skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

شورای رقابت: ساترا شورای رقابت خودخوانده تشکیل داده است

۱۶ مرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ مرداد ۱۴۰۲

شورای رقابت در اطلاعیه‌ای در واکنش به تشکیل شورای رقابت از طرف ساترا این شورا را شورای خودخوانده نامیده و نه تنها حضور نمایندگان این مرکز در ساترا را تکذیب کرده بلکه ساترا را فاقد اختیارات قانونی و فاقد بی‌طرفی برای دخالت در تنظیم‌گری رقابت این بازار دانسته است. ساترا اخیراً از راه‌اندازی شورای رقابت صوت‌ و تصویر فراگیر در فضای مجازی برای تنظیم و نظارت بر رقابت در رسانه‌ها و فضای مجازی با حضور نمایندگان شورای رقابت خبر داده بود.

به گزارش پیوست، برنده جدال میان ساترا (نماینده صداوسیما) و شبکه نمایش خانگی بر سر نظارت بر سکوهای صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی، ساترا بود. اخیراً نیز شورای عالی انقلاب فرهنگی بدون اینکه از ساترا نام ببرد ماده‌ای را به تصویب رساند که در آن تاکید شده نظارت بر سکوهای صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی بر عهده صداوسیماست.

با اینکه ساترا در نهایت به تنظیم‌گر محتوایی حوزه صوت و تصویر تبدیل شد، اخیراً از تشکیل شورای رقابت با حضور مدیران ساترا و نمایندگان شورای رقابت، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و مجمع «رصتا» خبر داده بود. حال آنکه شورای رقابت حضور نمایندگان خود در شورای رقابت ساترا را تکذیب کرده است. شورای رقابت در حالی شورای ساترا را «خودخوانده» نامیده که مصطفی برهانی مشاور رئیس ساترا و مدیر تنظیم فضای رقابت سازمان صداوسیما درباره وظایف شورای رقابت ساترا توضیح داده بود: بررسی و تحقیق درباره تخلفات رقابتی، رسیدگی به شکایات و اختلافات رقابتی، پیشگیری از تحریم‌ها و سوءاستفاده از قدرت بازار، تنظیم قوانین و مقررات رقابتی، اعمال قوانین رقابت، ارائه راهنمایی و مشاوره و ترویج رقابت جزو مسئولیت‌های این شورا به‌ شمار می‌رود.

در اطلاعیه شورای رقابت درباره خبر تشکیل شورای رقابت ساترا آمده است: در خبر منتشرشده عنوان گردیده است که این مجموعه با حضور برخی افراد از جمله نمایندگان شورای رقابت تشکیل شده است؛ در حالی که هیچ‌گونه هماهنگی کتبی یا شفاهی با شورای رقابت در این خصوص صورت نگرفته است و شایعه تایید این شورای خودخوانده از سوی شورای رقابت تکذیب می‌گردد.

شورای رقابت همچنین ساترا را فاقد اختیار قانونی در زمینه دانسته است و خود را بر اساس قانون اساسی تنها مرجع رسیدگی به رویه‌های ضدرقابتی نامیده است. در اطلاعیه ساترا قید شده است: شورای رقابت به موجب ماده ۶۲ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، تنها مرجع رسیدگی به رویه‌های ضدرقابتی است و مطابق ماده ۴۳ قانون مزبور تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی بخش‌های عمومی، دولتی، تعاونی و خصوصی مشمول اختیارات شورای رقابت هستند و جهت رسیدگی و برخورد با رفتارهای ضدرقابتی، قانون‌گذار ابزارهای متنوعی را برای شورای رقابت در نظر گرفته است.

شورای رقابت اعلام کرده ساترا در دایره موضوع «استقلال از ذی‌نفعان» قرار نمی‌گیرد و این مساله می‌تواند منافع عمومی را خدشه‌دار کند و باعث جهت‌گیری احتمالی به سمت یکی از بازیگران شود. شورای رقابت در اطلاعیه خود تصریح کرده است: یکی از اصول مهم تنظیم‌گری رقابت، موضوع استقلال از ذی‌نفعان است که در طراحی شورای رقابت در قانون فوق‌الذکر، به این موضوع توجه زیادی شده است. وابستگی نهاد تنظیم‌گر به بازیگران بازار باعث می‌شود تصمیمات آن از منظر منافع عمومی خدشه‌دار گردد و به سمت منافع برخی از بازیگران بازار جهت‌گیری احتمالی داشته باشد.

همچنین شورای رقابت با تاکید بر فاقد اختیار بودن ساترا توضیح داده است: ساترا (وابسته به سازمان صداوسیما) فارغ از اینکه فاقد اختیارات قانونی لازم در این زمینه است، به دلیل حضور پررنگ رسانه‌های وابسته به صداوسیما (همچون تلوبیون) در این بازار فاقد بی‌طرفی لازم برای دخالت در تنظیم‌گری رقابت این بازار است.

در حالی شورای رقابت از بی‌طرف نبودن ساترا در تنظیم‌گری رقابت گفته است که مشاور رئیس ساترا در نشست خبری تشکیل شورای رقابت ساترا بر «قدرت نامتعادل رقابتی برخی پلتفرم‌ها» تاکید کرده است. برهانی در این باره گفته است: برخی پلتفرم‌ها ممکن است به صورت ناعادلانه با کاربران یا ارائه‌دهندگان محتوا رفتار کنند و آنها را در دسترسی به مخاطبان یا منابع درآمدی محدود کنند؛ همچنین برخی پلتفرم‌ها به صورت نامتعادلی قدرت رقابتی را در دست دارند و می‌توانند شرایط را به نفع خود تغییر دهند و رقبایشان را از بازار کنار بزنند.

با این همه شورای رقابت نسبت به مساله تنظیم‌گری محتوایی این رسانه‌ها موضعی نگرفته و تاکید کرده است: بدیهی است موارد فوق‌الذکر ناظر به تنظیم‌گری رقابت بازار رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر است و نسبت به مساله تنظیم‌گری محتوایی این رسانه‌ها ساکت است.

https://pvst.ir/fml

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو