آمریکا دو نهاد چینی را به اتهام مشارکت در هک زیرساخت و وزارت خزانهداری تحریم کرد
دولت بایدن روز جمعه از تحریمهایی برای دو نهاد چینی متهم به حمله سایبری خبر…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۸ شهریور ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
ناسا ارتباطات لیزری را در ایستگاه فضایی آزمایش میکند. این آژانس به زودی تکنولوژی ILLUMA-T (ترمینال یکپارچه تقویتکننده و مودم کاربری LCRD برای مدار پایینی زمین) را به ایستگاه فضایی ارسال میکند و پازل ارتباطات دوطرفه لیزری کامل میشود.
به گزارش پیوست، ناسا در دسامبر ۲۰۲۱ اولین بخش این پازل به نام LCRD (Laser Communications Relay Demonstration) را راهاندازی کرد و پس از ارسال ILLUMA-T امکان ارتباط دوطرفه برقرار میشود.
سیستمهای ارتباطات لیزری با استفاده از نور نامرئی مادون قرمز با نرخ تبادل بالایی داده را ارسال و دریافت میکنند. درنتیجه افزایش نرخ تبادل، فضانوردان میتوانند تصاویر و ویدیوهای بیشتری را در یک مرتبه ارسال کنند.
براساس پست وبلاگی ناسا، ILLUMA-T قرار است با موشک اسپیساکس به ایستگاه فضایی پرتاب شود. بدری یونس، نایبرئیس سابق برنامه SCaN ناسا، میگوید: «ارتباطات لیزری راهکار انعطافپذیر و پرسرعتی برای بازگرداندن داده از فضا است. ما این تکنولوژی را در نزدیک زمین، در ماه و عمق فضا مستقر خواهیم کرد.»
افزون بر افزایش نرخ ارسال اطلاعات، مصرف انرژی سیستمهای لیزری هم کاهش چشمگیری داشته و این مساله برای سفینه فضایی با انرژی محدود از اهمیت بالایی برخوردار است.
پس از استقرار ILLUMA-T، تیم ناسا آزمایش اولیه و بررسیهای داخل مدار را آغاز میکند و بعد از آن اولین اشعه به زمین ارسال میشود.
مت مگزمن، نایب رئیس پروژه ILLUMA-T، میگوید: «پس از نصب ILLUMA-T در ایستگاه فضایی، این ترمینال دادههای با کیفیت از جمله تصاویر و ویدیوها را با نرخ ۱.۲ گیگابیت بر ثانیه به LCRD ارسال میکند.»