رئیس هیات مدیره شرکت آوا: مقررات بازار نوآفرین تا حدی شرایط پذیرش را تسهیل کرده است
شرکت صنایع ارتباطی آوا اولین شرکتی بود که ۸ دی ماه روی تابلوی دانشبنیان بازار…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۶ تیر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
برخی از فعالان اکوسیستم معتقدند برای شکست نخوردن و موفقیت بیشتر اصلاً نباید از بودجه دولتی استفاده کرد و سرمایه شرکت را به سازمانهای بالادستی وابسته کرد. همچنین آموزش و ایجاد ارتباط با شرکتهای موفق بهترین راه برای موفق شدن شرکتهای نوپای اکوسیستم است.
به گزارش پیوست؛ پنل «چالشی پارادایم شیفت در مراکز نوآوری و پارکهای فناوری»، به مناسبت رونمایی از مرکز نوآوری زرین (زیتک) با حضور علی امیری، رئیس هیات مدیره زرینپال؛ رضا زرنوخی، همبنیانگذار رتیبا؛ کاوه گودرزی، مدیرعامل جهش؛ محمدرضا سبحان، مدیرعامل تیوان و مرتضی دانش، مدیرعامل زیتک برگزار شد.
محمدرضا سبحان مدیرعامل تیوان درباره ورود شرکتهای سرمایهگذاری گفت: ما خیلی نمیتوانیم انتظار داشته باشیم VCها (سرمایه گذاری خطرپذیر یا Venture capital که یکی از انواع قراردادهای مشارکت در سرمایهگذاری است.) با دیدگاه نوآوری سرمایهگذاری کنند. امیدمان این است که اکوسیستم آنقدری دوام بیاورد تا چند استارتآپی که رشد کردهاند و بزرگ شدهاند، برگردند و در اکوسیستم سرمایهگذاری کنند. زیرا آن استارتآپها از فضای اکوسیستم و سرمایهگذاران مطلع هستند.
سبحان معتقد است که ایجاد کسبوکار آسان نیست اما باید شرکتها آمادگی سختی و مشکلات پیش رو را داشته باشند تا کنار آمدن و حل آنها میسر باشد.
کاوه گودرزی، مدیرعامل جهش درباره اهمیت نوآوری گفت: لزوم حضور نوآوری در زندگی همه مشخص است زیرا این یک تغییر جهانی است. اگر در کشور مشکلات سرعت اینترنت و فیلترینگ هم زیاد باشد اما رشد نوآوری غیرقابل انکار است. در کشور با وجود مشکلات زیادی که در این حوزه وجود دارد، ما نسبت به برخی از کشورهای همسایه، زیرساخت بهتری داریم و مهمترین نکته وجود نیروی انسانی مستعد و علاقهمند در اکوسیستم است.
به اعتقاد گودرزی یکی از مهمترین عواملی که مانع شکست شرکتها میشود، وابسته نبودن به بودجه دولت و بالادستیهاست. همچنین ارتباط داشتن با شرکتهای بزرگ و آموزش به علاقهمندان اکوسیستم میتواند به رشد و موفقیت افراد کمک کند.
گودرزی با اشاره به نتیایج منفی فیلترینگ در کشور ادامه داد: فیلترینگ در ایران خیانت است و برای هیچ نهاد و کسبو کاری سودی ندارد و این نوعی معظل اجتماعی است اما حالا که در این شرایط هستیم باید از زیرساختها و نیروی انسانی برای پیشبرد نوآوری استفاده کنیم. من آینده شرکتها و استارتآپها را روشن میبینم و معتقدم شرکتها میتوانند از زیرساختها و تجربیات موجود برای ایجاد فضای مثبت و سرمایهگذاری کم ریسک استفاده کنند.
علی امیری، رئیس هیات مدیره زرینپال درباره لزوم سرمایهگذاری در این حوزه گفت: ما محکوم به سرمایهگذاری در این حوزه هستیم. زیرا اگر در این حوزه سرمایهگذاری نکنیم باید به بیمه، تامین اجتماعی، مالیات و غیره پول بدهیم. به اعتقاد من سرمایهگذارانی که در زرینپال سرمایهگذاری کردند، عملاً روی افراد سرمایهگذاری کردند نه شرکت؛ زیرا این ارتباط با افراد، نه فقط در شرکت بلکه در هر کشور و مکان دیگری میتواند وجود داشته باشد.
امیری اصلیترین وظیفه خودشان را ساختارمند کردن زرینپال و ایجاد بازوی مناسب برای سنجش بازار هدف دانست.
رضا زرنوخی، همبنیانگذار رتیبا درباره اهمیت پایداری در کار توضیح داد: یکی از مهمترین عوامل در رشد و ادامه فعالیت شرکتها، پایداری است. کارآفرینی در ایران مثل راه رفتن روی آتش است، نباید ایستاد و فقط باید حرکت کرد. اگر ایجاد استارتآپ و شرکت با توجه به تجربیات گذشته اکوسیسم باشد، انتخاب آگاهانه و درنتیجه مثبت خواهد بود.
به اعتقاد زرنوخی عروسی اکوسیستم تمام شده است و بودجههای دولتی بسیار کم و غیرقابل استفاده است اما همچنان با استفاده ار تجربیات سایر شرکتها می توان امید داشت و رشد کرد.
او معتقد بود، گسستهایی که در کشور داریم فقط به واسطه نوآوری قابل حل است.