skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کمیسیون صنایع مجلس: ۶۴ درصد کاربران از فیلترشکن استفاده می‌کنند

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۳۱ مرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲ شهریور ۱۴۰۲

©عکس از خانه ملت

گزارش کمیسیون صنایع مجلس در خصوص کیفیت اینترنت نشان می‌دهد ۶۴ درصد کاربران در ایران از فیلترشکن استفاده می‌کنند و همچنین پهنای باند ناشناس از پنج درصد در سال گذشته به ۲۵ درصد رسیده است.

به گزارش پیوست، گزارش کمیسیون اشاره‌ای به چیستی ترافیک ناشناس نکرده اما محمدجواد آذری جهرمی، وزیر پیشین ارتباطات، اندکی پس از آن در کانال تلگرامی خود نوشت: «میزان ترافیک ناشناس (ترافیکی که سیستم فیلترینگ قادر به تشخیص پروتکل آن نیست) از پنج درصد به ۲۵ درصد رسیده است! این یعنی ناکارآمدی و شکست برای فیلترینگ! این یعنی ناآگاهی حکمران حتی از نوعِ بخش بزرگی از ارتباطات بین‌الملل! یعنی افزایش تهدیدات سایبری علیه منافع ملی!»

در این گزارش کمیسیون صنایع از وزارت ارتباطات خواسته است گزارش دقیقی برای شفاف‌سازی آمار و ارقام هزینه‌های فیلترشکن و تحمیل آن بر سبد هزینه‌های خانوار منتشر و راهبردهای موثر برای کاهش استفاده از فیلترشکن‌ها توسط مشترکان را نیز ارائه کند.

نمایندگان در ادامه گفته‌اند نظام فیلترینگ اینترنت با عارضه تعدد مراجع‌ تصمیم‌گیر مواجه است و لازم است در اقداماتی به منظور یکپارچه‌سازی این نظام انجام شود.

نزول جایگاه ایران در گزارش‌های بین‌المللی

در این گزارش به گزارش EGDI 2022 که به جایگاه کشورها در زمینه دولت الکترونیکی می‌پردازد اشاره شده که طبق آن ایران در میان ۱۹۳ کشور، رتبه ۹۱ را کسب کرده است. این جایگاه در سال ۲۰۲۰ رده ۸۹ را نشان می‌دهد.

همچنین کمیسیون صنایع به «گزارش نهادهای بین‌المللی» اشاره کرده که طبق آنها ایران در شاخص مقرون به صرفه بودن اینترنت در جایگاه ۴۸ قرار گرفته و در شاخص زیرساخت الکترونیکی رتبه ۴۹ و در شاخص دولت الکترونیکی رتبه ۷۹ را کسب کرده است.

فیلترینگ یا تحریم

در ادامه به موانع پیش روی کاربران در دسترسی به اینترنت پرداخته شده است. در این راستا وقفه (Time Out) یکی از موانع برشمرده شده که دو عامل برای آن ذکر شده است: یکی اینکه سایت مجرمانه تلقی شده و بدون آنکه کاربر دلیل آن را بداند، درخواست دسترسی به آن قطع می‌شود. کمیسیون پیشنهاد کرده است باید همچون روال سال‌های گذشته صفحه پیوندها که در آن دلیل مسدودی سایت ذکر شده نمایش داده شود.

عامل دوم نیز مسدود شدن سایت به دلیل تحریم دانسته شده که باید به کاربر اطلاع داده شود. بنا بر این گزارش، ۳۰۰ هزار پلتفرم و سرویس، کاربران ایرانی را تحریم کرده‌اند.

در ادامه آمده است: «متاسفانه کاربرانی که از موضوع تحریم اطلاع ندارند، محدودیت در دسترسی به این سرویس‌ها را ناشی از تصمیمات مراجع فیلترینگ در کشور می‌دانند و همین امر نارضایتی کاربران را افزایش داده است.»

کمیسیون از وزارت ارتباطات خواسته لیست سایت‌های تحریمی شفاف شود و اقدامات لازم بین‌المللی برای رفع مسدودی آنها صورت پذیرد.

کمبود پهنای باند و افزایش ترافیک

کمیسیون صنایع گفته است طبق گزارش‌های متعدد شهروندان و کسب‌وکارهای اینترنتی، هنگامی که کاربران درخواست اتصال به یک دامنه یا سایت را ارسال می‌کنند آنچنان با کندی سرعت مواجه می‌شوند که در نهایت از ورود به سایت مورد نظر انصراف می‌دهند، دلیل این اتفاق کاهش پهنای باند و افزایش ترافیک است که می‌تواند هم ناشی از محدود شدن پهنای باند و هم ناشی از استفاده از فیلترشکن باشد.

وجود متولیان متعدد یکی از عوامل نارضایتی کاربران و اخلال در بازار کسب‌وکارهای اینترنتی عنوان شده است.

این کمیسیون مجلس، استهلاک زیرساخت‌های موجود و کاهش سرمایه‌گذاری در این حوزه را از علل اختلال در دسترسی کاربران به اینترنت شمرده و عنوان کرده باید راهکارهایی برای افزایش درآمدزایی و ایجاد مشوق برای سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی، مد نظر دولت قرار گیرد.

کمیسیون از دولت خواسته است به فریلنسرها، نخبگان کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتالی و شرکت‌های دانش‌بنیان و نوآور برای توسعه دسترسی به منابع داده کمک کند.

https://pvst.ir/fqe
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو