دوباره کنترل پنل شده است ولی به گزارش کاربران ظاهر کلی ان هنوز همانند MIUI است.
گفتنی است که دستگاههایی که شیائومی قصد دارد اپدیت این سیستم عامل را برای آنها منتشر کند بسیار زیاد است به طوری که سری ردمی نوت ۱۰ها را نیز شامل میشود. داستان در اینجا به پایان نمیرسد و شیائومی قصد دارد که این سیستم عامل را حتی برای ساعتهای هوشمند و تبلتهای خود و دیگر گجتهای دارای سیستم عامل منتشر کند که این نشان از منعطف بودن و سازگاری بسیار بالای Hyper OS دارد. این دستاورد شیائومی باعث جلب توجه بسیاری از مخاطبان شد و در واقع این شرکت با اجرای یک حرکت هوشمندانه با بر طرف کردن حجم زیادی از مشکلات و تغییر زبان کدنویسی، HyperOS را به جای نسخه جدید MIUI عرضه کرد.
چندی پیش هم Vivo در کنفرانس توسعهدهندگان ۲۰۲۳، پس از رونمایی از اخرین نسخه رابط کاربری خودش یعنی Origin OS 4 اعلام کرد که مایل است از این به بعد از سیستم عامل اختصاصی جدیدش یعنی Blue OS استفاده کند. طبق اعلام شرکت Vivo این سیستم عامل بسیار منعطف است و برای طیف گستردهای از دستگاهها سازگار شده است به طوری که حتی از دستگاههایی با مشخصات CPU با حداقل فرکانس ۲۰۰ مگاهرتز و حداقل رم ۳۲ مگابایت پشتیبانی میکند!
همچنان این نکته بسیار قابل تامل است که سیستم عامل جدید VIVO یعنی Blue OS از برنامههای اندرویدی پشتیبانی نمیکند در صورتی که تمام همتایان و رقبای این سیستم عامل نظیرHyper OS و Harmony OS از برنامههای بر پایه سیستم عامل اندروید پشتیبانی میکنند.
گفتنی است که Vivo با تغییر زبان کدنویسی و استفاده از زبان Rust به مرحله جدیدی از دنیای کارایی و سیستم عاملها و فعالیتهای چند وجهی وارد شده و Blue OS را به یک سیستم عامل با قابلیت تحلیل صدا، زبان اشاره و حتی تشخیص امواج مغزی تبدیل کرده است که زمینه پیشرفت را برای این شرکت فراهم و زمینه رقابت را هموار کرده است.
این روزها، خبرهای متعددی از سیستم عاملهای اختصاصی چینی به گوش میرسد که ویژگی مشترک همه آنها زبان کدنویسی جدید و هدف مشترک همه آنها ایجاد تسلط و استقلال است. به نظر شما، آیا این سیستم عاملهای به اصطلاح اختصاصی که فعلا اکثر آنها بر پایه اندروید هستند، در آینده نه چندان دور عامل فروپاشی Android، پادشاه گوشیهای ارزان قیمت خواهد شد یا خیر!