فیلترینگ یوتیوب را بردارید، مردم خودشان انتخاب میکنند
محمدجواد شکوری، مدیر گروه صبا ایده به اظهارت شب گذشته رسول جلیلی عضو حقیقی شورای…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۰ تیر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
مدیر سامانه ستاد اعلام کرد با گذشت ۱۰ روز از فرصت سازمان بازرسی کل کشور به شهردار تهران برای اتصال به سامانه ستاد هنوز پاسخی از سمت شهرداری به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی ارسال نشده است.
به گزارش پیوست، در حالی مدیر سامانه ستاد اعلام میکند که شهردار هنوز پاسخی به مرکز تتا برای اتصال به سامانه ستاد نداده که سازمان بازرسی کل کشور در نامهای(۲۷ خردادماه) خطاب به شهردار تهران از ارسال گزارش ترک فعل به مراجع قانونی در صورت عدم اتصال شهرداری تهران و سازمانهای تابعه ظرف ۱۰ روز به سامانه ستاد خبر داده بود.
سامانه تدارکات الکترونیکی دولت یا ستاد در سال ۹۱ راهاندازی شد. این سامانه بر اساس ماده ۱۶ قانون اصلاحیه مالیات مستقیم، ماده ۵۰ احکام دائمی برنامههای توسعه کشور و ماده ۹ قانون برنامه ششم توسعه، در تکالیف دولتی گنجانده شد. در سال ۹۸ بر اساس مصوبه هیات وزیران تمام دستگاههای اجرایی مکلف شدند کلیه معاملات خود را در سامانه ستاد پوشش دهند. با این حال، تاکنون بسیاری از دستگاههای اجرایی از جمله شهرداری به این تکلیف قانونی عمل نکردهاند.
آرش عسکری، مدیر سامانه ستاد معتقد است در طول دو سال گذشته با وجود استمرار ما در پیگیری و جلسات متعدد با شهرداری تهران، این سازمان همچنان به سامانه ستاد متصل نشده و جز مواردی برای رفع تکلیف معامله یا مناقصهای در سامانه ستاد پوشش داده نشده است.
مدیر سامانه ستاد همچنین تاکید کرد با گذشت ضرب الاجل ۱۰ روزه سازمان بازرسی کشور به شهردار تهران همچنان پاسخی برای ما ارسال نشده است.
سازمان بازرسی کل کشور در نامهای به تاریخ ۲۷ خردادماه به شهردار تهران تکلیف کرده است ظرف مدت ده روز «مراحل تمامی معاملات شهرداری تهران(صرف نظر از تامین اعتبار) را از طریق سامانه ستاد و مقررات موضوعه از جمله قانون برگزاری مناقصات به انجام برساند». در این نامه تاکیده شده است در صورت عدم اتصال شهرداری تهران به سامانه ستاد برای این سازمان ترک وظایف قانونی مدیران و کارمندان به مراجع قضایی گزارش خواهد شد. با این حال، مدیر سامانه ستاد در گفتوگو با پیوست از پاسخگونبودن شهرداری تهران در اتصال به سامانه ستاد خبر داده است.
در متن این نامه سازمان بازرسی به علیرضا زاکانی به تکلیف «شهرداری و واحدهای تابعه برای ورود و ثبت اطلاعات معاملات خود در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت» اشاره شده است. سازمان بازرسی تاکید کرده است که طی دو نوبت در سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ با وجود پیشنهادها و پیگیریها متعدد، در سال ۱۴۰۱ شهرداری با استدلال «وجود سامانه جامع معاملات شهرداری تهران و عدم مطابقت سامانه ستاد ایران با آیین نامه معاملات شهرداری تهران از اجرای تکلیف قانونی خود استنکاف کرده است». در واقع، شهرداری تهران تاکنون از اجرای تکلیف قانونی خود اجتناب کرده و با وجود نامه رسمی سازمان بازرسی و تعیین ضرب الاجل ده روزه هنوز شهرداری به مرکز توسعه تجارت الکترونیک نیز پاسخ نداده است.
در این نامه به ابطال مصوبه شورای اسلامی در استفاده از سامانه جامع معاملات شهرداری تهران در تیره ماه ۱۴۰۱ توسط دیوان عدالت اداری اشاره شده است. همچنین در این نامه بر ابلاغیه معاونت حقوقی ریاست جمهوری در پاسخ به استعلام مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و نظر مشورتی معاونت قوانین مجلس، بر ضرورت رعایت قانون برگزاری مناقصات توسط شهرداری تهران و انجام معاملات از طریق سامانه ستاد ایران در ۳ خرداد سال جاری تاکید شده است. همچنین در این نامه بر ضرورت رعایت این قانون از سمت شهرداری تهران تاکیده شده است.
در آخرین گزارش سامانه ستاد در سال ۱۴۰۱ تعداد کل خرید دولتی یک میلیون و ۸۴۳ هزار به ارزش ۱۴۱۴ همت اعلام شده است. همچنین در سال ۱۴۰۰ تعداد کل خرید یک میلیون و ۱۲۷ هزار به ارزش ۵۱۷ همت بوده است. بر این اساس مقایسه عملکرد دو ساله سامانه ستاد نشان از رشد ۲۲ درصدی در تعداد خرید و رشد بیش از ۱۰۷ درصدی ارزش ریالی خرید در سامانه ستاد دارد. با این حال، همچنان بسیاری از دستگاههای اجرایی از انجام معاملات و برگزاری مناقصات خود در سامانه ستاد مقاومت کردهاند.