skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

تاثیر هوش مصنوعی بر صنعت نشر و کتاب

۲۳ مرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

مدیر شهر کتاب آنلاین معتقد است که اگرچه انشعاب‌های هوش مصنوعی در دنیای متاورس، دست‌نیافتنی به‌نظر می‌رسد اما در آینده عادی خواهد شد و بر نحوه کتابخوانی اثر خواهد گذاشت. هوش مصنوعی بنیان‌های صنعت نشر و تولید محتوای مکتوب را تکان خواهد داد.

به گزارش روابط عمومی فناپ؛ احمد رفیع‌زاده، مدیر شهر کتاب آنلاین درباره تأثیر فناوری هوش مصنوعی بر صنعت نشر گفت: هوش مصنوعی یک ابزار فناورانه محسوب می‌شود که بر حوزه‌‌های مختلف از‌جمله صنعت نشر، تاثیرگذار است. شاید بتوانیم برخی از حوزه‌ها را از هوش مصنوعی جدا و حفظ کنیم اما نمی‌توانیم با فناوری هوش مصنوعی مخالفت کنیم. به هرحال هوش مصنوعی کار خودش را خواهد کرد و در همه عرصه‌ها تأثیرات خود را خواهد گذاشت.

مدیر شهر کتاب آنلاین با اشاره به آینده کتاب چاپی با توسعه فناوری هوش مصنوعی ادامه داد: شاید در آینده واژه ارگانیک در حوزه کتاب هم رایج شود؛ یعنی بگوییم کتاب‌هایی به‌شیوه ارگانیک( تولید بدون استفاده از فناوری‌های نوین) و به روش سنتی تولید می‌شود و به شکل فیزیکی در اختیار همه قرار ‌می‌گیرد. این شیوه می‌تواند حفظ شود و تجربه نشان داده علاقه مردم به کتاب فیزیکی همچنان حفظ شده است و از آن با‌ عنوان قالبی نوستالژیک از رسانه کتاب استفاده می‌کنند.

او در تشریح تأثیرات هوش مصنوعی بر حوزه نشر گفت: به‌نظر می‌رسد هوش مصنوعی دارای دو اثر بر حوزه نشر است. نخست؛ تاثیر بر تولید محتوا مثلا، با استفاده از ابزار چت‌جی‌پی‌تی. می‌دانیم بسیاری از افراد در گفت‌‌و‌گو با این بات مکالمه، پرسش‌های خود را می‌پرسند و این فناوری طبق داده‌هایی که پردازش کرده پاسخ می‌دهد. این ابزار، تولید محتوا انجام می‌دهد و بعید نیست در آینده نزدیک به کمک این ابزار، کتابی تألیف کنیم که تاریخچه نشر را جمع‌آوری کند؛ بنابراین یکی از نقاطی که هوش مصنوعی می‌تواند در نشر اثر بگذارد، محتوا خواهد بود.

رفیع‌زاده درباره دیگر اثر هوش مصنوعی بر صنعت نشر، گفت: می‌توان انتظار داشت که هوش مصنوعی بر ابزارهایی که مربوط به حوزه کتاب است، تاثیر‌گذار باشد. امروزه اینترنت، شبکه‌های اجتماعی، نرم‌افزارها و برنامه‌ها رشد کرده‌اند؛ ممکن است بسیاری از افراد، کتاب الکترونیک را به کتاب فیزیکی ترجیح دهند و با کامپیوتر و تلفن همراه مطالعه کنند. این‌گونه مطالعه نیز فناوری خودش را دارد؛ ابزارهای کتابخوان، نحوه نمایش فونت و فناوری مجزا دارد تا به چشم آسیب نزند. به هر حال از فاز نرم‌افزار و شبکه‌های اجتماعی و کتاب الکترونیکی عبور کرده‌ایم و اکنون به هوش مصنوعی رسیده‌ایم. قطعا هوش مصنوعی در ابزارهایی که در هر حوزه تولید خواهد شد، اثر خواهد داشت.

وی با اشاره به فناوری واقعیت‌افزوده، گفت: افزوده‌هایی است که گاهی به متن کتاب اضافه می‌شود که از آن به‌عنوان فناوری AR یا واقعیت‌افزوده یاد می‌شود و اطلاعاتی بیش از آنچه که در آن صفحه از کتاب می‌بینید به شما نمایش می‌دهد. هوش مصنوعی یا AI‌ در هر حوزه‌ای از‌جمله کتاب وارد شده است. تکنولوژی‌های ساده‌تر آن مانند VR که رایج است به نوعی می‌تواند با کتاب آمیخته و محصولات جدیدی تولید کند. همیشه لزوما قرار نیست، کتاب فیزیکی به دست بگیریم و مطالعه کنیم، ممکن است ترکیبی از هوش مصنوعی، نرم‌افزار و ابزارهای شبکه‌های اجتماعی تجربه جدیدی از کتاب خواندن را به‌دست دهد.

رفیع‌زاده درباره دیگر آثار هوش مصنوعی بر صنعت نشر کتاب، بیان کرد:‌ یکی دیگر از تأثیرات هوش مصنوعی در حوزه کتاب ممکن است ارائه تصویر متفاوت، جدید و یا ابداع آن است. به این معنی که کتاب داستانی که از آن هیچ تصوری ندارید، تبدیل به فیلم شده و آن محتوا در VR به مخاطب منتقل شود.

تاثیر استارت‌آپ‌ها در حوزه کتاب

رفیع‌زاده با اشاره به  استارت‌آپ‌های حوزه کتاب و مقوله هوش مصنوعی گفت:‌ استارت‌آپ‌ها نقش زیادی در حوزه کتاب داشتند. در کشور خودمان در حوزه فروش اینترنتی و فروشگاه‌های کتاب الکترونیک و شبکه‌های اجتماعی، استارت‌آپ‌های کوچک وارد شدند و آن را توسعه دادند؛ و به مرور در حوزه اقتصاد کتاب هم به‌عنوان بازیگران جدی نقش‌آفرینی کردند.

مدیر فروشگاه شهر کتاب آنلاین افزود: به‌زودی تأثیری که استارت‌آپ‌ها بر کتابفروشی‌های قدیمی و سنتی خواهند داشت با فناوری هوش مصنوعی مشخص خواهد شد. البته در کشورهای پیشرفته‌تر، این اتفاق سریع‌تر رخ می‌دهد و در کشورهایی مانند ایران هم خودش را نشان خواهد داد.

https://pvst.ir/foe

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو