آمریکا پاسخ چین به اوپنایآی را در لیست سیاه قرار داد
واشنگتن شرکت Zhipu چین، مهمترین استارتآپ این کشور در حوزه توسعه مدلهای بزرگ زبانی، را…
۲۸ دی ۱۴۰۳
۱۸ شهریور ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
دادههای وبسایت تحقیقاتی similarweb نشان میدهد تعداد کاربران چتبات محبوب شرکت اوپنایآی پس از شهرت بیسابقه حالا سه ماهی است که در حال کاهش است. ChatGPT در ماه نوامبر سال گذشته معرفی شد و تعداد کاربران آن خیلی زود به ۱۰۰ میلیون نفر رسید اما از ماه مارس روند نزولی فعالیت کاربران شروع شده و براساس دادهها حتی میانگین حضور فعال کاربران از ۸.۷ دقیقه در این وبسایت به ۷ دقیقه رسیده است.
به گزارش پیوست به نقل از گیزمودو، در ماه ژوئن و جولای، تعداد کاربران فعال ChatGPT هر ماه به طور میانگین ۱۰ درصد کاهش یافته اما در ماه آگوست یک ثبات نسبی را شاهد بودیم و از نگاه متخصصان این سقوط کاربران ممکن است ناشی از تعطیلات تابستان دانشآموزان باشد. گزارش Similarweb نشان میدهد که در ماه آگوست تعداد کاربران ChatGPT در سراسر جهان ۳ درصد کمتر شده اما آمریکاییها در همین دوره ۴ درصد بیشتر به این وبسایت مراجعه کردهاند.
در این گزارش آمده است: «یکی از نظریهها برای دلیل کاهش ترافیک وب ChatGPT را میتوان تعطیلی مدارس دانست و شاید به همین دلیل در ماه آگوست و با بازگشت دانشآموزان آمریکا، ارقام در پایان ماه افزایش یافت.»
این شرکت تحقیقاتی در گزارش خود میگوید ChatGPT را بیشتر از همه کاربران سن کالج استفاده میکنند و آنها بیش از یک سوم از کاربران بزرگسال این پلتفرم را تشکیل میدهند.
دیوید اف کر، مدیر ارشد چشماندازهای Similarweb، در مصاحبهای با رویترز گفت: «به نظر دانشآموزانی که به دنبال انجام تکالیف هستند بخش مهمی از این ماجرا را تشکیل میدهند. درصد کاربران جوانی که از این وبسایت استفاده میکنند در طول تابستان کاهش یافت و حالا دوباره در حال افزایش است.»
گزارش جداگانهای از Intelligent.com نیز نشان میدهد که محصلان و فارغالتحصیلها استفاده زیادی از ChatGPT دارند. در این تحقیق که با پرسوجو از ۱۲۲۳ دانش آموز انجام گرفت، ۳۰ درصد آنها اعلام کردند که برای تکالیف سال تحصیلی ۲۰۲۲-۲۰۲۳ از این ابزار استفاده کردهاند.
در حالی که تعداد پاسخ دهندگان این تحقیق کم است اما معلمها نیز پیش از این درمورد استفاده دانشآموزان از ChatGPT اظهار نگرانی کرده و حتی از ابزاری برای شناسایی محتوای ساخته هوش مصنوعی استفاده میکنند. برخی دیگر از مدارس از جمله مدرسه حقوقی دانشگاه میشیگان هم با اشاره به اینکه «متقاضیان نباید از ChatGPT یا دیگر ابزارهای هوش مصنوعی» اسفتاده کنند، دستورالعملهای محدودکنندهای را برای استفاده از این ابزار در نظر گرفتهاند.
چتبات ساخته اوپنایآی کمی پس از عرضه به یکی از پدیدههای مهم جهان تکنولوژی تبدیل شد اما تحقیقات نشان میدهد که کاهش دقت این ابزار هم ممکن است به کم شدن کاربران کمک کرده باشد. تحقیقاتی از سوی دانشگاه استنفورد و برکلی در ماه مارس نشان داد که GPT-4 می تواند اعداد اول را با دقت ۹۷.۶ درصد شناسایی کند اما همین مطالعه در ماه ژوئن از دقت ۲.۴ درصدی و سقوط خیره کننده عملکرد این ابزار خبر داد.
محققان با اشاره به اینکه تحقیقات بیشتری برای انتشار نتایج مطمئن نیاز است نوشتند: «رفتار یک خدمت خاص [مدل بزرگ زبانی] ممکن است در مدت نسبتا کوتاهی دگرگون شود.»
البته که اوپنایآی حالا با رقابت بیشتری در حوزه چتباتها روبرو است. علاوه بر گوگل، حالا شرکت اندروپیک هم از نسخه پولی چتبات Claude با قیمتی مشابه ChatGPT رونمایی کرده است.