skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

گزارش گروه رستاک:‌ تولید پادکست فارسی بعد از کرونا رو به کاهش است

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۳ مهر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۵ مهر ۱۴۰۲

طبق گزارش گروه تحقیقات بازار رستاک ۹۶ درصد پادکست‌های ایرانی رایگان هستند. این گزارش نشان می‌دهد پادکست‌های با موضوع دینی پرتولیدترین نوع پادکست فارسی هستند اما یکی از کم‌مصرف‌ترین دسته‌بندی‌های پادکست نیز محسوب می‌شوند و آنچنان شنیده نمی‌شود.

به گزارش پیوست، کل اپیزودهای پادکست فارسی تا کنون ۶۹۶ میلیون بار شنیده‌ شده‌اند و تعداد کل پادکست‌های فارسی به ۹ هزار و ۶۷ عدد می‌رسد. پادکست‌های فارسی در ۴۳ پلتفرم‌ در دسترس هستند.

تولید بالا، مصرف اندک

پادکست‌های با موضوع آموزشی و روان‌شناسی پرمصرف‌ترین پادکست‌ها در میان ایرانیان هستند. پر تولیدترین موضوعات نیز موضوعات دینی و آموزشی هستند. در رده سوم نیز اخبار قرار گرفته و بعد از آن دسته هنر و روان‌شناسی و سلامت در میان ۵ دسته‌بندی پر تولید پادکست فارسی به چشم می‌خورند.

پرتولید بودن اما به معنی پرمصرف بودن نیست. در حالی که پرتولیدترین دسته‌بندی پادکست فارسی، دسته‌بندی دینی است اما آمارها نشان می‌دهد مصرف‌کنندگان اقبال چندانی به آن ندارند. همچنین پادکست‌های با موضوع اخبار با در اختیار داشتن رتبه سوم از لحاظ تولید، محبوبیتی در میان شنوندگان پادکست فارسی ندارند.

سهم مصرف و تولید پادکست فارسی

داده‌های رستاک نشان می‌دهد تولید پادکست از لحاظ تعداد اپیزود در سال اوج کرونا به قله رسیده و بعد از آن در حال نزول است. بر این اساس در سال ۹۷ حدود ۱۷ هزار اپیزود پادکست تولید شده و در سال بعد از آن یعنی ۹۸ این تعداد به ۲۲ هزار و ۸۶۷ رسیده است. با شیوع کرونا در سال اپیزودهای پادکست ایرانی رشد قریب به ۳ برابر را تجربه کردند و به ۶۲ هزار اپیزود رسیدند.

اما با فروکش کردن همه‌گیری، تعداد اپیزودهای پادکست‌های فارسی در سال ۱۴۰۰ به ۴۷ هزار عدد و در سال ۱۴۰۱ به ۳۹ هزار عدد رسید.

تعداد اپیزودهای تولیدشده پادکست‌های فارسی بعد از کرونا در حال کاهش است

 

از کل پادکست‌های ایرانی (۹۰۶۷ عدد) هزار و ۹۳۶ عدد از آنها تنها یک اپیزود دارند. یعنی نزدیک به ۲۰ درصد از کل این خانواده فعال نیستند و به نوعی رها شده‌اند.

نکته جالب توجه دیگر اینکه ۳۶۹ عنوان از پادکست‌های فارسی کمتر از ۱۰ بار شنیده شده‌اند.

بازار در احاطه کست‌باکس

در میان پلتفرم‌های میزبانی و پادگیر پادکست فارسی، کست‌باکس با اختلاف محبوب‌ترین است و ۸۰.۷ درصد بازار را تصاحب کرده است. بعد از آن نیز شنوتو (۱۵.۹ درصد)، تهران‌ پادکست (۲.۰۳ درصد) و نامیلیک (۱.۲۷ درصد) قرار گرفته‌اند.

پرتولیدترین پادکست‌های ایرانی به ترتیب رادیو فردا (۵ هزار اپیزود)، تلویزیون میهن (۳۵۴۹ اپیزود) و رادیو (۲۹۷۲ اپیزود) هستند.

همانطور که گفته شد پرتولیدها لزوما پرمخاطب نیستند. در میان پرمخاطب‌ترین پادکست‌های فارسی «رادیو راه با مجتبی شکوری» با بیش از ۵۰ میلیون بار شنیده شدن، در صدر نشسته است. «بی‌پلاس» و «چنل‌بی» نیز به ترتیب با ۳۴ میلیون و ۲۲ میلیون مرتبه شنیده شدن، دوم و سوم هستند.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.
https://pvst.ir/g37
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو