تولید به روش ODM مصداق تولید ملی است
وزارت صمت برون سپاری تولید گوشی تلفن همراه براساس طراحی اصلی یا ODM را به…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۱۰ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۸ دقیقه
بازه قیمتی ۶ تا ۱۰ میلیون تومان بازه قیمتی حساسی برای خرید تلفن همراهاست زیرا دستگاههایی که در این محدوده قرار میگیرند نه بیکیفیت و ارزان هستند که در دسته اقتصادی قرار بگیرند و نه انقدر سرشار از امکانات هستند که یک میانرده خوب و تمام عیار به حساب بیایند. به همین دلیل نیازمند دقت بالا در انتخاب یک دستگاه مناسب با ارزش خرید بالا هستند.
به طور کلی به دستگاههایی که دارای این برچسب قیمتی هستند پس از دسته اقتصادی و پیش از میانرده (بالاردهها) قرار میگیرند. این راهنمای خرید شامل ۵ مدل از برترین گوشیهای بازه قیمتی ۶ تا ۱۰ میلیون است پس در ادامه مطلب با پیوست همراه شوید.
سری ردمی نوت شیائومی همیشه گوشیهایی تولید کرده که در هر بازه قیمتی جزوه اولینهای با ارزش و در صدر جدول حضور داشته است. گوشی ردمی نوت 12 4G نیز از این قاعده مستثنی نیست.
مشخصات کلیدی این دستگاه عبارتند از یک صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی Amoled با تراکم پیکسلی ۳۹۵ ppi، که حواشی کم، روشنایی ۱۲۰۰ نیتی، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی و رزولوشن FHD مکمل این گوشی با صفحه نمایش بسیار جذاب آن هستند.
طراحی جدید و قاب دوربین مربعی که سه لنز ۵۰، ۸ و ۲ مگاپیکسلی را به همراه فلش LED در خود جای داده است، گواهی IP53 و قاب پشتی شیشهای همراه با محافظ گوریلا گلس، قاب پشتی این دستگاه را تشکیل میدهند. قلب تپنده Redmi note 12 4G، چیپ اسنپدراگون ۶۹۵ است که قدرت مناسبی را نسبت به قیمت به نمایش میگذارد.
این تراشه طبق تستها عملکرد بهتری نسبت به چیپست رقیب یعنی helio G99 داشته است و این یک برگ برنده دیگری برای ردمی محسوب میشود. در نهایت یک باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی این گوشی را همراهی میکند که علاوه بر عمر طولانی و دوام بالا، با یک اداپتور ۳۳ واتی فست شارژ، شارژ میشود که آداپتور درون جعبه گوشی نیز قرار داده شده است. این گوشی همراه با اندروید ۱۳ و MIUI ۱۴ عرضه شده است.
اگر طرفدار شیائومی هستید و به دنبال یک گوشی کامل دیگر اما با برند پوکو هستید که مشخصات آن به خوبی ردمی نوت ۱۲ باشد، قطعاً Poco M5s یکی از گزینههایی خواهد بود که به طور قطع به خرید آن فکرخواهید کرد.
با خرید این گوشی شما یک صفحه نمایش ۶.۴۳ اینچی Amoled با رزولوشن FHD و تراکم پیکسلی باور نکردنی ۴۰۹ ppi و نسبت صفحه نمایش به بدنه ۸۴ درصدی دریافت خواهید کرد که تجربه لذت بخشی از کیفیت صفحه نمایش دراین بازه قیمتی خواهید داشت و به جرات اگر ضعف ۶۰ هرتزی بودن رو نداشت به بهترین صفحه نمایش و یک انتخاب مناسب بدل میشد. از ویژگیهای کلیدی بخش طراحی این گوشی باید به وزن سبک ۱۷۸ گرمی، فریم پلاستیکی و پنل شیشهای همراه با محافظ گوریلا گلس، طراحی زیبا و حسگر اثر انگشت بر روی دکمه پاور اشاره کرد.
پردازندهای که برای این گوشی در نظر گرفته شده از شرکت مدیاتک با نام، helio G۹۵ است. این دستگاه شما را در استفاده روزمره به خوبی همراهی میکند و به دلیل مصرف بهینهتر به طول عمر بیشتر باتری نیز کمک میکند اما در استفادههای سنگین نمیتواند همانند ردمی نوت ۱۲ کشش مناسب را به نمایش بگذارد پس قدرت و فرکانس تولیدی این پردازنده مقداری کمتر از ردمی است.
اما در بخش باتری طبق استاندارد ظرفیت در نظر گرفته شده ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت است که همانطور که در بخش پردازنده به آن اشاره شد به دلیل ظرفیت مناسب و مصرف بهینه پردازنده، طول عمر و شارژدهی بسیار خوبی را در Poco M۵s شاهد هستیم که یک اداپتور شارژ ۳۳ واتی باتری این گوشی را همراهی میکند. این دستگاه همراه با اندروید ۱۲ و MIUI ۱۳ به بازار عرضه شده است.
بالاخره به بخش جذاب این راهنمای خرید رسیدیم، دقیقاً نقطه مقابل Redmi note 12 4G. جایی که کاربر باید تصمیم بگیرد که بین این دو پادشاه بازه قیمتی مذکور کدام یکی را انتخاب میکند.
سامسونگ بخش صفحه نمایش را پر قدرت و طوفانی اغاز میکند جایی که در آن یک پنل Super Amoled با رزولوشن FHD دیده میشود که در ابعاد ۶.۵ اینچ ظاهر میشود. تراکم پیکسلی این صفحه نمایش ۳۹۶ ppi است و نسبت صفحه نمایش به بدنه معادل ۸۲.۵ است. گلکسی A24 همراه نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی، روشنایی ۱۰۰۰ نیت و ویژن بوستر را نیز ارائه میکند که باعث افزایش خوانایی در محیطهای باز و نور مستقیم خورشید میشود.
در بخش طراحی با یک گوشی پلاستیکی طرف هستیم که طراحی پنل پشتی به صورت براق و تخت در نظر گرفته شده که نسبت به نسل قبلی کیفیت مناسب و استانداردتری را ارائه میکند، سه لنز دوربین نیز به صورت ستونی در پنل پشتی دیده میشود.
دوربینها به ترتیب از بالا به پایین به سنسورهای ۵۰، ۵ و ۲ مگاپیکسلی مجهز هستند که طراحی آن را بسیار به طراحی گوشیهای پرچمدار ۲۰۲۳ سامسونگ نزدیک میکند. صفحه نمایش نیز با یک محافظ شیشهای محافظت میشود. پردازنده این گوشی توسط شرکت مدیاتک ساخته شده است که Helio G99 نام دارد. این پردازنده با Helio G95 تفاوت خاصی ندارد و همانطور که اشاره شد شما را در انجام کارهای نیمه سنگین و روزمره به خوبی همراهی میکند اما کمی قدرت بیشتری را نسبت به Helio G95 در اختیار کاربران قرار میدهد که میتواند آن را گزینه مناسبتری برای کارهای سنگین در نظر داشت.
همراهی این چیپ کم مصرف به عهده یک باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی است که تنها نقطه ضعف آن نبود شارژر در جعبه گوشی و همچنین پشتیبانی از شارژ سریع ضعیفتری نسبت به رقبای خود است، در غیر این صورت عملکرد مناسبی را در بخش شارژدهی به نمایش میگذارد. سامسونگ گوشی گلکسی A۲۴ را با اندروید ۱۳ و One Ui ۵.۱ به بازار عرضه کرد که از پشتیبانی ۴ ساله اندروید نیز مستثنی نیست.
شیائومی ردمی ۱۲ یک گوشی در حد و اندازه A24 است ولی این گوشی کم عیب و نقص یک گزینه زیبا است.
در پنل جلویی این دستگاه یک صفحه نمایش با ابعاد ۶.۷۹ اینچ دیده میشود که رزولوشن آن FHD است. تراکم پیکسلی آن معادل ۳۹۶ ppi است و بزرگترین ضعف این صفحه نمایش کم حاشیه IPS بودن آن است. گفتنی است که نرخ تازهسازی آن ۹۰ هرتزی است. در بخش طراحی شباهت بسیاری میان این گوشی و پوکو F5 دیده میشود. در قاب پشتی یک پنل پلاستیکی دیده میشود که سه لنز ۵۰، ۸ و ۲ مگاپیکسلی را در جزیرههای جداگانه قرار داده است. وزن دستگاه ۱۹۸ گرم است و در ابعاد ۲۰:۹ ظاهر میشود.
قدرت این دستگاه از یک پردازنده ۱۲ نانومتری ساخت مدیاتک تأمین میشود. چیپستی که برای ردمی ۱۲ در نظر گرفتهاند Helio G۸۸ است که کشش مناسب را در کارهای سنگین به نمایش نمیگذارد و بهتر است که فقط در کارهای سبک روزانه مورد استفاده قرار گیرد. وظیفه تأمین انرژی این دستگاه نیز به عهده یک باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی است که علاوه بر شارژدهی طولانی به همراه یک شارژر نه چندان سریع ۱۸ واتی شارژ میشود که نقطه ضعف این گوشی محسوب میشود.
در بخش نرمافزار نیز این گوشی بروز بوده و با اندروید ۱۳ سوار بر MIUI ۱۴ عرضه میشود.
در راهنمای خرید گوشیهای اقتصادی که قبلاً برای شما نوشتیم گلکسی A14 یکی از ارزشمندترین گزینهها به حساب میامد، اما ایا با وجود رقبا منطقی است که بیشتر هزینه کنیم و در ردهی قیمتی ۶.۵ تا ۷ میلیون تومن نسخهای با حافظه بالاتر این دستگاه را تهیه کنیم یا خیر؟
با این قیمت، صفحه نمایش این گوشی هم نقطه قوت آن است و هم نقطه ضعف. پنل جلویی دستگاه میزبان یک پنل PLS LCD با اندازه ۶.۶ اینچ است. این پنل دارای تراکم پیکسلی ۴۰۰ ppi، رزولوشن ۱۰۸۰ و حداکثر روشنایی ۴۸۰ نیت است و در نهایت با در نظر گرفتن حواشی بسیار زیاد پنل جلویی، صفحه نمایش آن به خوبی A24 و note 12 4G نیست اما از کیفیت و تراکم پیکسلی نسبتاً مناسبی برخوردار است.
در بخش طراحی سامسونگ فقط در امر بروز نگه داشتن آن تلاش و وقت صرف کرده است. به طور خلاصه طراحی A۱۴، طراحی جالبی نیست و با وجود اینکه در پنل پشتی آن از زبان طراحی جدید استفاده شده و برای سرعت بیشتر حسگر اثر انگشت بر روی فریم دستگاه تعبیه شده، اما به دلیل جنس نامرقوب پلاستیک و اندازه بزرگ و وزن زیاد ۲۰۱ گرمی، دستگاه زیبا و خوش دستی به نظر نمیاید. به عبارتی دیگر، در این گوشی سامسونگ تمام تلاش خود را کرده است که این دستگاه همرده دستگاههای شیائومی رقیب شود و بس.
در نهایت جنس پنل پشتی از پلاستیک است و سه لنز ۵۰، ۵ و ۲ مگاپیکسلی به صورت ستونی قرار گرفتهاند. صفحه نمایش نیز با نوعی شیشه گرما دیده محافظت میشود. قدرت این دستگاه از یک تراشه ۱۲ نانومتری به نام Helio G88 تأمین میشود. این تراشه به شما امکان اجرای روان برنامههای بانکی، تاکسیهای اینترنتی، بازیهای سبک و انجام کارهای نیمه سنگین را میدهد و کار شما را راه میاندازد. همچنین باتری این دستگاه ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی است که در کنار شارژدهی بسیار طولانی با نهایت توان ۲۵ وات شارژ میشود که سرعت مناسبی است.
این دستگاه به همراه اندروید ۱۳ و نسخه سبک شده رابط کاربری یعنی One Ui ۵ core عرضه شده است.
نایس